CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalul mamei ultimului tar rus, publicat la St. Petersburg Prima editie a jurnalului mamei ultimului tar rus, Nicolae al II-lea, a fost publicata in fosta capitala imperiala rusa. "Este un document

Jurnalul mamei ultimului tar rus, publicat la St. Petersburg
Prima editie a jurnalului mamei ultimului tar rus, Nicolae al II-lea, a fost publicata in fosta capitala imperiala rusa. "Este un document istoric de mare valoare, care nu a fost publicat niciodata", a afirmat muzicianul rus Mstislav Rostropovici, care a cumparat manuscrisul in urma cu cativa ani de la descendentii familiei Romanov. Jurnalul personal al tarinei-mama Maria Feodorovna acopera perioada 1916-1923, cea mai dificila pentru vaduva tarului Alexandru al III-lea si mama lui Nicolae al II-lea. Venita in Rusia in 1866 la varsta de 19 ani pentru a se casatori cu mostenitorul coroanei ruse, mama lui Nicolae al II-lea, executat impreuna cu familia sa de catre bolsevici, a revenit in Danemarca in 1919, dupa ce a reusit sa scape de Armata Rosie. Maria Feodorovna a incetat din viata in 1928, la varsta de 81 de ani.
"Shrek 2", criticat de crestinii habotnici americani
"Shrek 2" este cel mai recent film de animatie atacat de crestinii americani, care sustin ca ar avea un continut homosexual latent. Pe pagina sa de Internet, organizatia "Coalitia pentru Valorile Traditionale" avertizeaza parintii ca filmul-vedeta al DreamWork ascunde mesaje despre travestiti si persoane asa-zise transsexuale. "Shrek 2 este prezentat ca o forma de divertisment inofensiva, dar contine mesaje sexuale subtile", subliniaza organizatia, care se prezinta ca fiind un grup de presiune multiconfesional format din peste 43.000 de biserici. Articolul publicat pe site descrie unul dintre personaje, un barman "rau" pe cale sa se transforme in femeie si care se simte atras de Fat-Frumos. Animalutele din "Shrek 2" se alatura, astfel, altor personaje din filmele de desene animate acuzate ca introduc subliminal in spiritul micilor americani mesaje pro-gay in detrimentul valorilor familiale traditionale.
Naomi Campbell intarzie la prezentarile de moda
Supermodelul britanic Naomi Campbell are obiceiul de a intarzia la prezentarile de moda, lucru care ii deranjeaza pe designerii care o angajeaza. in cadrul Saptamanii Modei de la Londra, manechinul in varsta de 34 de ani, a sosit cu o intarziere de o ora si jumatate la prezentarea casei Gharani Strok, potrivit The Daily Telegraph. Desi se pare ca Naomi si-a cerut scuze, nici Gharani, nici alti creatori de moda nu au fost prea convinsi. Amanda Wakeley, care o imbraca pe printesa Diana, nu este nici ea o admiratoare a lui Campbell. "Nu sunt sigura ca as angaja-o pentru o prezentare de-a mea", a declarat aceasta. "Exista o multime de fete frumoase. Atitudinea ei pare sa demonstreze o lipsa totala de respect. Pare sa creada ca este mai presus de toata lumea", a adaugat aceasta.
Halle Berry o va intruchipa pe Nefertiti
Actrita americana Halle Berry, castigatoare a unui Oscar, va juca intr-un nou film rolul reginei Egiptului, Nefertiti. Producatorii de film au ales-o pe Berry pentru a o intruchipa pe carismatica regina datorita fizicului ei uluitor. in timpul filmarilor, actrita va lucra din nou cu regizorul Marc Forster, cel cu care a colaborat la pelicula Monsters Ball. "Forster a considerat ca Halle este perfecta pentru rol. La urma urmei, are tot ce-i trebuie din punct de vedere fizic", a declarat un apropiat al actritei.
Telefon mobil de la varsta de sase ani
Un studiu dat publicitatii ieri confirma obsesia locuitorilor din Regiunea Administrativa Speciala Hong Kong pentru telefonul mobil, indiferent de varsta. Aproape 70 la suta dintre cei 613 localnici intervievati de cotidianul Ming Pao Daily News au declarat ca odraslele lor cu varste sub 18 ani poseda un mobil, dintre care un sfert nu au nici macar 13 ani, iar 5 la suta au mai putin de 6 ani. Hong Kong-ul detine cea mai ridicata rata in materie de telefoane mobile din Asia: 86 la suta dintre cele 6,9 milioane de locuitori sunt echipate cu un mobil sau mai multe, potrivit unui studiu realizat anul trecut de societatea TNS. in Hong Kong sunt inregistrate 7,35 milioane de mobile.
Britney Spears data in judecata
Cantareata americana Britney Spears si producatori de film au fost dati in judecata de catre un scenarist. Christopher Merrill sustine ca el este cel care a venit cu ideea peliculei de debut a starului, drama Crossroads. Scenaristul sustine ca exista "asemanari socante" intre film si scenariul pe care il scrisese pentru Dream Alive. in acest context, Christopher Merrill a lansat in Los Angeles, California, un proces in care solicita despagubiri de mai multe milioane de dolari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite