CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele Suediei - vitezoman Regele Suediei, Carl Gustaf al XVI-lea, a recunoscut ca a depasit viteza legala, dupa ce mai multe persoane au afirmat ca l-au vazut conducand cu viteza mare, insa neaga

Regele Suediei - vitezoman
Regele Suediei, Carl Gustaf al XVI-lea, a recunoscut ca a depasit viteza legala, dupa ce mai multe persoane au afirmat ca l-au vazut conducand cu viteza mare, insa neaga faptul ca se luase la intrecere cu fiul sau pe autostrada. O purtatoare de cuvant a casei regale a spus ca regele a recunoscut ca a condus cu 120 de kilometri pe ora, cu zece kilometri peste viteza legala. Regele, in varsta de 57 de ani, neaga insa ca depasirea vitezei legale s-a datorat unui concurs pe autostrada, cu fiul sau, printul Carl Philip. Monarhul suedez, a carui pasiune pentru masini este bine cunoscuta, se intorcea de la carting cu familia, duminica. Tabloidul "Aftonbladet" a publicat marturiile a doi motociclisti care au afirmat ca regele conducea cu 160 de kilometri pe ora, facand adevarate acrobatii in trafic. Ziarul a mai publicat fotografii ale monarhului alaturi de regina Silvia in masina si a sustinut ca alte trei masini, in care se aflau persoane din anturajul familiei regale, au fost nevoite sa accelereze pentru a tine pasul cu regele. Un alt sofer a sustinut ca l-a vazut pe rege intrecandu-se cu fiul sau in varsta de 24 de ani, printul Carl Philip. Totusi, purtatoarea de cuvant a casei regale a spus ca tatal si fiul s-au intors acasa in momente diferite ale zilei si ca viteza regelui a fost "rezonabila", chiar daca deasupra limitei legale.
Un vaccin experimental impotriva SARS are rezultate favorabile
Un vaccin experimental impotriva sindromului respirator acut sever (SARS) a avut rezultate pozitive in cadrul testelor pe soareci, permitandu-le animalelor sa se apere eficient de virus. Acesta este al doilea vaccin experimental eficient creat de Institutul American pentru Alergii si Boli Infectioase (NIAID). "Avem doua potentiale vaccinuri, care actioneaza pe cai diferite si care si-au demonstrat eficienta in combaterea infectiei cu SARS la soareci", a spus directorul NIAID, dr. Anthony Fauci. Cel mai recent vaccin experimental utilizeaza proteina S, o membrana proteica ce inconjoara membrana capsidei virusului SARS. Proteina S este cea care faciliteaza penetrarea virusului in celulele umane. Un vaccin care isi ia ca tinta aceasta proteina imita infectia cu SARS, a explicat autorul principal al studiului, dr. Bernard Moss. Cercetatorii au modificat genetic un virus numit Vaccin Ankara Modificat (MVA), utilizat in vaccinul impotriva variolei, astfel incat acesta sa transporte gena proteinei S in organism, pregatindu-l astfel sa lupte cu un atac SARS adevarat. SARS a facut aproximativ 800 de victime in lume in 2003, dintre care 349 in China.
Nicole Kidman - salvata de la moarte de un chelner
Un chelner cu prezenta de spirit i-a salvat viata actritei Nicole Kidman, care s-a inecat in timp ce lua masa la un restaurant din New York, transmit site-ul Ananova. Potrivit sursei citate, Nicole lua aperitivul singura, intr-un separeu, la Spice Market, cand o bucatica de leguma i s-a oprit in gat. Un chelner si-a dat seama ca se intampla ceva si i-a aplicat de urgenta actritei manevra Heimlich. Nicole astepta niste prieteni sa ia masa cu ea si a comandat aperitive inainte de venirea acestora. Actrita s-a oferit sa-l recompenseze pe chelner cu toti banii pe care ii avea la ea, dar acesta a refuzat-o, spunandu-i ca si-a facut doar datoria.
Ziarist irakian impuscat de americani
Un ziarist de la televiziunea irakiana finantata de coalitia condusa de SUA a fost ucis luni de tiruri lansate de soldati americani, a anuntat redactorul-sef al stirilor, Najm Khafaji. Ziaristul, pe nume Assad Kadhem, a fost ucis impreuna cu soferul Hussein Saleh, iar un cameraman, Jassem Kamel, a fost ranit in acelasi incident si a fost internat la spitalul din Samarra (125 km nord de Bagdad). Echipa tocmai incepuse sa filmeze o baza americana pentru a realiza un reportaj in momentul cand a devenit tinta tirurilor. La 18 martie, doi ziaristi irakieni de la canalul Al-Arabiya au fost ucisi de tiruri ale soldatilor americani, iar armata SUA si-a recunoscut la 29 martie responsabilitatea, mentionand ca a fost vorba de un "tir accidental".
J-Lo si Marc Anthony s-au giugiulit in public
Jennifer Lopez a aparut in public cu noul ei iubit, cantaretul Marc Anthony, pe care nu s-a sfiit sa-l sarute, atragand atentia asupra lor la o premiera de film. Cei doi s-au purtat precum un cuplu de adolescenti, la prima lor intalnire in public. Ei s-au sarutat si s-au mangaiat in sala de cinema, in timp ce Denzel Washington, Queen Latifah si Christopher Walken urmareau filmul, scrie The Sun. O persoana care a fost prezenta la eveniment declara: "Jumatate din cei prezenti urmarea filmul, iar cealalta jumatate le urmarea lor fiecare miscare. Cei de fata au fost destul de surprinsi de comportamentul lor foarte deschis. Nu e nici o indoiala ca sunt un cuplu, iar ea parea foarte fericita, stralucea pur si simplu". Cei doi au venit separat la premiera filmului de actiune "Man On Fire", in care Marc Anthony, in varsta de 33 de ani, joaca alaturi de Denzel Washington. Tata a trei copii, Marc Anthony este pe cale de a divorta de sotia sa, cu care a fost casatorit timp de cinci ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite