CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presedintele polonez Aleksander Kwasniewski, confundat cu un imigrant ilegal Presedintele polonez Aleksander Kwasniewski a fost confundat de autoritatile canadiene cu un imigrant ilegal, in timpul

Presedintele polonez Aleksander Kwasniewski, confundat cu un imigrant ilegal
Presedintele polonez Aleksander Kwasniewski a fost confundat de autoritatile canadiene cu un imigrant ilegal, in timpul unei aterizari neprevazute efectuate la intoarcerea din vizita oficiala la Washington. "Am vazut cum te simti atunci cand ajungi ca vizitator neasteptat si cand, la inceput, esti tratat ca un potential imigrant ilegal", a declarat liderul polonez la o conferinta de presa. El a precizat ca grupul oficial a fost eliberat dupa ce cativa marinari polonezi l-au vazut si i-au cerut autografe, demonstrand astfel ca este vorba despre o persoana publica. Un purtator de cuvant al Ministerului canadian de Externe a motivat incidentul prin faptul ca avionul a aterizat seara tarziu, pasagerii sai fiind dusi la zona de tranzit pentru a vedea daca au nevoie de viza temporara. "Nici un moment nu au fost retinuti..., nici un moment presedintele Kwasniewski nu a fost suspectat de a fi un strain ilegal", a afirmat acesta.
Captura-record de heroina in Europa
Politia turca a anuntat confiscarea unei tone de heroina la Istanbul, cantitate record in Europa, in cursul operatiunii fiind arestati sapte traficanti. "Potrivit statisticilor, este cea mai importanta captura de heroina efectuata in Europa", a declarat politia turca. Heroina a fost confiscata intr-o mica fabrica de zahar din cartierul Buyukcekmece, situat in partea europeana a Istanbulului, in timpul unei operatiuni a brigazii de stupefiante. Drogurile proveneau din Afganistan si din Pakistan si erau destinate Europei.
James Brown, arestat pentru violenta domestica
James Brown a fost arestat sub acuzatia de violenta domestica. Supranumit "Godfather of Soul", James Brown, in varsta de 70 de ani, a fost arestat la domiciliul sau din Carolina de Sud, dupa ce a atacat-o pe sotia sa, Tomi Rae Brown, in varsta de 33 de ani. Purtatorul de cuvant al cantaretului a refuzat sa comenteze incidentul. Brown s-a despartit, anul trecut, de Tomi Rae, care este cea de-a patra sa sotie. Brown a publicat anuntul pe o pagina intreaga a revistei Variety. In 1998, cantaretul a facut trei ani de inchisoare si a primit o sentinta de doi ani cu suspendare. El a recunoscut atunci acuzatiile de port ilegal de arma si s-a internat intr-o clinica de dezintoxicare pentru a scapa de dependenta de droguri. In ciuda trecutului sau turbulent, Brown s-a aflat printre cele cinci staruri omagiate la Washington, luna trecuta, pentru contributia la dezvoltarea culturii americane. El a participat la o receptie de la Casa Alba, apoi la gala de la Centrul Kennedy, la care a fost prezent si presedintele George W. Bush. Printre hiturile lui Brown se afla "I Feel Good", "Living In America", si "Sex Machine".
Berlusconi recunoaste ca si-a facut operatie estetica
Premierul italian, Silvio Berlusconi, a recunoscut ca a facut apel la chirurgia estetica pentru a arata mai bine, dupa ce in ultimele saptamani presa a speculat intens pe marginea acestui subiect. Berlusconi, in varsta de 67 de ani, a precizat ca s-a supus unei singure operatii, pentru indepartarea ridurilor din jurul ochilor, si ca starea sa de sanatate este excelenta. "Nu am facut decat sa-mi remodelez usor pleoapele", a declarat Berlusconi, in cadrul unei conferinte de presa. "S-a scris ca m-au operat sapte doctori, dar nu a fost decat unul. Daca vreti, pot sa va dau numele lui". "Am vrut sa am o imagine agreabila pentru ceilalti si pentru mine, cand ma priveam in oglinda sa-mi fac o buna impresie si sa transmit celorlalti buna mea dispozitie", a afirmat Silvio Berlusconi, precizand ca a facut operatia estetica la insistentele sotiei sale, Veronica.
Schwarzenegger a incalcat legea
Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, a incalcat legea referitoare la finantarea campaniilor electorale, folosind 4,5 milioane de dolari provenite dintr-un imprumut bancar pentru a acoperi costurile ultimelor zile de campanie. Judecatorul Loren McMaster din cadrul Curtii Superioare din Sacramento a declarat ca imprumutul bancar a reprezentat o incalcare a prevederii 34, care interzice imprumuturile personale ce depasesc 100.000 de dolari, folosite de candidati pentru finantarea campaniilor. Judecatorul a emis un ordin prin care guvernatorului i se interizce sa stranga bani pentru a plati imprumutul si i-a ordonat sa depuna, intr-un cont aflat sub supraveghere, toti banii colectati pana in prezent, in acest scop. Avocatul pentru campania lui Schwarzenegger, Coleen McAndrews, a afirmat ca aceasta s-a bazat pe o interpretare a prevederilor referitoare la imprumuturi, din cadrul legislatiei finantarii, emisa de California Fair Political Practices Commission, in 2002, dar judecatorul a decis ca interpretarea a fost eronata. Colaboratori ai guvernatorului republican au declarat ca acesta va achita probabil imprumutul din propriul cont bancar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite