CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Act terorist sinucigas - pedeapsa pentru adulter Autoarea unui atentat sinucigas comis saptamana trecuta si soldat cu moartea a patru soldati israelieni a comis actul terorist ca pedeapsa pentru ca a

Act terorist sinucigas - pedeapsa pentru adulter
Autoarea unui atentat sinucigas comis saptamana trecuta si soldat cu moartea a patru soldati israelieni a comis actul terorist ca pedeapsa pentru ca a incalcat legea islamica, ea avand o relatie extraconjugala, relateaza The New York Post online. Potrivit sursei citate, acesta a fost singurul mod in care Marim Aryechi - palestiniana de 22 de ani care a ingrozit expertii israelieni in terorism, prin faptul ca a devenit prima femeie membru Hamas implicata intr-un astfel de atentat - putea sa spele rusinea pe care a facut-o familiei inselandu-si sotul. Tanara femeie - mama a doi copii - stia ca, potrivit legii islamice, va fi ucisa oricum. Ea a preferat sa se transforme intr-o "bomba umana" si sa ia cu ea dincolo de moarte cat de multi israelieni putea, pentru a capata statutul de martir in ochii liderilor musulmani militanti, adauga NY Post, citand oficiali israelieni. "A avut de ales intre a fi ucisa si a deveni un atentator sinucigas, asa ca a ales ultima varianta. Circumstante neplacute par sa fi facut pacatul ei si mai greu de iertat", a afirmat colonelul in rezerva Moshe Elad, expert in terorism palestinian. Femeia isi inselase sotul, membru Hamas, cu un alt membru al aceleiasi organizatii, dezonorandu-si astfel familia. Ea a lasat in urma o fiica in varsta de un an si jumatate si un baietel de trei ani, despre care afirma, in inregistrarea video realizata inaintea atentatului, ca ii iubeste mai mult decat orice pe lume. Expertii israelieni sustin ca, studiind inregistrarea si vazand-o pe tanara mama cu zambetul pe buze si cu arma in brate, au fost mirati sa o auda spunand: "Fericirea mea va fi completa atunci cand bucati din corpul meu vor zbura in toate partile". Faptul ca a sperat ca din corpul ei sa nu mai ramana nimic este neobisnuit pentru astfel de inregistrari, iar investigatiile ulterioare au demonstrat motivul pentru care femeia a recurs la acest gest sinucigas, adauga aceiasi experti.
2004, anul... maimutarelilor
Teroristul de origine saudita Osama bin Laden va renunta, in sfarsit, la actiunile sale, Taiwanul se va reunifica cu China si George W. Bush va fi reales - sunt doar cateva dintre predictiile astrologilor chinezi pentru nou An al Maimutei. De joi incolo, cand se va incheia perioada de tranzitie de la vechiul An al Oii catre cel al Maimutei, va incepe o perioada marcata de multa agitatie si inselaciune, avertizeaza cititorii in stele. "Osama bin Laden, acest terorist nebun, va renunta la intentiile sale nebunesti in august, cand musulmanii din intreaga lume se vor infuria foarte tare pe el", a prezis astrologul singaporez Jason Chng, care mai vede in astre si un nou mandat pentru presedintele american George W. Bush, reunificarea Taiwanului cu China si, nu in ultimul rand, un dolar american puternic. Din Taiwan insa, alinierea planetelor are o cu totul alta semnificatie, astrologul taiwanez Ni Shu-chuan sustinand ca este foarte putin probabila reunificarea insulei cu China, deoarece Anul Maimutei nu va fi unul stralucit pentru diplomatie. Din Singapore pana in China nu mai ramane nimic din predictiile optimiste ale lui Jason Chng, deoarece astrologul din Hong Kong, Raymond Lo, intrevede multa "neliniste, revolutii si rasturnari de guverne". "Nu va fi pasnic, vor fi si mai multe asasinate si actiuni subversive, teroriste", a prevazut Lo pentru acest an. Se pare insa ca in general Anii Maimutei - care, potrivit horoscopului chinez, se repeta la fiecare 12 ani - sunt ani marcati de multa agitatie, multe "smecherii si inselaciuni", afirma astrologul Shelly Wu, din Statele Unite. Pentru persoanele nascute in Anul Maimutei, acest semn zodiacal semnifica insa inteligenta si vitalitatea, de aceea multe femei insarcinate din China al caror soroc este aproape incearca sa reziste pana joi, pentru a naste sub semnul maimutei.
Inviat din morti dupa ce a stat la... frigider
Medicii din statul Haryana, din nordul Indiei, au inregistrat un caz unic, dupa ce un indian care a stat cateva ore in frigiderul unei morgi a revenit la viata. Dupa cum informeaza Sky News, "clientul" a fost adus la spital de politisti, care l-au gasit zacand pe marginea drumului, cu vatamari multiple. Medicii l-au examinat si au ajuns la concluzia ca era "decedat in momentul aducerii". "Cadavrul" a fost trimis la morga imediat dupa ce documentele au fost completate si predate politiei. Dar peste cateva ore "trupul" a inceput sa se miste, aducand personalul de la morga in stare de soc. El a fost imediat dus inapoi in spital, iar "minunatii specialisti" ai institutiei respective au fost nevoiti sa faca rectificarile cuvenite la politie. In prezent, "mortul", al carui nume nu a fost dat publicitatii, este viu si se incalzeste intr-un pat de spital.
Vaca tratata cu laxative, dupa ce a inghitit 1.722 de diamante
Un negustor de diamante din vestul Indiei, a carui vaca a inghitit o punguta ce continea peste 1.700 de diamante, s-a muncit trei zile pentru a "convinge" animalul sa inapoieze ceea ce a consumat. Dilubhai Rajput a reusit sa recupereze pana in prezent 310 din cele 1.722 de diamante de dimensiuni reduse, in valoare de aproape 1.000 de dolari, pe care vaca le-a mancat "din greseala", dupa ce stapanul le-a uitat intr-un depozit de fan. Omul de afaceri indian si personalul sau i-au dat vacii sa manance multa iarba, cereale si fructe si, cu ajutorul unui medic veterinar, i-au administrat multe laxative pentru... a extrage pietrele pretioase. Eforturile depuse au fost oarecum incununate de succes, la finalul a trei zile de cautare febrila, comerciantul reusind sa recupereze mai putin de o treime din pietrele ingurgitate. "Timp ce trei zile, m-am chinuit sa recuperez pretioasele mele pietre. Daca omoram vaca, i-as fi infuriat pe iubitorii de animale, asa ca am incercat o alta metoda. Sunt convins ca, dupa inca o saptamana, imi voi recupera de la vaca toate diamantele", a declarat pentru un ziar local comerciantul indian, infirmand teoria conform careia diamantele ar fi exclusiv cele mai bune prietene ale femeilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite