CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mastile "Saddam dupa capturare" - cele mai vandute Cu circa trei saptamani inainte de startul celebrului carnaval brazilian, cele mai vandute masti sunt cele ce infatiseaza chipul fostului dictator

Mastile "Saddam dupa capturare" - cele mai vandute
Cu circa trei saptamani inainte de startul celebrului carnaval brazilian, cele mai vandute masti sunt cele ce infatiseaza chipul fostului dictator irakian Saddam Hussein - nespalat, barbos si cu parul valvoi - din momentul prinderii sale de catre militarii americani. "Saddam Hussein, murdar, la iesirea din vizuina lui, este cea mai cautata masca", a declarat patronul societatii care produce semiartizanal masti de carnaval pentru manifestarea de la Rio. "Anul acesta, Saddam Hussein "sarac" va fi cea mai scumpa masca, deoarece a trebuit sa i se puna multi peri", a glumit el. "Masca de cauciuc cu par si barba costa 8 reali (2,35 euro), iar versiunea mai simpla, fabricata in intregime din plastic, a lui Saddam aflat inca la putere, doar 1,80 reali (0,52 euro)", a adaugat el.
Pentru prevenirea gripei aviare,
60.000 de pui - sacrificati in China
Cel putin 60.000 de pui au fost sacrificati in China, masura ce survine in contextul in care autoritatile chineze au lansat o ampla campanie de prevenire a gripei aviare. Guvernul chinez a ordonat Ministerului Agriculturii sa lanseze o campanie nationala de prevenire si control, precum si de informare a opiniei publice in legatura cu diferentele dintre gripa aviara si virusul SARS (Sindromul Respirator Acut Sever, ce provoaca pneumonia atipica). Intre timp, persoanele care au avut contact cu pasari infectate in orasul Dingdang, din sudul tarii, se afla sub supraveghere. In Asia, milioane de pui si rate au fost sacrificati in contextul in care virusul s-a raspandit in ultimele saptamani in 10 tari din regiune - Coreea de Sud, Thailanda, Vietnam, Japonia, Taiwan, Indonezia, Cambodgia, Pakistan, Laos si China. In Vietnam si Thailanda au murit cel putin 10 persoane, ca urmare a transmiterii virusului la oameni, in majoritatea cazurilor prin contact direct cu pasarile bolnave.
Explozie intr-un complex industrial din Australia
Un rezervor de hidrocarburi a explodat, miercuri, intr-unul dintre cele mai mari complexuri industriale din Australia, la sud de Sydney, determinand echipele de interventie sa formeze un dispozitiv de evacuare a zonelor apropiate. Rezervorul din portul Kembla, care continea sapte milioane de litri de etanol, a provocat o explozie care a putut fi auzita pe o raza de 25 de kilometri, au precizat pompierii. O persoana ranita usor a fost transportata la spital, iar serviciile de interventie au apreciat ca este "incredibil" faptul ca accidentul, ale carui cauze inca nu se cunosc, nu a provocat mai multe victime.
Superseringa anti-SIDA care se autodistruge
O superseringa ce va impiedica contaminarea si contractarea unor maladii grave si care se autodistruge dupa utilizare a fost perfectata in Norvegia si va putea fi curand disponibila pe piata. Seringa, complet aseptica, a fost proiectata de medicul norvegian Christian Sandsdalen. Seringa, unica in felul sau, se autodistruge dupa folosinta in modul urmator: canula se astupa datorita unui material din fibra textila artificiala, iar acul este pur si simplu absorbit. Datorita acestei seringi, se va putea impiedica in mod eficient contaminarea cu virusurile unor maladii grave precum HIV (virusul ce provoaca maladia SIDA) si virusul hepatitei.
Recompensa pe capul agresorului unui caine
Autoritatile din New York ofera o recompensa de o mie de dolari pentru prinderea unui sadic care a torturat si infometat un caine vreme de mai multe luni. Atunci cand au vazut un pit bull cafeniu in fata sediului unei firme, oficialii de la Protectia Animalelor au crezut ca nu vad bine. "Este un schelet ambulant. I se vede fiecare os din corp, dar este cel mai dragut caine pe care l-ati vazut", a spus directorul medical al Protectiei Animalelor din New York. Ranile de pe labe arata ca animalul ar fi fost tinut legat, zi si noapte, timp de un an.
Vizitatorii unui muzeu de arta pot distruge exponatele indragite
Un artist elvetian propune vizitatorilor unui muzeu de arta moderna din vestul Germaniei sa distruga exponatele care le plac cel mai mult. La anumite ore ale zilei, vizitatorii "pot veni cu exponatele din muzeu cu care au o relatie deosebita, pentru a le testa rezistenta materiala", precizeaza directia muzeului pe site-ul sau. Mai exact, obiectele sunt supuse actiunii unei masini care la proiecteaza in pereti. Fabricata din otel, aceasta masina este opera elvetianului Max Grueter. Botezata "Crash Test", masina este prezentata in cadrul expozitiei intitulate "Friendly Fire" (expresie utilizata recent in cadrul razboiului din Irak, pentru a descrie accidentele prin care aliatii trageau unii in ceilalti). Expozitia abordeaza absurdul si autodistrugerea in arta.
Picturi in loc de mesaje publicitare
Afisele publicitare de pe troleele care circula pe arterele rutiere ale Moscovei vor fi inlocuite cu reproduceri ale panzelor apartinand marilor nume ale picturii ruse aflate in fondul Galeriei Tretiakov. Prima pictura ce va "iesi in strada" va fi cea intitulata "Scaldatul calului rosu", purtand semnatura pictorului sovietic Kuzma Petrov-Vodkin, adept al realismului socialist. Renumitul tablou este in curs de reproducere pe partea laterala a caroseriei unui troleibuz de pe linia ce deserveste Bulevardul Gradinilor, o artera intens circulata, ce face turul centrului istoric al Moscovei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite