CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hugo Chavez se teme ca Bush vrea sa-l asasineze Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, l-a acuzat duminica pe George W. Bush ca ar pregati un atentat impotriva lui. "Daca voi fi asasinat, va exista un

Hugo Chavez se teme ca Bush vrea sa-l asasineze
Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, l-a acuzat duminica pe George W. Bush ca ar pregati un atentat impotriva lui. "Daca voi fi asasinat, va exista un singur vinovat pe aceasta planeta, iar vinovatul se numeste George W. Bush," a rabufnit liderul marxist in timpul unui program televizat. El i-a amenintat pe americani ca nu vor mai avea acces la resursele petroliere ale Venezuelei. "Daca aceste planuri perverse vor fi incoronate cu succes, luati-va adio de la petrolul venezuelan, domnule Bush," a spus Chavez. Peste 80% din petrolul venezuelan este exportat in Statele Unite. Cel care a lansat aceasta ipoteza este bunul sau prieten, Fidel Castro, care a declarat saptamana trecuta ca, daca "Chavez este asasinat, vina va cadea pe Bush."
Ruslana exporta muzica revolutiei ucrainene
Ruslana Lajiciko, cunoscuta cantareata ucraineana care a castigat concursul Eurovizion, a castigat si scena revolutionara de la Kiev, iar acum isi exporta muzica in Europa occidentala. Aceasta "zana carpatina" cu miscari energice si zgomotoase a fost cea mai cunoscuta dintre numerosii interpreti care au cantat pe scena ridicata in centrul Kievului. Atunci, Ruslana putea fi zarita brat la brat cu Viktor Iuscenko si cu boxerii Kliciko. Zilele "revolutiei portocalii" tin deja de trecut, functiile guvernului ucrainean au fost deja impartite, insa chiar inainte ca la Kiev si Berlin sa se topeasca zapada, revolutia portocalie va fi exportata in Europa de Vest, prin intermediul noului studio berlinez Eastblokmusic. In acest loc a fost prezentat primul album ce reuneste trupe muzicale ucrainene, volum intitulat "Songs of the Orange revolution". Ruslana a declarat ca acest album este simbolul revolutiei, o amintire cu mult mai buna decat, de exemplu, fotografiile. "in general, doar muzica a reusit sa tina la distanta violenta", a mai spus Ruslana.
Russel Crowe nu doreste sa-si dezvaluie partile intime
Actorul australian Russel Crowe a declarat ca filmarile la Eucalyptus, pelicula in care urma sa joace alaturi de Nicole Kidman, au fost anulate intrucat a refuzat sa filmeze o scena in care trebuia sa apara dezbracat. "Mi s-a spus ca filmul va avea o scena noua in care va trebui ca eu sa-mi expun penisul in fata tinerei regine Elisabeta", a explicat starul. Actorului i s-a spus ca poate sa foloseasca si un penis fals si i s-au prezentat mai multe modele de diferite marimi din care sa aleaga. Surse din cadrul mass-media sugereaza ca un alt motiv pentru care proiectul a fost anulat ar putea fi o posibila cearta intre principalii protagonisti, Crowe si Kidman. Actorul australian a zambit la auzul acestui zvon. "Ce urmeaza? Sa se spuna probabil ca am vrut sa joc si rolul lui Nicole?", s-a intrebat retoric Russel Crowe.
Epidemie de ciuma cu transmitere pe cale aeriana in Congo
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat ca 61 de oameni au murit in regiunea Ituri din Republica Democrata Congo din cauza ciumei pulmonare, dar numarul celor decedati ar putea creste. Pana acum insa nu a fost raportat vreun caz de ciuma bubonica. Imbolnavirile au aparut printre muncitorii de la o mina de diamante din Zobia, unde lucreaza aproape 7.000 de persoane. Mina a fost redeschisa pe 16 decembrie 2004, iar primul caz a fost inregistrat la 20 decembrie. O echipa de medici din Belgia si Elvetia, experti ai OMS, precum si ministrul Sanatatii din Congo s-au deplasat in zona pentru a evalua situatia si pentru a derula investigatii epidemiologice.
Piata televiziunii din China, cucerita de Rupert Murdoch
Magnatul media Rupert Murdoch va incheia un acord cu China Central Television, care se ocupa de propaganda pentru Partidul Comunist. Acest acord ar reprezenta prima colaborare cu un trust de televiziune strain a China Central Television (CCTV), dupa intrarea in vigoare, in 2004, a unor reguli care permit prezenta pe piata chineza a companiilor media straine. Murdoch a avut numeroase afaceri in China in ultimii zece ani si a intretinut relatii cu regimul comunist aflat la putere. Anul trecut, el a tinut o prelegere la Scoala Partidului, unde cadrele iau parte la stagii de formare ideologica. Programele educationale referitoare la natura si stiinta pe care National Geographic (la care Murdoch detine jumatate dintre actiuni) le va populariza la televiziunea chineza nu vor fi subiectul cenzurii regimului chinez. Murdoch ar putea ocupa, de asemenea, un post de director in cadrul China Netcom, una dintre cele mai importante firme de telecomunicatii chineze. Dintre directorii acestei companii face parte si Jiang Mianheng, fiul fostului secretar general al partidului, si chiar presedintele Jiang Zemin, unul dintre cei mai importanti responsabili ai revolutiei tehnologice din China.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite