CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetita bicefala a murit dupa operatie O fetita de doua luni, care s-a nascut cu doua capete, a murit sambata, la cateva ore dupa operatia de inlaturare a unuia din capete, efectuata de o echipa

Fetita bicefala a murit dupa operatie
O fetita de doua luni, care s-a nascut cu doua capete, a murit sambata, la cateva ore dupa operatia de inlaturare a unuia din capete, efectuata de o echipa internationala de 18 medici. Operatia este o premiera in istoria medicinei. Desi au mai existat cazuri de copii cu doua capete, ei mureau inainte sau la scurt timp dupa nastere, astfel ca aceasta a fost prima operatie de indepartare a unui cap "parazit" care s-a efectuat vreodata. Ea a fost realizata la un centru medical specializat din Republica Dominicana, sub conducerea lui Jorge Lazareff, seful serviciului de neurochirurgie pediatrica al Universitatii California din Los Angeles (SUA). Dr. Lazareff a condus echipa care a efectuat separarea surorilor siameze Maria Teresa si Maria Jesus Alvares din Guatemala in august 2002, la spitalul Universitatii California din Los Angeles. Micuta Rebecca Martinez, nascuta la mijlocul lunii decembrie, avea unul dintre cele mai rare defecte din lume: doua capete, unul dintre ele - subdezvoltat - se presupune ca ar fi trebuit sa apartina unei surori gemene a Rebeccai, care insa nu s-a mai dezvoltat. Ea a sucombat in urma unui stop cardiopulmonar, provocat de hemoragii masive intervenite dupa operatie.
Jurnalist polonez condamnat la trei luni de inchisoare pentru defaimare
Redactorul-sef al unui mic cotidian local a fost condamnat vineri la trei luni de inchisoare pentru "defaimarea" unui functionar, ceea ce reprezinta o premiera in Polonia postcomunista. Andrej Marek, redactor-sef al publicatiei Wiesci Polickie, cu un tiraj de o mie de exemplare, il acuzase intr-un numar de la inceputul anului 2001 pe un functionar al departamentului de promovare din orasul Police (nord), care era si proprietar al unei agentii publicitare, de nereguli si de trafic de influenta, sustinand ca detine probe in sprijinul afirmatiilor sale. Tribunalul din Szczecin l-a condamnat pe Marek in noiembrie 2003 la trei luni de inchisoare cu suspendare, conditia fiind sa isi ceara scuze de la functionar. Deoarece jurnalistul a refuzat sa isi prezinte scuzele, pedeapsa a devenit executorie. Decizia tribunalului polonez a starnit proteste aprinse din partea organizatiilor care militeaza pentru libertatea presei.
A murit "tatal" lui Mickey Mouse
John Hench, creatorul celebrului personaj de desene animate Mickey Mouse s-a stins din viata la varsta de 95 de ani, in urma unui atac de cord, la spitalul din Burbank, California. Hench, care a colaborat la realizarea unei serii de desene animate celebre, cum ar fi "Fantasia" si "Dumbo", a lucrat pentru Disney inca din 1939. Fiind un apropiat al lui Walt Disney, el a jucat un rol-cheie si in crearea unor parcuri Disney.
Suedezii au inventat patul antisforait
Cercetatorii suedezi au venit in ajutorul celor care sforaie, inventand un pat antisforait. Cercetatorii de la Universitatea Goteborg care au luat legatura cu o companie de design pentru realizarea acestui pat au declarat ca aceasta inventie va revolutiona lumea sforaitorilor. Cercetatoarea Carina Blomberg a explicat: "Patul este conectat prin niste senzori la un computer care monitorizeaza bataile inimii, ritmul respiratiei, miscarile din timpul somnului si intensitatea sforaiturilor". Daca este necesar, computerul incepe sa ajusteze capul patului, ridicandu-l usor pe cel care doarme, pana cand acesta se opreste din sforait. Expertii spun ca ridicarea capului unui om care sforaie il poate ajuta, deoarece previne ca limba acestuia sa ajunga in gat. Dupa aceasta, patul revine la pozitia initiala.
Adolescent gasit in viata dupa cinci zile sub ruine
Un baiat de 16 ani a fost scos viu, dupa cinci zile, de sub ruinele imobilului care s-a prabusit luni in orasul Konya din centrul Turciei. Tanarul Muhammet Kalem a fost imediat spitalizat, dar starea sa de sanatate este buna. El a fost salvat de blocuri de beton dislocate care au format un spatiu protector in jurului lui. In pofida acestei salvari de natura sa ridice moralul echipelor care cauta in continuare printre ruine, bilantul provizoriu al dramei produse luni a ajuns la 66 de morti.
Primele masti ale Carnavalului au aparut la Venetia
Startul Carnavalului de la Venetia a fost dat de primele spectacole de strada pentru copii si primele masti ale acestora. Cei mai mici participanti la Carnaval au asistat la spectacole precum "Pulcinella pe pamantul Samurailor" ale papusarilor napoletani. In celebra Piata San Marco va avea loc recitalul cantaretei Patty Pravo.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite