CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima mama insarcinata cu un embrion clonat Andrologul american Panayiotis Zavos a anuntat sambata la Londra implantarea primului embrion uman clonat in uterul unei mame purtatoare si a facut apel la

Prima mama insarcinata cu un embrion clonat
Andrologul american Panayiotis Zavos a anuntat sambata la Londra implantarea primului embrion uman clonat in uterul unei mame purtatoare si a facut apel la noi voluntare pentru asemenea experimente. Expertul american in fertilitate a precizat ca operatiunea de implantare a avut loc acum doua saptamani pe o femeie de 35 de ani si rezultatele ei sunt asteptate in acest week-end, mentionand ca este posibil ca sarcina sa nu se dezvolte, dar ca este "optimist". Medicul a explicat ca embrionul, ce a fost implantat intr-o femeie amenintata de menopauza prematura, provine dintr-un ovul recoltat de la aceasta, fertilizat cu ADN prelevat din celule epidermice donate de sotul femeii, care nu este fertil. In mai 2003, dr. Zavos anuntase ca a reusit clonarea unui embrion uman, pe care urma sa-l implanteze dupa o serie de teste genetice. Comunitatea stiintifica internationala a primit cu scepticism asemenea vesti despre cazuri nedovedite de clonare umana. Societatea Clonaid, asociata sectei raelienilor, ce sustine originea extraterestra a speciei umane, afirma ca a clonat pana acum cinci bebelusi.
Seinfeld in Cartea Recordurilor
Seinfeld a intrat in Guiness Book (Cartea Recordurilor), drept omul care a refuzat cea mai mare suma de bani - 5 milioane de dolari pe episod, pentru a continua serialul. Succesul serialului "Seinfeld" nu a fost nici pe departe unul instantaneu. Episodul-pilot nu a fost privit cu prea mare incredere si tocmai de aceea s-au comandat numai inca alte patru episoade. Apoi, cu chiu, cu vai, inca doua. Abia pe urma si-au luat inima-n dinti si au cerut treisprezece, nefiind totusi convinsi ca au luat cea mai buna decizie. "Serialul despre nimic", cum avea sa fie numit, urma sa devina ulterior "serialul cu cel mai mare succes al tuturor timpurilor". In scurt timp, Seinfeld a ajuns sa fie unul dintre cei mai bine platiti actori ai tuturor timpurilor, castigand 1 milion de dolari pe episod, in timp ce colegii sai au primit fabuloasa suma de 600.000 de dolari. In anul 1998, Seinfeld a fost cel mai bine platit din industria divertismentului, adica nici mai mult, nici mai putin de 225 milioane de dolari. Un alt amanunt semnificativ referitor la publicitatea incasata in timpul serialului se refera la evolutia incredibila inregistrata de aceasta de la primul la ultimul episod. Astfel, in primul episod, s-a vandut 30 de secunde de publicitate cu 70.000 de dolari, in timp ce, in ultimul episod, publicitatea pentru 30 de secunde a ajuns aproape la 1 milion de dolari.
Sa fi murit Fidel Castro?
Numeroase zvonuri referitoare la moartea presedintelui cubanez Fidel Castro sau la faptul ca acesta ar fi suferit un infarct au inceput sa circule, vineri, in comunitatea cubaneza din Miami, relateaza editia online a Miami Herald. Purtatorul de cuvant al politiei din regiunea Miami-Dade, Randy Rossman, a precizat ca au fost primite sute de apeluri telefonice, in principal din partea ziaristilor, dar si de la ofiteri de politie, in legatura cu aceste informatii. Recentele zvonuri par sa fi fost provocate de declaratiile primarului orasului columbian Bogota, care a afirmat ca, in timpul unei reuniuni care a avut loc in luna decembrie, Castro parea "foarte bolnav". In schimb, postul de televiziune de stat din Cuba a precizat ca presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, s-a intalnit cu Castro in Cuba, miercuri, insa nu a furnizat nici un fel de detalii suplimentare. Un membru important al comunitatii cubaneze din Statele Unite a declarat, vineri, conform Miami Herald, ca a fost contactat de un reprezentant CIA, care l-a intrebat ce stie despre aceste zvonuri. Totusi, un ziarist strain la Havana care a decis sa verifice situatia la birourile lui Castro din Palatul Revolutiei, vineri dupa-amiaza, a relatat ca nu exista indicii ca s-ar fi intamplat ceva cu presedintele Cubei.
Michael Jackson a facut circ la tribunal
Atitudinea excentrica adoptata de Michael Jackson, in momentul infatisarii de vineri in fata tribunalului din Santa Monica, pentru acuzatiile de molestare, a provocat iritarea si uimirea reprezentantilor presei si analistilor care au urmarit intregul film al evenimentelor. Imbracat intr-un costum negru si cu o banderola alba pe un brat, starul a sosit la tribunal cu o masina neagra, inconjurat de garzi de corp si zambind larg multimii de fani adunate in fata cladirii, in semn de sustinere. Inca de la intrare, judecatorul care administreaza cazul l-a mustruluit pe cantaret pentru ca a intarziat 15 minute. "Domnule Jackson, ai inceput cu stangul. Ai intarziat un sfert de ora, ceea ce reprezinta o insulta la adresa curtii. De-acum incolo trebuie sa te prezinti la ora stabilita. M-ai inteles?", au fost cuvintele acestuia. In final, Michael a pledat "nevinovat" pentru toate acuzatiile formulate la adresa lui. Ce a deranjat cel mai mult a fost scena de dupa audiere, cand Michael s-a urcat pe unul din jeep-urile sale si a inceput sa danseze, incercand sa-i angajeze si pe fanii sai in jocul sau ciudat. Presa internationala a notat aceasta secventa ca fiind o ofensa adusa la adresa organelor de justitie.
Concert la Vatican pentru reconciliere intre crestini, evrei si musulmani
Papa Ioan Paul al II-lea a lansat, sambata, un nou apel la pace si incheierea conflictelor intre evrei si musulmani, cu ocazia unui concert la Vatican pentru reconciliere intre cele trei mari religii monoteiste. "Evreii, crestinii si musulmani nu pot accepta ca pamantul sa fie bantuit de ura, ca umanitatea sa fie distrusa de razboaie fara sfarsit", a afirmat papa, in aplauzele asistentei, adaugand ca "noi trebuie sa gasim in noi curajul pacii". Alaturi de papa se aflau fostul mare rabin al Romei, Elio Toaff, in dreapta sa, si imamul moscheii din Roma, Abdulawhab Hussein Gomaa, in stanga sa. Numerosi reprezentanti ai acestor trei mari religii erau prezenti, alaturi de mii de persoane invitate la concert.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite