CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul ucrainean la patinoar Guvernul ucrainean, in frunte cu premierul Iulia Timosenko, a petrecut o zi pe patinoarul de la Kiev, pentru a arata tarii si lumii intregi, in acest mod neobisnuit,

Guvernul ucrainean la patinoar
Guvernul ucrainean, in frunte cu premierul Iulia Timosenko, a petrecut o zi pe patinoarul de la Kiev, pentru a arata tarii si lumii intregi, in acest mod neobisnuit, ca... se tine bine pe picioare. Iulia Timosenko a aparut pe gheata insotita de vicepremierul Nikolai Tomenko si de campionul ucrainean la patinaj viteza Maksim Fedas. Dupa cativa pasi nesiguri, ea si-a amintit anii de scoala si a patinat numai cu sprijinul tanarului sportiv. Cel mai precaut dintre toti membrii Executivului s-a aratat a fi vicepremierul pentru probleme de integrare europeana Oleg Rabaciuk. "inteleg ca drumul spre Europa nu este usor, dar nici intr-atat incat sa-mi rup gatul din primele zile, de aceea am fost atent", a spus el.
Blair nu-i daruieste flori sotiei de Sfantul Valentin
Premierul Tony Blair a anuntat ca nu ii va trimite flori sotiei sale de Ziua indragostitilor, in ciuda faptului ca ea s-a plans public de acest lucru, transmite site-ul Ananova. Saptamana trecuta, Cherie Blair a declarat ca sotul ei nu ii daruieste niciodata flori. Invitat la o emisiune, premierul britanic a spus ca nu isi va schimba obiceiurile de o viata trimitandu-i flori sotiei sale de Ziua indragostitilor."Nu am facut acest lucru niciodata si nici nu am de gand sa il fac. Voi face insa un gest destul de romantic. Exista si alte moduri de a fi romantic", a declarat premierul, care are mare succes la publicul feminin.
Britanicii sunt mai fericiti singuri
Mai mult de jumatate dintre femeile singure din Marea Britanie nu doresc sa-si gaseasca un partener, arata un sondaj recent, contrazicand mitul femeii care isi doreste cu disperare sa se marite, transmite BBC online. Sondajul realizat de Mintel a decoperit ca 56% dintre femeile necasatorite si neimplicate intr-o relatie sentimentala sunt "foarte fericite" si nu au nici cea mai mica dorinta de a se casatori. Doar 46% dintre barbatii celibatari sunt de aceeasi parere, iar un sfert dintre cei intervievati au declarat ca simt lipsa "confortului si apropierii" dintr-o relatie. Aproape jumatate dintre barbatii intervievati au spus ca cel mai mare dezavantaj al vietii de celibatar este ca nu au parte de suficient sex. Pentru femei, cea mai mare pacoste este ca cei din jur presupun tot timpul ca ele si-ar dori sa fie intr-o relatie. Sondajul, publicat de Ziua indragostitilor, sugereaza ca multi celibatari nu manifesta nici un interes fata de semnificatia acestei zile. Aproape 40% dintre barbati si 35% dintre femei s-au declarat "apatici in ceea ce priveste dragostea".
Hillary Clinton, premiata de presa germana
Senatoarea statului american New York si fosta prima doamna a SUA, Hillary Clinton, a primit - duminica - la Baden-Baden, Premiul german al media 2004, care recompenseaza pentru prima oara o politiciana in activitate. "Hillary Clinton este un model pentru milioane de femei in lumea intreaga" si "reprezinta in maniera exemplara drepturile" femeilor, incarnand speranta unei consolidari a prezentei lor in politica, si-a justificat juriul decizia, salutand astfel angajamentul sau in favoarea Centrului international pentru copiii disparuti si exploatati. Juriul a felicitat-o pe laureata pentru autobiografia intitulata "Istorie traita", apreciind ca volumul reprezinta o "analiza lucida a puterii, a celor puternici si a mediilor in politica". Premiul german al presei onoreaza din 1992 in fiecare an o personalitate care a influentat viata sociala si politica. Printre laureatii ultimilor ani figureaza secretarul general al Natiunilor Unite, Kofi Annan, regina Silvia a Suediei, cancelarul german Gerhard Schroeder si defunctul lider palestinian Yasser Arafat. Sotul laureatei din 2004, Bill Clinton, a primit si el aceasta distinctie in anul 1999.
Ultimul martor al aparitiilor de la Fatima a incetat din viata
Sora Lucia, ultima supravietuitoare dintre cei trei mici pastori care au afirmat ca li s-a aratat Fecioara Maria in 1917 la Fatima (in centrul Portugaliei) a decedat duminica dupa-amiaza, in varsta de 97 de ani. Nascuta in 22 martie 1907, Sora Lucia traia din 1948 la manastirea carmelitelor Sfanta Teresa din Coimbra. Mica Lucia avea zece ani cand a afirmat ca a vazut-o prima oara, la Cova da Iria (Grota Irenei), pe Fecioara Maria, fiind in compania verilor ei, Jacinta si Francisco, de 9 si, respectiv, 7 ani. Ea este singura care a afirmat ca Fecioara i-a si vorbit si i-a incredintat un secret. Apoi, fenomenul s-a repetat in fiecare luna in ziua de 13, pana in 13 octombrie, data ultimei presupuse aparitii. Clerul portughez a primit mai intai cu scepticism anuntarea evenimentului si, abia in 1930, episcopul de Leiria a considerat ca relatarile celor trei copii pot fi crezute. intre timp insa, Jacinta si Francisco murisera, in 1919 si, respectiv, in 1920. Episcopul a autorizat celebrarea cultului Fecioarei de la Fatima, pentru care a fost construit un imens sanctuar. Sora Lucia a lasat doua lucrari, un volum de memorii si altul intitulat "Apelurile mesajului de la Fatima". In cursul vizitei pe care a facut-o in 1991 la Fatima, Papa Ioan Paul al II-lea a discutat cu Sora Lucia, iar in 13 mai 2000, Suveranul Pontif i-a beatificat pe Jacinta si Francisco Marto.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite