CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vaticanul anunta ca Papa se simte mai bine Starea generala de sanatate a Papei Ioan Paul al II-lea, internat de marti seara la spitalul Gemelli din Roma din cauza unor tulburari respiratorii, a

Vaticanul anunta ca Papa se simte mai bine
Starea generala de sanatate a Papei Ioan Paul al II-lea, internat de marti seara la spitalul Gemelli din Roma din cauza unor tulburari respiratorii, a inregistrat "o evolutie pozitiva", a anuntat joi Vaticanul intr-un comunicat oficial. "Conditiile generale si respiratorii ale Suveranului Pontif inregistreaza o evolutie pozitiva. Laringotraheita acuta este in faza de regresie si episoadele de laringospasme care au determinat spitalizarea de urgenta nu s-au mai repetat", se precizeaza in comunicatul purtatorului de cuvant al Vaticanului, Joaquin Navarro-Valls. in comunicat se mai spune ca "Papa a avut o noapte linistita". Toata comunicarea oficiala privind starea de sanatate a Papei Ioan Paul al II-lea este administrata de catre Vatican, prin purtatorul sau de cuvant, spaniolul Joaquin Navarro-Valls (68 de ani), medic specialist in psihiatrie si vechi jurnalist in serviciul Papei de 20 de ani, si cardinalul Angelo Sodano, "numarul doi" in ierarhia de la Vatican. Medicii spitalului Gemelli, care-l supravegheaza pe Sfantul Parinte, refuza sa faca vreun comentariu si nu fac declaratii presei.
Premierul ceh - banuit de coruptie
O comisie pentru combaterea coruptiei i-a cerut premierului Stanislav Gross sa explice cu ce bani a achitat un apartament de lux pe care l-a cumparat, la Praga, in urma cu cinci ani, relateaza BBC News Online. Filiala ceha a organizatiei Transparency International crede ca incapacitatea lui Gross de a da o explicatie pertinenta in legatura cu acest apartament a alimentat speculatiile referitoare la originea banilor utilizati in acest scop si a afectat reputatia Guvernului. Ancheta a inceput dupa ce un ziar a atras atentia asupra faptului ca veniturile premierului Gross sunt prea mici pentru ca acesta sa poata achita un apartament in valoare de 1,2 milioane de coroane (50.000 de dolari), in centrul capitalei.Stanislav Gross, care a spus initial ca a imprumutat bani de la un unchi, a amenintat ca va da in judecata publicatia, pe care o acuza ca ii subestimeaza veniturile. Unchiul premierului a confirmat initial varianta lui Gross insa, dupa ce a fost supus la presiuni, a precizat ca a imprumutat banii de la rude din strainatate.Cotidianul "Mlada Fronta Dnes" sustine ca unchiul premierului nu are suficienti bani pentru apartamentul respectiv, dotat cu terasa si piscina.
Top-modelele din Belarus, sub controlul statului
Presedintele belarus Lukasenko a avut o initiativa cel putin nefireasca prin care isi demonstreaza autoritarismul. El a decretat ca toate frumusetile statului (top-modelele) vor fi puse sub controlul statului, intrucat sunt considerate "o marfa strategica a tarii". Campania s-ar inscrie, potrivit lui Lukasenko, "in cadrul luptei impotriva traficului uman si a exploatarii sexuale", agentiile de manechine facandu-se din acest motiv vinovate de exportul frumusetilor tarii. Toata povestea este luata foarte in serios de autoritati, care au inceput deja interogatoriile, perchezitiile si arestarile in randul top-modelelor si al proprietarilor de agentii. Deja, directoarea celebrei agentii Zara a fost condamnata, fara probe, la doi ani si jumatate de inchisoare sub acuzatia de contrabanda. Zilele trecute insa, Lukasenko a considerat ca traficul uman trebuie extins si asupra studentilor belarusi care vor sa invete in strainatate si chiar asupra agentiilor de turism. Cel mai probabil, ultimul tiran al Europei, cum a fost poreclit Lukasenko, sub aceasta acoperire inaspreste procedurile de iesire din tara, cu atat mai mult cu cat politicienilor din aceasta tara le este interzis accesul in statele occidentale.
Ziua Cartitei
Americanii au sarbatorit si anul acesta cu mare fast "Ziua Cartitei". Traditia spune ca, in aceasta zi, cartita iese din ascunzatoare, si daca isi zareste propria umbra, iarna va mai dura inca mult timp. Intr-o ceremonie solemna, in Pennsylvania, presedintele Clubului Cartitei, Bill Cooper, a extras animalutul din scorbura in care hiberna. Din pacate, cartita oficiala, numita Punxsutawney Phil, si-a remarcat umbra, ceea ce inseamna ca vor mai urma inca sase saptamani de iarna grea. Asistenta a fost oarecum dezamagita de predictiile vietatii, mai ales ca presedintele clubului incercase sa-i atraga bunavointa, vorbindu-i in proza despre toate nenorocirile indurate anul acesta - tsunami, alunecarile de teren sau gerul naprasnic.
Oglinda care arata viitorul
Cercetatorii au inventat o "oglinda magica", in care privitorul poate vedea cum va arata peste cativa ani in cazul in care nu isi schimba stilul de viata. Metoda presupune filmarea unei persoane mai mult timp, pentru ca cercetatorii sa-si faca o idee despre stilul ei de viata si despre modul cum ii va influenta acesta infatisarea. Rezultatele sunt afisate pe un ecran plat, conectat la un computer special. Initiatorii proiectului spun ca a-i arata unui om unde anume il va conduce stilul sau de viata este cea mai buna metoda de a-l determina sa faca schimbari radicale.
Noua supravietuitori gasiti pe o insula
La 38 de zile dupa devastatorul tsunami, 9 supravietuitori au fost gasiti intr-o insula indepartata, de pe coasta Indiei. Cinci barbati, doua femei si doi copii au fost reperati intr-o padure de pe insula Great Nicobar, aproape morti de foame. Ei au reusit sa supravietuiasca mai mult de o luna mancand doar nuci de cocos. Din intregul oras care se afla pe insula, ei sunt singurii ramasi in viata, a relatat inspectorul de politie care i-a gasit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite