CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bebelus american botezat dupa programele de soft Considerand prea comuna practica americana de a-si boteza fiul prin adaugarea "Junior" sau "al II-ea" la numele tatalui, un proaspat tatic din statul

Bebelus american botezat dupa programele de soft
Considerand prea comuna practica americana de a-si boteza fiul prin adaugarea "Junior" sau "al II-ea" la numele tatalui, un proaspat tatic din statul Michigan a decis ca baietelul sau sa poarte numele sau... upgradat. Si cum pe tatic il cheama Jon Blake Cusack, bebelusul a fost botezat Jon Blake Cusack 2.0, ca si cum ar fi o versiune imbunatatita a tatalui, asemeni programelor de soft. "Inventivul" tatic a acceptat insa ca a avut nevoie de cateva luni pentru a-si convinge sotia, Jamie, sa accepte aceasta idee. "Daca fiul mea va avea un baietel, va putea sa-l boteze Jon Blake Cusack 3.0", a declarat Jon Blake Cusack 1.0.
Rapper infocat, pedepsit sa asculte muzica de opera
Un judecator din Miami Beach l-a pus pe un tanar sa asculte muzica de opera, ca pedeapsa pentru ca asculta muzica rap, la maxim, in masina. Judecatorul Jeffrey Swartz i-a spus inculpatului Michael Carreras: "Tu mi-ai impus sa ascult muzica ta, iar eu la randul meu o sa-ti impun sa asculti muzica mea". Carreras a avut sansa de a alege intre a plati o amenda de 500 de dolari sau de a asculta muzica de opera. Tanarul a ales sa asculte opera si a petrecut peste doua ore si jumatate ascultand "Traviata". Dupa aceasta terapie, Carreras a declarat ca i-a placut experienta. "Cred ca a fost chiar relaxant", a precizat el.
Katharine Hepburn era bisexuala?
Celebra actrita americana Katharine Hepburn era bisexuala, sustine Darwin Porter in cartea sa "Katharine the Great", in curs de aparitie in SUA. Potrivit autorului cartii, celebra actrita ar fi avut relatii amoroase cu Claudette Colbert, Greta Garbo si Judy Garland. Chiar si prima doamna a Americii, Eleanor Roosevelt, sotia lui Franklyn Delano Roosevelt, ar fi cazut victima farmecului starului de cinema si i-ar fi scris scrisori de dragoste infocate. Autorul cartii, care va aparea in librariile din SUA la 14 februarie, sustine ca Hepburn nu a fost catusi de putin insensibila la farmecul masculin: printre barbatii vietii ei, in afara de Spencer Tracy, s-au numarat Ernest Hemingway, regizorul John Ford si actorii Burt Lancaster si Robert Mitchum.
1.500 de dolari amenda pentru chinezii care fac copii din flori
Cuplurile tinere care aduc pe lume copii fara a fi casatorite vor fi penalizate cu amenzi ce s-ar putea ridica la 1.500 de dolari. "Daca un cuplu are copii de maniera ilicita - fara certificat de casatorie -, amenda va fi de 1,05 mai mare decat salariul mediu in zona si daca (acest cuplu) nu are varsta legala pentru casatorie, atunci (amenda) va fi de 1,75 mai mare decat acest indice", se precizeaza intr-o lege adoptata recent, intrata in vigoare in provincia orientala Jiangxi de la 1 februarie. Varsta legala pentru casatorie in China este 20 de ani pentru femei si 22 de ani pentru barbati. Potrivit noului act normativ, cuplurile casatorite care au mai mult de un copil vor primi "amenzi de 3,5 mai mari decat salariul anual din zona" in care traiesc, ceea ce ar putea presupune amenzi exorbitante, de pana la 3.000 de dolari, pentru "infractori". China - cea mai populata tara a lumii, cu 1,294 miliarde de locuitori -aplica de peste 20 de ani asa-numita "politica a unui singur copil" ca metoda de a stopa cresterea demografica.
Portofel recuperat dupa 40 de ani
O suedeza si-a recuperat, saptamana trecuta, un portofel pe care l-a pierdut cu 40 de ani in urma si pe care un anonim binevoitor i l-a trimis abia acum, prin posta. Gulli Wihlborg (58 de ani) a fost uimita sa constate, cand a deschis un plic expediat de o persoana necunoscuta, ca inauntru se afla un portofel vechi din piele rosie, care ii apartinuse candva. In portofel se aflau inca o serie de chitante, fotografii si 45,54 coroane, suma care reprezenta, la momentul respectiv, jumatate din chiria pe o luna. Wihlborg si-a pierdut portofelul in vara anului 1963, in timp ce se plimba cu bicicleta, in sudul orasului Trelleborg. Misteriosul expeditor al anonimei a descoperit noua adresa a femeii in orasul Malmo, unde aceasta se mutase de 25 de ani.
Blocaj rutier in Suedia provocat de o... camila
O camila siberiana fugita de la stapan a provocat un blocaj in trafic, intr-o regiune din sudul Suediei, in timpul unei furtuni de zapada care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute. A fost nevoie de mai multe apeluri din partea cetatenilor ca Politia sa creada povestea si sa vina la fata locului. Intre timp insa, prietenii proprietarului camilei gasisera animalul - o femela in varsta de 22 de ani - si il luasera, pentru a-l duce inapoi in adapostul din care acesta evadase. Anneli Arvidsson a cumparat camila - al carei nume este Emat - de la o gradina zoologica, pe cand animalul avea doar un an.
Imobil prabusit in Turcia: peste 15 morti
Cel putin 15 persoane au decedat in urma prabusirii unui imobil de locuinte la Konya, in centrul Turciei. O femeie in varsta de 30 de ani a fost salvata dupa 16 ore petrecute sub daramaturi. Echipele de salvare au reusit sa scoata de sub ruine 30 de persoane. Cercetarile continua, pentru gasirea celor aproximativ o suta de persoane prinse sub daramaturi. Imobilul a fost construit in perioada 1996-1997, iar specialistii mentioneaza calitatea slaba a constructiei, care "nu a respectat reglementarile de siguranta", potrivit unui capitan al pompierilor locali.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite