CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bush il degradeaza pe Kwasniewski la rangul de premier in cursul conferintei de presa comune care a urmat intalnirii americano-polone la nivel inalt, presedintele SUA, George W. Bush, l-a "degradat"

Bush il degradeaza pe Kwasniewski la rangul de premier
in cursul conferintei de presa comune care a urmat intalnirii americano-polone la nivel inalt, presedintele SUA, George W. Bush, l-a "degradat" pe seful statului polonez, Aleksander Kwasniewski, numindu-l "prim-ministru". "Vreau sa va multumesc pentru actiunea dumneavoastra in problema vizelor pentru polonezi, domnule prim-ministru", i s-a adresat zambitor Bush presedintelui Poloniei. in timp ce Kwasniewski s-a amuzat, Bush si-a realizat eroarea si a tinut sa si-o remedieze: "Aceasta nu este o degradare, ci pur si simplu o schimbare de functie". Nu este insa prima eroare pe care presedintele american o face in ultimul timp, confundand ba functia, ba numele interlocutorilor sai. Astfel, luni a fost randul noului presedinte palestinian Mahmoud Abbas sa fie numit de George W. Bush "prim-ministru". Iar saptamana trecuta, Bush l-a numit cu regularitate pe Mahmoud Abbas, al carui nume conspirativ a fost Abu Mazen, "Abu Abbas".
Dolari toxici raspanditi de mafia ruseasca
in SUA, mafia ruseasca este suspectata de bioterorism, FBI investigand, in mai multe orase din statul Pennsylvania, inclusiv in capitala Philadelphia, un caz de contaminare a bancnotelor americane cu bacterii otravitoare. Totul a pornit de la un control de rutina al politiei rutiere, care a oprit un camion in care au fost descoperite 250.000 de dolari. Se presupune ca banii erau obtinuti din traficul de droguri. O sursa din cadrul serviciilor de ordine a declarat ca, dupa numararea banilor, politistii au inceput sa se simta rau, unul dintre ei fiind chiar spitalizat cu simptome caracteristice bolnavilor de gripa. Verificarea masinii de numarare a banilor a dus la descoperirea unei toxine obtinute din stafilococ. Sunt suspectate grupari criminale rusesti din SUA, iar un expert local in probleme de terorism, doctorul Joseph Smith, afirma ca ar putea fi vorba de o noua forma de terorism, utilizata in acest caz in diferendele dintre gruparile criminale.
Kate Winslet nu poate filma fara lenjeria potrivita
Kate Winslet a declarat ca pentru a "intra" in pielea personajului pe care il are de interpretat trebuie sa poarte lenjeria potrivita. Actrita, nominalizata la Oscar pentru rolul ei din "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", spune ca are nevoi speciale pentru a lucra. "incep cu sutienul. Daca sutienul este in regula, restul se aranjeaza de la sine", a declarat actrita. in varsta de 29 de ani, Winslet este casatorita cu regizorul Sam Mendes si are o fetita de patru ani si un baietel de un an. Ea este atat de prinsa de viata ei domestica, incat percepe perioadele in care filmeaza ca pe niste adevarate vacante.
Moda lansata de Calvin Klein ii infurie pe americani
Americanii din statul Virginia care vor purta pantaloni cu talie joasa cu vedere la lenjeria intima risca de ieri o amenda de 50 de dolari. O lege a fost promulgata in acest sens, pentru a interzice aratarea lenjeriei intr-un "mod obscen si indecent". In schimb, Lionel Spruill, un democrat care s-a opus adoptarii legii, si-a rugat colegii sa-si aminteasca de propriile lor exagerari din tinerete in privinta modei. El a mai adaugat ca aceasta masura este neconstitutionala, un atac la adresa tinerilor de culoare si ca parintii adolescentilor vor trebui sa-si ia liber de la serviciu numai ca sa vina in instanta si sa dea declaratii legate de moda.
Canada retrage un vin cu fotografia lui Stalin
in urma unei plangeri, provincia canadiana Manitoba a retras de pe piata doua sortimente de vin ucrainean - un sherry si un porto - care aveau pe sticla o eticheta cu fotografia lui Stalin in compania presedintelui american Franklin Delano Roosevelt si a primului-ministru britanic Winston Churchill. Fotografia cu pricina fusese facuta la Conferinta de la Ialta - din 4-11 februarie 1945 -, spre sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. Mai multi reprezentanti ai comunitatii ucrainene din Winnipeg au reactionat pozitiv la decizia opririi de la comercializare a respectivelor licori bahice provenind din regiunea ucraineana Crimeea. Milioane de ucraineni au murit in timpul conducerii tiranice a lui Stalin, a amintit o rezidenta din Winnipeg. "Nu m-as astepta sa vad pe o sticla de riesling german o eticheta reprezentandu-i pe Neville Chamberlain si Adolf Hitler dandu-si mana - si atunci, de ce sa-l vad pe Stalin?", s-a intrebat retoric o consumatoare.
Scotienii se vor putea casatori cu fostele lor soacre
in curand, barbatii din Scotia se vor putea casatori cu fostele lor soacre, ca urmare a unor schimbari juridice ce vor fi adoptate de executivul de la Edinburgh. De asemenea, ca urmare a modificarilor ce vor surveni la legea in cauza, femeile din aceasta tara vor avea si ele libertatea de a se marita cu fostii lor socri. Noul Cod al Familiei va reforma legi ce dateaza inca din anul 1567, bazate pe Vechiul Testament, in care se spune ca daca un barbat ia de sotie o femeie si are relatii "anormale" cu mama acesteia, toti trei trebuie arsi de vii. Noua lege va stabili o distinctie intre continuarea interzicerii casatoriilor intre rude de acelasi sange si interdictia veche de secole privind casatoriile intre persoanele inrudite prin afinitate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite