Boc: Guvernul a capitalizat parţial CEC prin menţinerea profitului la bancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boc: Guvernul a capitalizat parţial CEC prin menţinerea profitului la bancă
Boc: Guvernul a capitalizat parţial CEC prin menţinerea profitului la bancă

Guvernul a realizat parţial capitalizarea CEC prin menţinerea la banca de stat a profitului care trebuia vărsat la Ministerul Finanţelor, respectiv a sumei de 229 de milioane de lei, a declarat marţi premierul Emil Boc.

Mai citiţi şi:

Băsescu: Guvernul trebuie să recapitalizeze CEC pentru că Bruxelles-ul se mişcă greu

"Deja noi am realizat o capitalizare a CEC cu 229 de milioane de lei prin menţinerea la CEC a profitului pe care banca trebuia să îl verse la Ministerul Finanţelor, implicit la bugetul de stat", a declarat Boc, la finalul şedinţei de marţi a Executivului.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat că reprezentanţii Executivului au făcut toate demersurile, "în timp util", pentru ca CE să îşi dea acordul în vederea capitalizării CEC, dar nu au primit încă un răspuns.

Avem obligaţia capitalizării CEC-ului cu 900 de milioane. Am făcut toate demersurile necesare în timp util, dar Comisia Europeană trebuie să ne dea un răspuns astfel încât să nu fie considerat ajutor de stat. Până atunci nu am stat şi profitul aferent anului 2008, în valoare de 229 milioane de lei, a rămas în continuare la dispoziţia CEC-ului şi, din acest punct, de vedere există această primă capitalizare făcută", a declarat Pogea. Ministrul de Finanţe a spus că Executivul va face în continuare toate demersurile pentru a plăti şi diferenţa până la 900 de milioane de lei.

Preşedintele Traian Băsescu le-a atras atenţia membrilor Guvernului, marţi, că ar trebui să acţioneze pentru capitalizarea CEC şi să nu mai aştepte analiza birocraţilor de la Bruxelles, pentru că IMM-urile au nevoie de sprijin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite