CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit OMS, Virusul gripei aviare ar putea fi transmis intre oameni Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a apreciat ca exista posibilitatea ca doua tinere care au murit in Vietnam din cauza

Potrivit OMS,
Virusul gripei aviare ar putea fi transmis intre oameni
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a apreciat ca exista posibilitatea ca doua tinere care au murit in Vietnam din cauza gripei aviare sa fi fost contaminate de fratele lor, ceea ce ar reprezenta primul caz de contaminare cu acest virus intre doua persoane. OMS a confirmat, duminica, faptul ca tinerele, cu varste de 23, respectiv 30 de ani, care au murit in data de 23 ianuarie, dupa ce fusesera diagnosticate cu virusul H5N1, ar fi putut fi contaminate de fratele lor, si el decedat.
Dupa 33 de ani de detentie,
Hotul unui televizor cere sa fie eliberat
Un american ajuns la inchisoare in 1970 pentru furtul unui televizor este si acum incarcerat, in conditiile in care aceeasi fapta ar atrage in momentul de fata doar o pedeapsa cu suspendare, sub supraveghere. Junior Allen (63 de ani) sustine ca a depus o noua cerere de eliberare din inchisoare, dar ca a primit numeroase refuzuri. In acelasi timp, comisia care a respins cererile lui Allen a pus in libertate, dupa doar zece ani de inchisoare, un barbat condamnat pentru crima. Oficialii din Carolina de Nord spun insa ca motivul pentru care Allen este inca in detentie are legatura cu purtarea lui. In cei 33 de ani de inchisoare, Allen a comis 62 de infractiuni - aproape de media specifica detinutilor tinuti in conditii de maxima securitate.
Ziua ciocolatei
Cei care, la inceputul anului, au jurat sa renunte la ciocolata s-au confruntat, la sfarsitul saptamanii trecute, cu cel mai mare risc de a cadea prada tentatiei. Dupa toate aparentele, vanzarile de ciocolata culmineaza la sfarsitul lunii ianuarie, oamenii renuntand la bunele lor intentii de la inceputul anului. Mai multe lanturi de supermarketuri sunt de parere ca, in industrie, data de 1 februarie este cunoscuta ca "Ziua ciocolatei", datorita cresterii masive a cererii pentru acest rafinat si ispititor produs. Potrivit unor estimari, vanzarile de astfel de dulciuri au crescut cu 92 la suta, de 1 februarie vanzandu-se mai multa ciocolata decat in oricare alta zi a anului.
Russell Crowe, ranit pe platoul de filmare
Actorul Russell Crowe va suferi o interventie chirurgicala, dupa ce si-a dislocat un umar in timpul antrenamentului pentru o scena de box din urmatorul sau film, "Cinderella Man", la Sydney. Accidentul va duce la amanarea inceperii filmarilor cu o luna, pana in aprilie, au precizat studiourile Universal Pictures. In noua productie, Crowe, in varsta de 39 de ani, joaca rolul legendarului pugilist Jim Braddock. De-a lungul carierei, Crowe a trebuit sa faca fata unor roluri solicitante din punct de vedere fizic, in "Gladiatorul" si "Master and Commander". El a mai fost ranit la acelasi umar in timpul pregatirilor pentru filmul "Flora Plum", regizat de Jodie Foster.
Eroii din "Nascuti asasini" - cel mai putin romantic cuplu din cinema
Duo-ul Mickey - Mallory, interpretat de Woody Harrelson si Juliette Lewis in filmul "Nascuti asasini" ("Natural Born Killers"), a fost votat cel mai putin romantic cuplu din istoria cinematografiei, intr-un sondaj realizat de revista "Total Film". Cuplul diabolic din controversatul film al lui Oliver Stone este urmat in clasament de Michael Douglas si Kathleen Turner, protagonistii peliculei "Razboiul rozelor" ("The War of the Roses"), care joaca rolurile unor soti in prag de divort si in conflict pentru caminul familial.
Bush si Blair - candidati la Premiul Nobel pentru pace
Institutul Nobel a primit, ieri, ultimele propuneri pentru Premiul Nobel pentru pace din acest an, printre nominalizati numarandu-se Uniunea Europeana, presedintele american, George W. Bush, si premierul britanic, Tony Blair. Mii de personalitati - parlamentari si ministri din toate tarile, fosti laureati, profesori universitari - si-au trimis la Oslo, pana la 1 februarie, propunerile pentru Premiul Nobel pentru pace. Bush si Blair au fost propusi pentru Premiul Nobel pentru pace de catre deputatul norvegian Jan Simonsen. Acesta din urma crede ca cele doua personalitati ale vietii politice "trebuie recompensate pentru ca au indraznit sa ia decizia necesara si sa inceapa un razboi in Irak fara a avea sprijinul ONU".
Atac cu serpi la banca
Un client aflat in conflict cu banca sa de mai multi ani a lasat serpi veninosi in holul institutiei bancare din Johannesburg. Un angajat al bancii a fost muscat de mana, incercand sa prinda una dintre cele cinci reptile, care apartineau unei categorii de vipere extrem de veninoase. El a fost apoi internat imediat in spital. Clientul nervos a povestit mai multor ziare ca nu putea tolera faptul ca banca nu-si respecta angajamentele fata de el.
Hotii dintr-o manastire il pun pe preot sa... jure pe Biblie!
Cativa hoti inarmati au padat o manastire din Brazilia si l-au pus pe preot sa jure pe Biblie ca in sfantul lacas nu a mai ramas nici un ban. 15 barbati cu fetele acoperite au furat o suma de circa 6.200 de dolari. In timpul jafului, ei si-au cerut iertare de la fata bisericeasca, intrucat, sustin talharii, au furat din nevoie de bani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite