CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tineretea fara batranete - testata in laborator Omul ar putea trai "secole", dupa ce batranetea va fi "vindecata", la fel ca orice alta boala, sustine un cercetator american de la Universitatea din

Tineretea fara batranete - testata in laborator
Omul ar putea trai "secole", dupa ce batranetea va fi "vindecata", la fel ca orice alta boala, sustine un cercetator american de la Universitatea din Michigan. Profesorul Michael Fossel a anuntat ca cercetatorii au reusit deja sa "intinereasca" celule cutanate in laborator, creand premisele pentru extinderea acestei tehnologii si inversarea intregului proces de imbatranire a fiintei umane. "Suntem pe cale de a modifica exprimarea genetica si putem da timpul inapoi in laborator, pentru a face celulele batrane sa functioneze la fel ca atunci cand erau tinere", a explicat profesorul Fossel. "Intrebarea este daca putem face acest lucru si la oameni, pentru ca la celule am reusit". "Daca ne reglam ceasul interior, nu stim care va fi limita: cineva de la Cambridge vorbeste despre cinci mii de ani, altii spun ca nu va exista nici o diferenta. Personal, as spune ca vor fi probabil secole, dar inca nu stiu", a mai spus el.
Elton John - gata sa se casatoreasca cu iubitul sau David
Sir Elton John (56 de ani) asteapta cu nerabdare ca Parlamentul britanic sa adopte o lege care ar permite casatoriile intre homosexuali pentru a-si oficializa relatia de unsprezece ani cu iubitul sau, regizorul canadian David Furnish (41 de ani), scrie tabloidul "The Sun". Intrebat ce crede despre legea parteneriatului civil, aflata in dezbaterea legislativului de la Londra, Elton John a declarat: "Sunt total de acord. As dori sa pot sa-mi iau un angajament oficial fata de David. In inima mea am facut-o de mult". Starul nici nu se gandeste la o casatorie in San Francisco sau New York, caci considera "vulgara, toata aglomerarea de homosexuali care dau navala la starea civila zilele astea".
Mita de 3,3 milioane de lire pentru a nu demasca adulterul
Directorul executiv al unei banci si-a mituit secretara cu 3,3 milioane lire sterline, pentru ca aceasta sa nu divulge detalii privind relatia extraconjugala a sefului, relateaza The Telegraph online. Scott Mead - in varsta de 49 de ani, insurat si tata a cinci copii - avea o relatie cu o angajata a unei companii care avea afaceri cu firma concurenta, pentru preluarea unui contract de o suta de miliarde de lire sterline. Secretara a primit 3,3 milioane lire sterline in schimbul tacerii sale. Mead este acuzat ca i-a permis secretarei Joyti De-Laurey (35 de ani) accesul la contul sau bancar, constient fiind de daunele pe care divulgarea relatiei i le-ar fi provocat la nivel personal si profesional. Mead - conducatorul achizitiei din anul 2000 a gigantului de telefonie mobila Vodafone - a afirmat, in fata instantei, ca nici macar nu stia ca secretara sa are idee despre relatie pana nu a primit un e-mail, la 20 de zile dupa ce a descoperit lipsa banilor. Mesajul continea copia unei scrisori personale pe care acesta o tinea intr-un sertar incuiat. Mead a mai declarat ca De-Laurey i-a mai furat cateva fotografii personale si i-a copiat o serie de e-mailuri. De-Laurey a organizat petreceri costisitoare, a achizitionat o vila in Cipru si a cheltuit 300.000 lire sterline pe bijuterii Cartier si inca 175.000 pentru un autoturism Aston Martin. Secretara este acuzata de furtul a 4,4 milioane lire sterline, in care se mai includ inca 1,1 milioane furate de la un alt director.
Moda la zidul de separare israeliano-palestinian
Casa de moda israeliana "Comme il faut" si-a ales ca locatie pentru catalogul din aceasta vara... zidul de separatie dintre Israel si teritoriile palestiniene. Modele tinere si frumoase, imbracate elegant, se sprijineau, ieri, lasciv, de controversatul zid, sub privirile amuzat-admirative ale copilasilor adunati in zona. "Am vrut sa aducem o imagine a normalitatii - moda, culoare, optimism - si s-o punem alaturi de anormalitatea zidului, cu disperarea si griul lui. Aceasta combinatie de normal si absurd este esenta normalitatii in Israel", a declarat directoarea casei de moda, Sybil Goldfiner, pentru agentiile de presa. "Este modul meu de a protesta fata de constructia zidului", a mai spus Goldfiner.
Sat californian, scos la vanzare pe Internet
Un sat californian cu o populatie de doar 30 de persoane a fost scos la vanzare pe Internet de catre proprietara sa, o femeie de 83 de ani, cu un pret de pornire de 600.000 de dolari. Satucul Minckler, aflat la o distanta de 360 de kilometri nord de Los Angeles, a fost plasat pe site-ul specializat Ebay, pentru ca proprietara s-a hotarat in fine sa se retraga. Sylvia Ashcraft a scos la vanzare intregul sat, care numara patru imobile si un magazin datand din 1920, de care se ocupa ajutata de fiica ei. "A avut o problema de sanatate anul trecut si am convins-o sa nu mai munceasca sapte zile din sapte", a explicat fiica proprietarei. Batrana doamna este foarte surprinsa de interesul pe care l-a suscitat satul ei, pe care l-a cumparat in intregime in 1977, de la nepotul celui care l-a fondat. Anuntul de pe Internet a fost vizionat deja de 20.000 de persoane, insa nu s-a inregistrat nici o oferta. Cumparatorii au timp sa depuna ofertele de cumparare pana pe 9 aprilie. Site-ul Ebay a mai vandut un sat in California si inca unul in Arizona, anul trecut.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite