CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rugaciuni speciale in 100 de sinagogi din Israel pentru ca summitul de la Sharm El Sheikh sa esueze Mai multi rabini din Israel vor organiza, luni, rugaciuni speciale pentru esuarea summitului de

Rugaciuni speciale in 100 de sinagogi din Israel pentru ca summitul de la Sharm El Sheikh sa esueze
Mai multi rabini din Israel vor organiza, luni, rugaciuni speciale pentru esuarea summitului de marti din statiunea egipteana Sharm El Sheikh, la care se vor intalni primul-ministru israelian, Ariel Sharon, si liderul palestinian Mahmud Abbas, a anuntat, duminica, postul de radio militar israelian. Aceste rugaciuni isi propun, de asemenea, sa il impiedice pe dl Sharon sa accepte cea mai mica retragere israeliana din Cisiordania si din Fasia Gaza. Yitzhak Batzri, fiul celebrului rabin David Batzri, priceput in Kaballa (mistica evreiasca), a explicat ca aceste ceremonii au ca "obiective impiedicarea primului-ministru (evreu) de a comite greseli cedand o parte a Eretz Israel (Pamantului lui Israel), care ii apartine poporului Israelului". Printre rabinii implicati in aceasta operatiune figureaza Yitzhak Kaduri, unul dintre cei mai importanti specialisti in Kaballa, precum si Mordehai Elihyau, un fost Mare Rabin din Israel, cunoscut pentru pozitiile sale nationaliste. Menit sa relanseze eforturile de pace, summitul ce urmeaza sa aiba loc, marti, in statiunea balneara egipteana Sharm El Sheikh, sub egida presedintelui egiptean Hosni Mubarak si in prezenta suveranului iordanian Abdullah al II-lea, va fi prima intalnire israeliano-palestiniana la acest nivel in ultimii mai bine de patru ani.
Eric Clapton, din nou tata
Sotia lui Eric Clapton a dat nastere celui de-al treilea copil al cuplului, informeaza BBC online. Melia McEnery, sotia de origine americana a chitaristului, a nascut in aceasta saptamana, dar purtatorul de cuvant al lui Clapton, Andy Prevezer, s-a multumit sa confirme informatia, fara a da detalii. in varsta de 59 de ani, chitaristul are deja doua fete mici cu sotia actuala si o fiica in varsta de 19 ani, pe nume Ruth, dintr-o relatie anterioara. in 1991, fiul lui Clapton, in varsta de 4 ani, a murit dupa ce a cazut de la etajul 53 al unei cladiri din New York. Clapton a compus atunci hitul "Tears in Heaven", in amintirea fiului sau, a carui mama de origine italiana era actrita de televiziune Lori Del Santo. In imagine, Eric si Melia, la festivitatile de la Palatul Buckingham, la care chitaristul a devenit Comandant al Ordinului Imperiului Britanic.
Telefonie pentru... mormant!
Juergen Broether mai avea inca "multe lucruri de spus" mamei sale in clipa cand aceasta a murit, in anul 1998. Problema s-a rezolvat de cand acest sexagenar german a pus la punct un "telefon funerar", ce este inmormantat langa sicriu, un sistem pentru care solicita brevet. Aparatul este comercializat din luna decembrie 2004, precizeaza Juergen Broether, care a vandut deja trei astfel de aparate. Pretul "pachetului", in care sunt incluse 200 de ore de "conversatie", se ridica la 1.495 de euro. Dupa un an, instalatia poate fi reincarcata in schimbul sumei de 730 de euro, fie restituita contra unei prime de 50 de euro. "ingerul telefonic" (numele dat sistemului de catre inventatorul german) are marimea unei cutii de pantofi, care contine un telefon mobil, o baterie dispunand de o autonomie de 200 de ore de conversatie ori de un an de neutilizare, precum si un difuzor. Sistemul trebuie ingropat ca o planta in ghiveci, intr-o gaura cu adancimea de circa 30 de centimetri. Persoana care telefoneaza aude sunand de doua ori, dupa care nu ii mai ramane decat sa se lanseze in monolog. La originea ideii se afla jena pe care o au oamenii de a vorbi cu voce tare in fata unui mormant, precizeaza Juergen Broether. "intr-un cimitir, te simti mereu observat, te simti jenat, esti nevoit sa vorbesti in soapta... Cu telefonul meu, senzatia este cu totul alta, poti chiar sa suni in plin miez de noapte, cand portile cimitirului sunt inchise", precizeaza el.
Nebunie si dans la Carnavalul de la Rio
Diverse "blocos" si "bandas" (grupuri) de carnaval au luat cu asalt, sambata, strazile mai multor cartiere din Rio de Janeiro, cu defilarile lor zgomotoase care blocheaza uneori circulatia timp de ore intregi. Anul acesta o noutate este un "bloco" format din 200 de straini, care traiesc in Rio sau care sunt doar in vacanta. Acestia vor defila pe plaja de la Copacabana, in cel mai bun stil carioca. Traditionalul Bola Preta, "bloco" nascut in urma cu 85 de ani in centrul orasului, a deschis festivitatile sambata dimineata, dupa inmanarea simbolica a cheilor de catre primarul orasului "regelui Momo", simbolul tuturor exceselor Carnavalului. Domnia lui Momo dureaza cinci zile, atat cat tine "marea nebunie" a carei apoteoza va fi reprezentata de defilarile scolilor de samba in noptile de duminica si luni.
Bucatarul-sef de la Casa Alba a fost concediat
Bucatarul-sef de la Casa Alba, Walter Scheib, a anuntat ca, dupa 11 ani de servicii bune si loiale in bucatariile presedintiei americane, a fost concediat din cauza unei neintelegeri cu noul responsabil insarcinat cu supravegherea receptiilor. "Am incercat sa gasim un mijloc de a satisface cererile stilistice ale Primei doamne", Laura Bush, a declarat Walter Scheib intr-un interviu telefonic acordat sambata cotidianului The New York Times. "insa acest lucru a fost greu. in principiu, nu am reusit in incercarile mele", a adaugat bucatarul-sef, in varsta de 50 de ani, care a fost angajat de Hillary Clinton, sotia fostului presedinte american Bill Clinton. El a explicat ca i s-a cerut sa demisioneze miercuri, la cateva saptamani dupa ce Lea Berman, sotia unui instarit sustinator al Partidului Republican, i-a luat locul lui Cathy Fenton in calitate de "secretar social" la Casa Alba. Walter Scheib a subliniat ca sosirea dnei Berman corespunde unei "noi viziuni" si ca ea "se implica foarte mult in toate aspectele privind alimentele, florile si decorul". "Ea are, evident, un mandat", a adaugat dl Scheib, care a precizat ca nu-si va parasi in mod oficial postul pana la sfarsitul acestei luni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite