CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tanara a fost gasita in viata izolata pe o insula dupa 45 de zile de la tsunami O tanara de 18 ani a supravietuit 45 de zile izolata pe o insula in urma calamitatilor din 26 decembrie, perioada in

O tanara a fost gasita in viata izolata pe o insula dupa 45 de zile de la tsunami
O tanara de 18 ani a supravietuit 45 de zile izolata pe o insula in urma calamitatilor din 26 decembrie, perioada in care singura ei hrana au constituit-o fructele salbatice. Seful politiei locale a mentionat ca femeia a fost identificata doar cu numele de Jessy si ca sotul si baietelul ei in varsta de un an sunt dati disparuti, fiind probabil morti in urma dezastrului. Tanara a fost gasita miercuri pe insula Pillopanja din sudul arhipelagului Andaman, din Oceanul Indian, una din regiunile cel mai grav afectate de valurile uriase provocate de seismul de 9 grade din apropierea insulei indoneziene Sumatra. Per total, bilantul victimelor trece de 285.000, cei mai multi, peste 230.000, numai in Indonezia.
Posta germana a adus la destinatie o carte postala adresata lui Hitler
Oferind un exemplu graitor de perseverenta, serviciul postal german a adus la destinatie o carte postala expediata din Marea Britanie si adresata Fuhrer-ului Adolf Hitler, la 60 de ani dupa moartea destinatarului. Pe cartea postala se puteau citi destinatarul si adresa: "Fuhrer Adolf Hitler, Reichstag, German Parliament, Berlin, Germany." La peste 60 de ani de la data expedierii, cartea postala a ajuns in sfarsit la destinatie - Parlamentul german - cu o nota atasata de serviciul postal in care se preciza ca a fost "readresata din cauza adresei incorecte". Parlamentarii germani care s-au pomenit cu o scrisoare adresata lui Hitler au considerat ca totul trebuie sa fie o gluma de gust cel putin indoielnic, dar un purtator de cuvant al postei a precizat pentru presa ca lucratorii postali nu pot lua singuri decizia privind expedierea sau oprirea expedierii corespondentei. "Atat timp cat adresa exista, cartile postale si scrisorile vor ajunge la destinatie, indiferent daca persoanele carora le sunt adresate mai sunt in viata sau nu", a explicat oficialul postal.
Gafa ungureasca cu "teroristi arabi"
O gafa de proportii a antrenat organizarea, la inceputul saptamanii, a unei reuniuni extraordinare a tuturor ambasadorilor si consulilor arabi de la Budapesta. La o petrecere privata, care marca cea de-a 15-a aniversare a Partidului sau Socialist, Ferenc Gyurcsany a salutat rezistenta echipei ungare de fotbal in fata "teroristilor arabi", intr-un meci amical contra Arabiei Saudite. "Cred ca erau mai multi teroristi printre jucatori. Copiii nostri i-au infruntat cu un curaj extraordinar pe acesti teroristi arabi", a spus primul-ministru. Ieri, diplomatii arabi au sfarsit prin a accepta scuzele prezentate de premierul ungar.
La Londra se pariaza deja pe culoarea rochiei de mireasa a Camillei
Casele britanice de pariuri au fost foarte satisfacute joi, dupa anuntul casatoriei Printului Charles cu Camilla Parker Bowles, care face deja obiectul celor mai nastrusnice pariuri. Culoarea rochiei de mireasa a viitoarei Ducese de Cornwall este subiectul celor mai numeroase pariuri, publicul manifestand o preferinta clara pentru o nuanta de crem. La casa de pariuri William Hill, albul traditional are o cota de 33 la 1, comparat cu albul-galbui, favorit cu 1 la 3. Alte culori mentionate sunt rozul (6/1), albastrul deschis (8/1) si galbenul (10/1). Persoanele carora le place riscul au mizat pe rosu, albastru si alb, culorile steagului britanic (66/1). La Paddy Power, tot cremul este favorit cu 7 la 1, albul avand o cota de 7 la 2. Britanicii pariaza si culoarea palariei pe care o va purta regina pe 8 aprilie, la cea de a doua casatorie a fiului sau. Albastrul are o cota de 2 la 1. La William Hill, oamenii se gandesc mai departe de data de 8 aprilie: cinci persoane din sase au pariat ca Charles va renunta la tron inainte de sfarsitul acestui an. Aproape nimeni nu crede ca Charles, in varsta de 56 de ani, si viitoarea sa sotie, cu un an mai in varsta, ar putea deveni parinti inainte de sfarsitul anului viitor (20/1). Mult mai probabil (5/1) este ca Harry sa loveasca un fotograf prea indraznet, lucru pe care l-a facut deja de curand.
Carne de... om comercializata de un canibal, in Rusia
Militia din Ceremhovo, oras din regiunea Irkutsk (Siberia de est), a retinut un tanar in varsta de 30 de ani, suspectat de canibalism. Se banuieste ca arestatul a dezgropat un cadavru dintr-un mormant recent din cimitirul orasenesc, caruia i-a retezat captul si un picior, utilizand o parte din carnea astfel obtinuta pentru hrana proprie si vanzand restul la piata. Potrivit unor surse politienesti, mama arestatului, care observase de mai multa vreme ca fiul ei are un comportament cam ciudat, a avut anumite suspiciuni in legatura cu carnea adusa de fiul sau, pe care a trimis-o la expertiza. S-au confirmat prin aceasta temerile ei cele mai sumbre, si anume ca este vorba de carne de om. Tanarul, internat in prezent intr-un spital de psihiatrie, povesteste despre niste voci care i-ar fi promis viata vesnica daca va manca creier si carne de om.
Britney Spears are deja probleme cu sotul
Casnicia cantaretei Britney Spears cu dansatorul Kevin Federline este deja in dificultate. Federline, in varsta de 26 de ani, iese in mod regulat fara Spears, cu care s-a casatorit in septembrie anul trecut. "Kevin a inceput deodata sa se poarte ca un burlac. Pe langa faptul ca a iesit de cateva ori fara verigheta, petrece foarte mult timp cu vechiul lui grup de prieteni si a petrecut mai multe weekenduri de betie la Las Vegas", ar fi spus un apropiat al cuplului. O alta revista, Life And Style Weekly, sustine ca atitudinea lui Kevin a determinat-o pe Spears sa se gandeasca de doua ori inainte a-si dori un copil.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite