CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un baietel de 4 ani din SUA - prins la volanul unei masini Un baietel american de 4 ani s-a urcat la volanul automobilului mamei sale, in plina noapte, dorind sa mearga la un magazin pentru a

Un baietel de 4 ani din SUA - prins la volanul unei masini
Un baietel american de 4 ani s-a urcat la volanul automobilului mamei sale, in plina noapte, dorind sa mearga la un magazin pentru a cumpara un joc video. Desi prea mic pentru a ajunge cu piciorul la pedala de acceleratie si la cea de frana, copilul a putut, totusi, sa puna autovehiculul in miscare si sa parcurga distanta de circa 500 de metri dintre domiciliu si magazin, in jurul orei 1,30 a noptii. Mersul in zigzag al masinii si faptul ca farurile nu fusesera aprinse i-au atras atentia unui politist, care nici macar nu il putuse vedea pe copil la volanul masinii. Copilul nu a putut frana si a ciocnit doua vehicule stationate. Apoi, a intrat in marsarier, lovind si masina politistului care il urmarea, dar a fost oprit inainte de a pati ceva.
Record mondial pentru ocolul Pamantului intr-un vas cu panze
Britanica Ellen Mac Arthur a devenit detinatoarea recordului pentru cel mai rapid ocol al Pamantului intr-un vas cu panze. Ea a navigat singura vreme de 71 de zile, 14 ore si 18 secunde, fara nici o escala. Desi ochii britanicilor au fost asupra ei, urmarind-o prin satelit, ea nu a primit nici un fel de ajutor pentru a-si termina calatoria, infruntand singura furtunile si oboseala. Regina Elisabeta a II-a i-a multumit in numele tuturor pentru "curaj, talent si vointa", anuntand ca o va innobila. Recordul stabilit de Ellen MacArthur il depaseste cu mai bine de o zi si 8 ore pe cel stabilit anterior de un francez.
Madonna vrea centura neagra la karate
Madonna, o persoana cunoscuta pentru extravaganta uneori exagerata a tinutei, avea probabil nevoie de o centura neagra care sa se asorteze la un nou costum, motiv pentru care experta in Kabbala si-a mai descoperit o noua pasiune: artele martiale. Cantareta si-a angajat un sensei personal sub indrumarea caruia a inceput sa patrunda in tainele luptei cu mainile libere. Gurile rele sustin ca Madonna s-a apucat de karate pentru ca nu se mai intelege cu sotul ei, Guy Ritchie, care are deja centura neagra in arte martiale si pe care incearca astfel "sa-l bata" cu propriile-i arme.
Schroeder si Bush - vedete fara voie ale carnavalului din Renania
Cancelarul german Gerhard Schroeder si presedintele american George W. Bush au fost tintele carelor alegorice satirice ale "Zilei trandafirilor", punctul culminant al "Saptamanii Nebunilor", cum este cunoscut carnavalul din Renania. Carul despre care s-a vorbit cel mai mult anul acesta a fost fara indoiala cel care il prezenta pe George W. Bush cu posteriorul descoperit. Precizand ca Bush nu este primul om politic prezentat in aceasta postura, presedintele organizatorilor s-a aparat facand apel la "libertatea nebunilor". Cancelarul Gerhard Schroeder a fost prezentat drept Omul-paianjen care, dorind sa traga toate sforile, de la situatia economica a populatiei pana la politica externa, sfarseste prin a fi prins in propria plasa. De-a lungul Renaniei, 1,4 milioane de oameni au participat la carnaval, impartind 140 de tone de dulciuri si peste 300.000 de buchete de flori spectatorilor.
Creatorul oii Dolly va clona si embrioni umani
Cercetatorul britanic care a clonat oaia Dolly va primi curand aprobarea autoritatilor pentru a efectua experimente similare pe embrioni umani. Profesorul Ian Wilmut si un coleg al acestuia au depus o cerere, care se pare ca va fi admisa, pentru a fi autorizati sa efectueze cercetari pe celule-susa recoltate de la embrioni umani. Autorizatia urmeaza sa fie acordata in scopul gasirii unor tratamente pentru boli incurabile ca Alzheimer, Parkinson si diabet. In ciuda scopurilor "nobile", organizatiile conservatoare din Marea Britanie se opun masurii. Aceste organizatii sustin ca embrionii sunt "fiinte umane" (a caror clonare este interzisa in Marea Britanie din 2002), asadar activitatile profesorului Wilmut nu ar trebui autorizate.
O gradina zoologica vrea sa-si vindece pinguinii de homosexualitate
Gradina zoologica din Bremen a importat patru femele pinguin din Suedia, in speranta ca "farmecele" acestora sa determine trei cupluri de pinguini homosexuali sa se reintoarca la relatiile normale. Dupa ani lungi de convietuire, in care s-a constatat ca cele trei cupluri nu produceau nici un urmas, ingrijitorii si-au dat seama ca sase din totalul de zece pinguini sunt masculi homosexuali. Un asemenea cuplu chiar adoptase o piatra pe post de ou. Expertii se tem ca nu cumva, stiuta fiind fidelitatea cuplurilor de pinguini, aducerea femelelor sa fie prea tardiva. Este foarte posibil ca pinguinii sa nu aiba nici un fel de reactie la femele, iar acestea, simtindu-se "ignorate", sa formeze ele insele cupluri homosexuale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite