CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fusta - un indicator economic Economia americana merge mai bine, daca ar fi sa luam in calcul un indicator mai putin obisnuit - lungimea fustelor. Potrivit unui studiu publicat, luni, de o companie

Fusta - un indicator economic
Economia americana merge mai bine, daca ar fi sa luam in calcul un indicator mai putin obisnuit - lungimea fustelor. Potrivit unui studiu publicat, luni, de o companie care detine 31 de centre comerciale in Statele Unite, Taubman Centers, 63 la suta dintre consumatorii chestionati sunt de parere ca anul acesta se va purta fusta lunga pana deasupra genunchiului. Potrivit companiei, urcarea tivului fustei "este de bun augur pentru climatul economic". " O teorie demonstrata arata ca atunci cand tivul urca, si economia face la fel", a explicat compania. Aproximativ 30 la suta dintre persoanele interogate au exprimat un "optimism prudent", estimand ca fusta va urca numai putin deasupra genunchiului. Numai 7 la suta au previzionat "vremuri nesigure", cu un tiv ce coboara pana la glezne. "S-ar spune ca oamenii din tara noastra cred ca economia are si ea picioare", a subliniat un purtator de cuvant al companiei Taubman.
Dragostea nu e oarba
Dragostea nu este tocmai oarba, sugereaza un sondaj care arata ca majoritatea oamenilor si-ar dori sa faca mici schimbari in infatisarea partenerului. Potrivit unui studiu al Academiei Americane de Chirurgie Estetica, 59 la suta dintre femeile intervievate si 54 la suta dintre barbati au declarat ca ar schimba cel putin o trasatura faciala a partenerului: parul, ridurile, nasul sau urechile. Barbatii sunt mai inclinati decat femeile sa le propuna partenerelor lor sa faca apel la chirurgia estetica, procentul celor care se declara gata sa o faca fiind de 16 la suta la barbati, fata de 11 la suta la femei. Cand insa lucrurile stau invers, si propunerea respectiva le este adresata lor, 52 la suta dintre femei si 58 la suta dintre barbati s-ar simti insultati. Totusi, daca partenerul se ofera sa suporte costul operatiei estetice, 13 la suta dintre femei ar considera acest lucru drept o dovada de dragoste, fata de doar 7 la suta dintre barbati.
Saddam-ii din Irak se imbulzesc sa-si schimbe numele
Mii de irakieni care poarta numele de Saddam stau la cozi nesfarsite pentru a obtine schimbarea numelui. Pe timpul fostului dictator, parintii primeau echivalentul a 200 de dolari daca isi botezau copiii cu numele presedintelui, care aducea purtatorului respect si putere. Acum insa "este de-a dreptul jenant", spune un Saddam. "De cate ori ma gandesc la numele meu vad un batran murdar care se ascunde intr-o gaura". Un alt Saddam, pe care-l cheama si Hussein pe deasupra, povesteste ca a incercat sa se angajeze in politia irakiana. "Colonelul m-a luat deoparte si mi-a zis ca nu vrea nici un Saddam Hussein in trupele lui". Peste trei sute de irakieni care poarta numele de trista amintire sunt deja in curs de a-si schimba apelativul, care in ultimul timp le aduce numai umilinte si chiar teama de a fi arestati sau atacati.
Bill Gates nu le lasa urmasilor mai nimic
Miliardarul Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft si cel mai bogat om din lume, nu le va lasa mostenire celor trei copii ai sai decat 10 milioane de dolari, restul imensei sale averi urmand a fi folosit pentru actiuni de binefacere. Intr-un interviu publicat luni, Gates a explicat: "Nu cred ca ar fi bine pentru copiii mei sa aiba din start prea multi bani. Eu si sotia mea am identificat domeniile in care se regasesc cele mai multe inegalitati - sanatate, educatie si cercetare. Ne vom concentra asupra acestor puncte. Acesta este obiectivul fundatiei mele. Sper ca toti cei care vor face avere sa gaseasca o modalitate de a reda banii societatii pentru a combate inegalitatile", a mai spus Gates, care, in ultimul clasament al revistei Forbes, avea o avere de 46 de miliarde de dolari. "Viata si sansele unui copil trebuie sa fie aceleasi, indiferent de locul in care s-a nascut", apreciaza miliardarul american, de curand devenit cavaler al Imperiului Britanic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite