CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un baietel de trei ani este primit in Mensa Un baietel de trei ani, cu coeficientul de inteligenta de 137, a devenit cel mai tanar membru din istoria Mensa, o societate internationala ce inglobeaza

Un baietel de trei ani este primit in Mensa
Un baietel de trei ani, cu coeficientul de inteligenta de 137, a devenit cel mai tanar membru din istoria Mensa, o societate internationala ce inglobeaza cei mai inteligenti oameni ai planetei. Mikhail Ali, din Leeds, nordul Angliei, a fost admis in Mensa dupa ce a fost supus mai multor teste la Universitatea din York. Mensa are in Marea Britanie doar 30 de membri sub varsta de 10 ani, iar Mikhail este cel mai tanar membru al societatii, care are peste 25.500 de reprezentanti in Marea Britanie si aproape 100.000 in intreaga lume. Mikhail cunoaste deja alfabetul arab, poate aduna si scadea numere cu patru cifre in minte, iar in prezent invata inmultirea. Uneori, el isi sicaneaza mama rostind cuvintele invers.
Scotland Yard cheltuieste milioane de lire cu protectia gangsterilor
Scotland Yard cheltuieste milioane de lire sterline cu protectia gangsterilor, pentru ca acestia sa nu fie rapiti sau ucisi, informeaza Telegraph online. Legislatia privitoare la drepturile omului obliga politia britanica sa protejeze pe oricine de infractori, inclusiv pe traficantii de droguri, hotii si persoanele ce detin armament. inmultirea cazurilor de rapire - in special in randul comunitatilor minoritatilor etnice - da mult de furca politiei britanice. Bandele de infractori suna chiar la politie pentru a anunta ca un membru de-al lor a fost rapit si se bazeaza pe fortele de ordine sa intervina pentru salvarea lui. Oficiali din Scotland Yard sustin ca nu ar fi moral ca politia sa stea deoparte in luptele dintre bandele rivale, pentru ca exista riscul ca persoane nevinovate sa cada victime in timpul schimburilor de focuri.
Soldatii reginei, implicati intr-un scandal sexual
Cinci dintre bodygarzii reginei Marii Britanii s-au filmat in timp ce faceau sex in grup cu o tanara, intr-o cazarma a armatei britanice situata la cateva sute de metri de Palatul Buckingham, anunta ziarul The Sun care sustine ca are o copie a casetei. Ziarul mai scrie ca eroii orgiei au distribuit apoi copii ale casetei video cu partida amoroasa tuturor colegilor. Casa Regala britanica nu s-a pronuntat deocamdata in acest scandal. "Incidentul este riguros analizat", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii. Cei cinci soldati sunt membri ai unei unitati de elita ai armatei britanice care o insotesc pe regina in timpul paradelor. Soldatii ar putea fi dati afara din armata in cazul in care caseta va fi autentificata, scrie The Sun.
Spovedanie pe Internet
Cei care vor sa-si ia de pe suflet un mare secret au de acum la indemana un mijloc foarte simplu: nu e nevoie decat de o carte postala si o stampila, iar chinul si rusinea provocate de acestea pot fi impartasite intregii lumi prin intermediul unui website devenit deja celebru. Lansat in urma cu doua luni ca un proiect artistic, site-ul www.postsecret.com a primit deja peste 200 de secrete amuzante, triste, ridicole sau provocatoare de rusine, toate inscriptionate pe carti postale anonime. "Vreau sa fac sex cu psihologul meu", scrie pe una dintre cartile postale. "Iubitul meu si membrii familiei mele cred ca m-am lasat de fumat in urma cu doi ani. Dar nu-i asa, inca fumez", "Spun tuturor ca sunt vegetarian, dar mananc carne pe ascuns", se confeseaza alti detinatori de secrete. Unele din secrete sunt insa foarte serioase, fapt ce l-a determinat pe creatorul site-ului sa se gandeasca foarte mult inainte de a le publica. Doi corespondenti au dezvaluit ca si-au indemnat prietenii sa se sinucida, iar o alta persoana a marturisit ca a fost molestata in copilarie si ca, mai tarziu, a abuzat de propriul frate.
Un asteroid se va afla foarte aproape de Pamant, peste 24 de ani
Un asteroid gigant, de dimensiunea a trei terenuri de fotbal, va trece foarte aproape de Pamant intr-o zi de vineri, 13, in anul 2029, insa riscurile unei coliziuni sunt foarte mici, arata cotidianul britanic The Independent. Asteroidul se va afla mai aproape de Pamant decat s-a aflat vreodata un obiect ceresc de dimensiuni similare. Asteroidul 2004MN4 se va afla in punctul maxim de apropiere de Pamant exact peste 24 de ani, la ora 22.00 GMT. Ultimele calcule ale astronomilor sugereaza ca asteroidul se va apropia atat de mult, incat probabil ca va fi vizibil cu ochiul liber din Marea Britanie. Acesta ar fi primul astroid din epoca moderna vizibil de pe Pamant fara telescop sau binoclu. 2004MN4 a fost descoperit in iunie 2004 si primele calcule, efectuate de Craciun, aratau ca sansele ca acesta sa loveasca Terra erau de 1 la 60. Dupa revizuirea calculelor, s-a descoperit ca probabilitatea unei coliziuni cu Pamantul este, virtual, zero. Daca o coliziune ar avea totusi loc, explozia cauzata ar fi echivalentul a 20 de bombe de hidrogen detonate simultan si ar transforma in desert intinderi vaste de uscat. Iar daca ar ateriza in ocean, asteroidul ar cauza un tsunami de dimensiuni uriase. Potrivit ultimelor calcule, asteroidul va trece la o distanta de 36.000 de kilometri de Pamant, mai mica decat cea la care se afla satelitii geostationari. Asteroizi de dimensiuni mari au intrat frecvent in coliziune cu Pamantul in trecut, iar unii dintre ei au provocat dezastre pe intreaga planeta. Coliziunea poate ridica nori imensi de praf si fum in atmosfera, blocand lumina soarelui timp de cativa ani si creand echivalentul natural al unei "ierni nucleare".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite