CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar opt ani si jumatate de inchisoare pentru canibalul german Canibalul german Armin Meiwes, care a recunoscut ca a ucis, dezmembrat si mancat un alt om, a fost condamnat vineri la opt ani si

Doar opt ani si jumatate de inchisoare pentru canibalul german
Canibalul german Armin Meiwes, care a recunoscut ca a ucis, dezmembrat si mancat un alt om, a fost condamnat vineri la opt ani si jumatate de inchisoare pentru omucidere, fiind in acelasi timp absolvit de acuzatia de omor calificat. Cu acest verdict se incheie unul dintre cele mai macabre cazuri juridice din istoria recenta a Germaniei. Meiwes a recunoscut ca l-a ucis si l-a mancat pe inginerul Bend-Juergen Brandes, dar a facut precizarea ca victima si-a dat in prealabil acordul. Juriul a ascultat marturia lui Meiwes in care tehnicianul de calculatoare in varsta de 42 de ani povestea cum l-a intalnit pe Brandes dupa ce a dat un anunt pe Internet in care preciza ca este in cautare de "barbati tineri pentru a fi macelariti de-adevaratelea si consumati". Meiwes i-a taiat penisul lui Brandes pe care l-a impartit apoi cu Brandes, dupa care canibalul german l-a transat pe Brandes, a depozitat o parte din carnea sa in frigider si a ingropat oasele si craniul in gradina. In cea de-a doua zi a procesului, juriul a vizionat o caseta video de 90 de minute filmata de Meiwes la 10 martie 2001, ziua in care a avut loc "festinul". Caseta continea crima propriu-zisa, dezmembrarea si consumarea lui Brandes.
Un fir de par al lui John Lennon - scos la licitatie
Un fir din parul lui John Lennon, liderul trupei Beatles, va fi scos la licitatie in 7 martie, cu ocazia unei sarbatori muzicale din nord-estul Spaniei. Firul de par a fost daruit, pe 26 august 1964, unui admirator din Denver, Statele Unite, de catre Lennon insusi. Licitatia va avea un pret de pornire de o mie de euro, potrivit organizatorilor, care ofera cumparatorului si doua certificate de autenticitate. De asemenea, vor fi scoase la licitatie scenariul original al filmului "Psycho", regizat de Alfred Hitchcock, si testamentele lui Hitchcock si Cary Grant.
Sa trimiti pe Luna cenusa celor dragi costa cel putin 2.500 de dolari
O firma americana a anuntat, joi, ca poate sa trimita pe Luna, incepand de la toamna, cenusa celor dragi, bijuterii, obiecte de arta sau o carte de vizita, totul intr-o capsula speciala, in schimbul sumei de cel putin 2.500 de dolari, si afirma ca "mii de persoane" au si platit pentru astfel de livrari. Firma TransOrbital precizeaza ca este singura companie comerciala autorizata de NASA pentru a se ocupa de acest gen de transporturi spre Luna. In plus, reclama de promovare de pe site-ul propriu asigura ca firma este capabila sa realizeze explorari selenare si sa realizeze harti geografice ale satelitului terestru. La jumatatea lunii ianuarie, presedintele Bush a anuntat plin de elan revenirea americanilor pe Luna intre 2015 si 2020, cu ocazia lansarii unui mare program de cucerire a spatiului cosmic.
Nicole Kidman filmeaza la ONU
Regizorul Sydney Pollack a obtinut privilegiul rar de a filma la sediul Natiunilor Unite din New York mai multe scene dintr-un thriller ce o va avea in rolul principal pe Nicole Kidman. Secretarul general ONU, Kofi Annan, a acceptat cererea lui Pollack de a filma in sediul Natiunilor Unite, desi o cerere similara a lui Alfred Hitchcock a fost respinsa in 1959. Acesta a trebuit sa se multumeasca atunci cu o imagine de sus a cladirii, in "North by Northwest". "Sunt multe cereri de acest gen. Deciziile difera in functie de caz", a declarat o purtatoare de cuvant a ONU, Marie Okabe, precizand ca pentru filmul lui Pollack, "The Interpreter", nu au fost inca stabilite toate detaliile tehnice. Unii responsabili au sperat ca un film a carui actiune se petrece in sediul ONU va imbunatati imaginea acestei institutii, despre care americanii nu au o parere prea buna. "Universal" a declarat ca Nicole Kidman a acceptat rolul principal, acela al unei angajate ONU care primeste amenintari dupa ce afla de un complot. Inceputul filmarilor este prevazut pentru luna martie, iar responsabilii de productie nu stiu daca vor avea acces sau nu la activitatile ONU, precum reuniunile Consiliului de Securitate. Potrivit purtatoarei de cuvant, membrii Consiliului si-au dat consimtamantul pentru ca sediul ONU sa devina locatie de filmari.
Aparat care interpreteaza plansetele bebelusului
Problema, atunci cand este vorba de sugari, este ca nu stiu sa vorbeasca... Fie ca le este foame, rau sau frica, ei nu fac decat sa planga. Din fericire, a aparut "Why Cry", un "analizor al plansului bebelusului", releva un articol din editia de vineri a cotidianului francez "Liberation". Aparatul, care "rezuma limbajul corporal" si care a fost creat de o societate spaniola, constituie un paliativ la aceasta inadmisibila lacuna, ce da atatea batai de cap bietilor parinti... "Dupa ce au fost studiate sunetele si plansetele emise de peste 100 de bebelusi de toate rasele, a putut fi stabilit un model universal de plansete". Conform notitei anexate, fiabilitatea analizorului, vandut la un pret de 110 euro, ar fi de 95%. Acesta ar fi apt sa determine daca micutul se plictiseste, daca este infometat ori il doare ceva etc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite