CCR, scrisori diferite către Guvern şi presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Curtea Constituţională a anunţat joi că amână verdictul cu privire la validarea referendumului din 29 iulie pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de şef al statului, au fost emise două adrese, una către presă, iar alta către Guvern. Însă, cele două adrese au conţinut total diferit.

În adresa trimisă Guvernului, Curtea solicită, ca, până la 31 august, Executivul să actualizeze lista în baza căreia s-a desfăşurat deja referendumul. Acest lucru ar putea duce la modificarea listelor electorale, şi, ca urmare, a pragului de validare pentru referendum. 

„Plenul Curţii Constituţionale, în şedinţa din 2 august 2012, a hotărât să solicite Guvernului să dispună măsurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012 şi să transmită Curţii Constituţionale numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru a putea stabili dacă referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iulie 2012 este valabil", arată  adresa CCR către Guvern.

De cealaltă parte, în comunicatul trimis presei, magistraţii constituţionalişti anunţă că au cerut „listele electorale permanente actualizate, în baza cărora s-a organizat referendumul".

 Drept urmare, magistraţii s-au limitat să ceară listele cu cei 18.292.514 oameni care au avut drept de vot la referendum, care nu trebuie să mai sufere nicio modificare. Motivul invocat pentru această solicitare: „date contradictorii care au fost transmise CCR în legătură cu numărul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de către autorităţile publice implicate".

Contactat de ziarul „Adevărul", preşedintele CCR Augustin Zegrean a declarat că „decizia Curţii Constituţionale este cea care se găseşte pe site". Judecătorul constituţionalist a mai adăugat că nu vede nicio diferenţă între formularea din adresa către Guvern şi cea către presă. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite