CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printul Charles, interogat in legatura cu moartea printesei Diana? Seful Scotland Yard, Sir John Stevens, insarcinat cu examinarea circumstantelor in care si-a pierdut viata printesa Diana, s-a

Printul Charles, interogat in legatura cu moartea printesei Diana?
Seful Scotland Yard, Sir John Stevens, insarcinat cu examinarea circumstantelor in care si-a pierdut viata printesa Diana, s-a declarat pregatit sa interogheze membri ai familiei regale, inclusiv pe printul Charles. "Daca va fi necesar, o voi face", a declarat seful politiei britanice in cadrul unui interviu difuzat de BBC. Potrivit Sky News, interogatoriul printului Charles va avea loc vara aceasta si va fi condus chiar de seful politiei britanice. Printul Charles, care va fi insotit de un avocat, este, se spune, nerabdator sa puna capat zvonurilor privind implicarea sa in moartea fostei sale sotii. In Marea Britanie au fost deschise pe 6 ianuarie doua anchete privind moartea Dianei si a partenerului sau, Dodi al-Fayed, in august 1997, la Paris. Anchetele au fost incredintate magistratului Michael Burgess, care l-a insarcinat la randul sau pe seful Scotland Yard sa examineze circumstantele mortii printesei.
Berlusconi revine in prim-plan
Premierul italian Silvio Berlusconi a reaparut, joi seara, in public, dupa o luna de absenta, improvizand pe o strada din Roma un dialog cu jurnalisti italieni, carora le-a declarat ca "s-a amuzat mult" citind nascocirile din presa despre el. Silvio Berlusconi (67 de ani), aparent in forma, s-a lasat filmat in cursul unei promenade improvizate la caderea serii pe celebra strada a anticarilor din capitala italiana, Via dei Coronari. Mai tarziu, Silvio Berlusconi a luat cina cu omologul sau spaniol, Jose Maria Aznar. "Am tinut un mic regim. M-am abtinut de la mancare, dar nu am urmat o dieta tibetana. In orice caz, am continuat mereu sa lucrez... Voi sunteti cei care ati fost in vacanta", a declarat, ironic, "nasul", raspunzand unor intrebari referitoare la starea sanatatii sale. Presedintele Consiliului de Ministri (guvernul) nu mai fusese vazut in public de la conferinta de presa din 20 decembrie 2003. El si-a petrecut o mare parte din luna la vila sa din Sardinia. Intrebat de jurnalisti de ce a disparut din public, Silvio Berlusconi a replicat: "Ce disparitie? M-am intors la Roma saptamana trecuta. Voi sunteti cei care nu m-ati cautat". Presa a relatat ca Silvio Berlusconi a facut o operatie estetica la gat si la fata in Elvetia, pentru a avea un nou "look", in perspectiva alegerilor europene din iunie 2004. "M-am amuzat mult citind toate nascocirile din ziare. Am avut grija de mine, pentru a merge inainte si pentru a incheia cei doi ani si jumatate de legislatura care au mai ramas", a declarat seful guvernului italian, precizand ca in fiecare dimineata si-a rezervat trei ore pentru... a-si recapata forma.
Ben Affleck si Jennifer Lopez s-au despartit. Definitiv
Cel mai celebru si cel mai mediatizat cuplu de la Hollywood in momentul de fata, Ben Affleck si Jennifer Lopez, s-a despartit definitiv la patru luni dupa anularea in ultimul moment a casatoriei lor. "Confirm faptul ca Jennifer Lopez a pus capat logodnei cu Ben Affleck", a declarat purtatorul de cuvant al actritei, Rob Schuster. "Va pot spune ca Jennifer si Ben au pus capat relatiei si ca nu intentioneaza sa se mai impace", a declarat, la randul sau, un apropiat al cantaretei "J.Lo." Purtatorul de cuvant al lui Ben Affleck a refuzat sa faca orice comentariu in legatura cu acest subiect. Ben Affleck, in varsta de 32 de ani, si Jennifer Lopez, 34 de ani, s-au intalnit in decembrie 2001 cu ocazia filmarilor la pelicula "Gigli", iar legatura lor, intens mediatizata, a inceput in vara anului urmator.
"Autobuz antiatentat" in Israel
Israelul va inaugura in urmatoarele saptamani "autobuzul antiatentate", dotat cu un sistem de protectie ce impiedica urcarea unor posibili autori de atacuri sinucigase. Creatorii sistemului au pornit de la ideea ca o explozie in afara vehiculului s-ar solda cu mai putine victime decat una produsa in interiorul lui. Autobuzul, al carui prim exemplar a fost prezentat recent la Tel Aviv, este dotat cu un sistem pus la punct de industria militara israeliana si care ii permite soferului sa blocheze usile vehiculului daca senzorii instalati la intrare detecteaza urme de explozibil si metale la mai putin de un metru distanta. El este prevazut cu geamuri special securizate pe toate laturile si chiar blindate la cabina soferului. Costul sistemului variaza intre 25.000 si 30.000 de dolari si urmeaza sa fie instalat in urmatoarele 3-5 saptamani pe cinci autobuze pentru o perioada de proba, dupa care, daca se va dovedi eficient, va intra progresiv in dotarea tuturor celor circa 4.000 de autobuze ale companiilor de transport public.
Gol-golut, la plimbare prin Marea Britanie
Calatorul ciudat, plecat pe jos in costumul lui Adam in luna iunie a anului trecut, din sud-vestul Angliei, a ajuns la capatul aventurii sale, in nordul Scotiei. Hotarat sa lupte cu prejudecatile impotriva nudismului, Steve Gough a avut nevoie de sapte luni pentru a-si atinge telul propus, timp in care a fost arestat de multe ori si chiar a ispasit doua pedepse cu inchisoarea. In varsta de 44 de ani, Gough spera ca protestul sau sa fi calmat cat de cat "paranoia oamenilor" in ceea ce priveste nudismul.Gough a parcurs aproximativ 1.450 de kilometri pe jos, echipat doar cu sosete, incaltaminte, o palarie, un rucsac si un ceas de mana.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite