Băsescu: Guvernul trebuie să recapitalizeze CEC pentru că Bruxelles-ul se mişcă greu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi că Guvernul trebuie să acţioneze şi să nu mai aştepte decizia birocraţilor de la Bruxelles în ceea ce priveşte capitalizarea CEC.

"Legat de recapitalizarea CEC, o spun, şi nu aş vrea să stârnesc controverse, dar mi se pare că durează prea mult şi sistemul birocratic de la Bruxelles se mişcă prea greu în procesul de analiză şi aprobare a capitalizării CEC. Cred că nu Comisia Europeană se află în criză economică, ci statele şi având în vedere întârzierea excesivă a unui răspuns din partea CE, punctul meu de vedere a fost că Guvernul trebuie să acţioneze şi să nu mai stea în aşteptarea analizei birocraţilor de Bruxelles în ceea ce priveşte capitalizarea CEC", a spus şeful statului.

El a precizat că recapitalizarea se va face cu bani aprobaţi din buget, adăugând că acest lucru s-a stabilit încă din lunile februarie sau martie, de când s-a aprobat bugetul.

Preşedintele a arătat că este necesară sprijinirea IMM-urilor şi "întârzierea excesivă ne arată că bircoraţia excesivă nu se potriveşte foarte bine cu criza".

"V-aş cita din preşedintele Sarkozy, probabil că aţi văzut declaraţia legată de deficite, căutaţi-o şi veţi vedea că pe situaţie de criză statele naţionale au obligaţia să acţioneze. Nu putem sta până când domnii care analizează oportunitatea capitalizării CEC vor binecuvânta acest lucru, şi priviţi ce au făcut statele cu băncile care au fost în dificultate. Nu ştiu câte au aşteptat aprobări de la Bruxelles pentru a capitaliza băncile. Sau probabil altor state li s-au dat imediat aprobări", a subliniat şeful statului,întrebat dacă este posibil ca Executivul să înceapă recapitalizarea CEC înainte de a primi răspuns din partea Bruxellesului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite