CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ariane si-a plasat pe orbita cei doi sateliti Racheta Ariane 5 ECA, lansata sambata de la Centrul spatial din Guyana Franceza de la Kourou a plasat pe orbitele lor cei doi sateliti pe care ii purta,

Ariane si-a plasat pe orbita cei doi sateliti
Racheta Ariane 5 ECA, lansata sambata de la Centrul spatial din Guyana Franceza de la Kourou a plasat pe orbitele lor cei doi sateliti pe care ii purta, a anuntat Arianspace, la sediul societatii din Evry, centrul Frantei. Satelitul de telecomunicatii XTAR-EUR, care va acoperi o regiune ce se intinde din estul Braziliei pana in sud-estul Asiei, si microsatelitul SLOSHSAT-ELEVO, destinat unor experiente asupra dinamicii fluidelor in microgravitatie, s-au separat de etajul superior al rachetei la altitudinea prevazuta, a precizat purtatorul de cuvant al institutiei. Aceasta este a doua lansare a unei rachete Ariane 5 ECA, denumita "Zece tone", intrucat este capabila sa poarte o incarcatura utila de 10 tone, in loc de circa sase tone pentru versiunea de baza, Ariane 5 generica.
Doi canguri, cadou de Ziua indragostitilor, in Estonia
Un fermier din insula estoniana Muhu i-a oferit sotiei sale de Sfantul Valentin un cadou cu totul iesit din comun: doi canguri. "M-am gandit ca avea deja tot ce-si poate dori o femeie: pe mine, bineinteles, si cei trei fii pe care i-am daruit cu ceva timp in urma. Prin urmare, m-am hotarat sa-mi exprim dragostea eterna pe care i-o port cu ajutorul a doi minunati canguri australieni", a povestit Elemet Erik, in varsta de 49 de ani. Cele doua marsupiale pare ca s-au adaptat deja iernii estoniene dure si continua sa topaie pe campurile acoperite de zapada de la ferma. Pentru Helena, cei doi canguri par sa-i incununeze lunga poveste de iubire cu Elmet. "Ma simt ca o regina. Cate femei in lume mai au in curte doi canguri care sa-i aminteasca in fiecare zi cat de frumoasa este viata daca ai parte de iubire adevarata?"
Festivalul sarutului in Filipine
Mii de indragostiti roiau sambata seara pe bulevardele din capitala Manilla, pentru a participa la marele festival al sarutului organizat in ajunul sarbatorii Sfantului Valentin. Organizatorii si-au stabilit chiar ambitiosul tel de a face milioane de oameni sa se sarute in acelasi timp in toate colturile tarii. Anul trecut, cu aceeasi ocazie, cel putin 5.300 de cupluri s-au sarutat minute bune in sir, doborand astfel recordul chilian inscris in Cartea Recordurilor. Evenimentul a capatat anul trecut numele de "Lovapalooza" si este nasit de o firma producatoare de pasta de dinti, care spera ca, exact la miezul noptii, perechile de indragostiti sa-si sincronizeze manifestarile de iubire.
Aguilera se marita cu Jordan Bratman
Starleta muzicii pop, Christina Aguilera, s-a logodit cu iubitul ei, Jordan Bratman, dezvaluie revista americana "People". Producatorul Jordan Bratman i-a cerut mana Christinei abia vineri, in timp ce erau plecati in vacanta, desi povestea lor de dragoste dureaza deja de mai mult de doi ani. Tripla laureata a premiilor Grammy a fost foarte surprinsa de aceasta propunere, marturiseste unul din prietenii sai apropiati. "Era absolut incantata", mai noteaza revista "People".
Greva gondolelor la Venetia
Sute de gondolieri venetieni au intrat sambata in greva si au blocat Grand Canal (principala artera a metropolei). Ei au protestat impotriva interdictiei ce li s-a impus, de a-si intrerupe activitatea zilnic intre orele 1,00 si 10,30. "Nu intelegem. Navele cu motoare pot naviga 24 de ore din 24", s-a plans Roberto Luppi, presedintele sindicatului gondolierilor. Modalitatea de protest aleasa de legendarii gondolieri a fost sa-si alinieze ambarcatiunile de-a latul arterei Grand Canal, facand astfel deliciul turistilor dornici de suveniruri.
Sase decenii de la bombardarea Dresdei
Germanii au comemorat duminica sase decenii de la bombardamentul ce a distrus orasul Dresda, capitala landului Saxonia. Acesta ramane unul dintre cele mai controversate episoade ale celui de-al doilea razboi mondial. in februarie 1945, razboiul era aproape de punctul final, iar Germania fusese parasita de aliatii ei. Dresda, cunoscut centru cultural si turistic, fusese declarat oras deschis, fara obiective militare, drept care era populat mai ales de femei, batrani, copii si raniti. Bombardarea Dresdei a avut loc in zilele de 13 si 14 februarie 1945 si s-a produs in trei valuri aeriene succesive: doua britanice si un bombardament efectuat de americani pe 14 februarie. Obiectivul primului val era acela de a crea "uraganul de foc" in zona veche a Dresdei. Trei ore mai tarziu, un covor de bombe avea sa cada peste locuitorii Dresdei, in timp ce acestia incercau sa stavileasca incendiile si sa salveze ranitii. Bombardarea Dresdei a fost considerata de-a lungul timpului una dintre cele mai mari atrocitati ale celui de-al doilea razboi mondial. Au murit 135.000 de oameni (dublul Hirosimei), orasul fiind distrus pe o suprafata de 18 km patrati.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite