CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opportunity, "geamanul" lui Spirit, a ajuns si el pe Marte A doua misiune NASA pe Marte, Opportunity, a aterizat cu bine pe suprafata planetei rosii in noaptea de sambata spre duminica si a transmis,

Opportunity, "geamanul" lui Spirit, a ajuns si el pe Marte
A doua misiune NASA pe Marte, Opportunity, a aterizat cu bine pe suprafata planetei rosii in noaptea de sambata spre duminica si a transmis, ieri, primele imagini catre baza de control a NASA de la Pasadena, California. Opportunity a aterizat pe o suprafata asemanatoare unei campii, denumita Meridiani Planum, la antipodul craterului Gusev, in apropierea caruia a aterizat, la data de 3 ianuarie, robotul spatial Spirit. Desi specialistii de la NASA spusesera ca ar putea dura aproximativ 22 de ore pana cand se vor receptiona pe Pamant primele imagini, la doar patru ore dupa ce a ajuns pe Marte, robotul Opportunity a inceput sa transmita imagini, iar inginerii de la Jet Propulsion Laboratory, din Pasadena, au putut vedea un peisaj neted de hematit gri - un mineral care pe Pamant se formeaza, de obicei, in prezenta apei.
Berlusconi, mai tanar, la 10 ani de la intrarea in politica
Seful guvernului italian, Silvio Berlusconi, a sarbatorit, sambata, la Roma, 10 ani de la intrarea in politica a sa si a partidului sau, Forza Italia, printr-o reuniune la care a acuzat opozitia ca il hartuieste cu ajutorul justitiei pentru a-l inlatura de pe scena politica. Intr-un discurs care a durat mai bine de o ora tinut in fata a circa 5.000 de membri si simpatizanti ai partidului, Berlusconi s-a lansat intr-o lunga diatriba impotriva comunistilor si a judecatorilor, una din tintele sale favorite. "Stanga a incercat sa se ascunda: si-a facut un lifting, dar nu a reusit", a continuat el, facand aluzie la zvonurile potrivit carora el insusi ar fi suferit o operatie de chirurgie plastica, in perioada cat nu a mai aparut in public, de la 23 decembrie. Berlusconi, care parea intinerit si mai slab decat in decembrie, a recunoscut vineri ca a tinut regim, dar a respins comentariile despre un eventual lifting facial.
Michael Jackson ar putea pierde custodia a doi dintre copiii sai
Michael Jackson va fi dat in judecata pentru custodia a doi dintre copiii sai, a caror mama este Debbie Rowe, cea de-a doua sotie a cantaretului. Documentele vor fi depuse la un tribunal din California in termen de doua saptamani, sustine tabloidul londonez "The Sun". Debbie Rowe cere custodia copiilor, acuzandu-l pe fostul ei sot ca nu este un tata responsabil. Debbie Rowe va cere custodia lui Prince Michael, in varsta de sase ani, si a lui Paris, in varsta de cinci ani. Cererea de acordare a custodiei intervine dupa ce Michael Jackson a fost acuzat de abuz sexual al unui minor bolnav de cancer. In cadrul audierii preliminare de saptamana trecuta, Michael Jackson a pledat "nevinovat".
Cameron Diaz are cel mai frumos zambet dintre vedetele lumii
Actrita Cameron Diaz este, potrivit unui sondaj, detinatoarea celui mai frumos zambet, ea depasindu-le pe Pamela Anderson si Catherine Zeta-Jones. Topul, realizat de revista Star, contine si o surpriza, printre primele zece cele mai frumoase zambete aflandu-se si cel al lui Trae "Chops" Lindley, care a avut o scurta aparitie in reality-show-ul "The Simple Life", in care poate fi vazuta si Paris Hilton. De altfel, singurii reprezentanti ai sexului masculin din acest top sunt Lindley si Tom Cruise.
Celebrul fotograf Helmut Newton a murit intr-un accident de masina
Celebrul fotograf Helmut Newton, in varsta de 83 de ani, a murit, la Los Angeles, in urma unui accident de masina. Un adevarat pionier al fotografiei mondiale, Newton este cunoscut in special pentru imaginile sale alb-negru reprezentand nuduri de femei, aparute in reviste precum "Playboy", "Elle" sau "Vogue". Nascut la 31 octombrie 1920, la Berlin, intr-o familie evreiasca instarita, Helmut Newton a stat doi ani intr-un lagar de concentrare din Australia. Dupa multe peregrinari in toate colturile lumii, reuseste sa obtina consacrarea in lumea artistica, prin publicarea fotografiilor sale in revista "Vogue", in 1961.
In China, 110 miliarde de SMS-uri trimise in doar zece luni
Abonatii serviciului de telefonie mobila din China au trimis 110 miliarde de mesaje (SMS-uri) in intervalul ianuarie-octombrie 2003, cifra de afaceri in domeniu ajungand la 11 miliarde de yuani (1,33 miliarde de dolari). Numarul mesajelor nu include apelurile sau mesajele transmise de pe Internet. In ajunul anului nou chinezesc, abonatii operatorului Beijing Mobile Telecommunications, cu sediul la Beijing, au trimis peste 100 de milioane de mesaje, cu 50% mai mult decat anul trecut, cand au fost trimise aproximativ 700 milioane de SMS-uri. In China se afla aproximativ 270 de milioane de utilizatori ai telefoniei mobile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite