CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dispozitiv israelian pentru detectarea atentatorilor sinucigasi Ministerul israelian al Transporturilor va incepe saptamana viitoare sa testeze un dispozitiv menit sa-i depisteze pe atentatorii

Dispozitiv israelian pentru detectarea atentatorilor sinucigasi
Ministerul israelian al Transporturilor va incepe saptamana viitoare sa testeze un dispozitiv menit sa-i depisteze pe atentatorii sinucigasi inainte de a urca in autobuze. Sistemul va detecta orice cantitate semnificativa de explozibil purtata asupra sa de o persoana ce se pregateste sa urce si va transmite un sunet de alerta in cabina soferului, care va putea bloca usa din dreptul persoanei respective. Inventatorii sistemului au pornit de la premisa ca o explozie in afara usii autobuzului produce mai putine victime si daune materiale decat una intr-un spatiu inchis.
Colin Powell s-a intors la lucru dupa operatia de prostata
Secretarul de stat american, Colin Powell, care a fost operat de cancer la prostata pe 15 decembrie anul trecut, a fost supus, luni, unui examen medical care a aratat ca acesta se simte bine si isi poate relua activitatile normale, a declarat, luni, un purtator de cuvant al Departamentului de Stat american. Starea sanatatii sefului diplomatiei americane este buna, potrivit examenului post-operator efectuat in spitalul Walter Reed din Washington, unde a avut loc si interventia chirurgicala. Colin Powell, in varsta de 66 de ani, a parasit spitalul la data de 18 decembrie pentru o perioada de convalescenta la domiciliu. El si-a reluat activitatile normale incepand de luni.
Victoria Beckham isi face revista
Avand prea multi bani si prea mult timp liber, Victoria Beckham s-a gandit sa infiinteze o revista pentru femei. Fosta Spice Girl nu se teme ca piata britanica este deja saturata in acest domeniu si are incredere ca renumele ei si, mai ales, faima sotului vor contribui decisiv la lansarea revistei, care va avea o importanta sectiune de moda. Gurile rele spun ca Victoria se simte tot mai eclipsata de succesul lui David Beckham si doreste sa se afirme pe cont propriu intr-o afacere. Cum si ultimul single al fostei Spice, lansat saptamana trecuta, n-a avut succesul scontat, revista pare o buna cale de a-si obloji orgoliul ranit.
Pentru ca au torturat prizonierii
Militari americani din Irak - trimisi acasa
Trei soldati americani, declarati vinovati de un tribunal militar pentru maltratarea unor prizonieri irakieni, au fost trecuti in rezerva, a anuntat un purtator de cuvant al Pentagonului. Printre militarii sanctionati figureaza si o femeie, sergentul Lisa Girman. Ea a fost gasita vinovata pentru ca a trantit la pamant un prizonier de razboi si l-a lovit in zonele genitale, in stomac si la cap. Tribunalul militar i-a reprosat sergentului ca le-a cerut subordonatilor sa il supuna pe prizonier unui tratament similar. Incidentul a avut loc la data de 15 mai 2003 la Camp Bucca, un centru pentru prizonieri de razboi situat in apropiere de Nasiriyah (sudul Irakului). Sergentul Scott McKenzie si soldatul Timothy Canjar au fost, de asemenea, gasiti vinovati pentru brutalizarea prizonierilor. Un al patrulea militar inculpat, sergentul Shawna Edmondson, si-a prezentat demisia inainte de a comparea in fata tribunalului militar. Cei patru militari faceau parte din Batalionul 302 al Politiei Militare.
Cafeaua poate reduce riscul imbolnavirii de diabet
Cafeaua, considerata nesanatoasa de majoritatea medicilor, pare sa nu fie chiar atat de nociva. Dimpotriva: specialistii de la Universitatea Harvard au descoperit ca marii consumatori de cafea au sanse mult mai reduse de a se imbolnavi de diabet decat ceilalti oameni. Desi nu contesta faptul ca mult blamata cofeina continuta de cafea are un puternic efect excitant care poate dauna organismului, cercetatorii argumenteaza ca in componenta parfumatei bauturi cafenii exista si alte substante benefice. Printre acestea se numara asa-numitul acid clorogenic, care sporeste capacitatea organismului de a neutraliza glucoza. Riscul imbolnavirii de diabet scade cu 50 la suta la "barbatii bautori de cafea si cu 30 la suta la femeile care consuma aceeasi licoare, au mai stabilit studiile cercetatorilor de la Harvard.
Coniac pentru ursi la o gradina zoologica din India
Ingrijitorii de la gradina zoologica Chatbir din India le servesc coniac ursilor pentru a-i ajuta sa se incalzeasca pe timpul iernii, transmite, marti, site-ul britanic de stiri on-line Ananova. "Pe frigul asta, am facut cele mai bune angajamente cu putinta pentru a-i incalzi pe ursi", a declarat directorul gradinii zoologice, Mahender Chaudhary. O leoaica si un pui de leu au murit recent din cauza vremii foarte reci. "Veterinarul nostru a decis sa ofere coniac unora dintre animale pentru a le mentine ridicata temperatura corpului", a spus Chaudhary. Pentru inceput, un urs negru himalaian a primit bautura magica. "I-a placut la nebunie, dar in scurt timp a inceput sa motaie", a precizat directorul gradinii zoologice. Desi ingrijitorii au apelat si la metode mai traditionale, cum ar fi instalarea de calorifere electrice sau un strat mai gros de paie, se pare ca nici una dintre aceste metode nu a fost atat de eficienta ca o gura buna de coniac.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite