CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizita presedintelui Bush provoaca pierderi economiei germane Masurile de securitate exceptionale luate cu ocazia vizitei lui George W. Bush in Germania au determinat numeroase intreprinderi sa-si

Vizita presedintelui Bush provoaca pierderi economiei germane
Masurile de securitate exceptionale luate cu ocazia vizitei lui George W. Bush in Germania au determinat numeroase intreprinderi sa-si trimita salariatii in somaj tehnic pentru o zi din cauza perturbarii circulatiei mijloacelor de transport. Capacele de canal au fost sigilate, masinile - deplasate, cutiile de scrisori si pubelele - demontate intr-o zona de cinci kilometri patrati in jurul castelului, muzeului Gutenberg si catedralei din Mainz, care fac parte din programul vizitei. Nici macar serviciile de salubrizare nu vor avea acces in zona, unde circulatia si stationarea autovehiculelor vor fi interzise. Localnicii vor circula doar insotiti de angajati ai serviciilor de securitate. Federatia germana a transporturilor fluviale a estimat la 500.000 euro costul pauzei fortate care va fi impusa sutelor de ambarcatiuni pe Rin si Main in timpul vizitei.
Regina Angliei nu va participa la cununia civila a fiului sau
Regina Elizabeta a II-a a anuntat ca nu va lua parte la cununia civila a fiului ei, invocand dorinta de a pastra caracterul intim al ceremoniei. Desi presa britanica a acuzat-o pe suverana ca vrea sa se "razbune" astfel pe odrasla sa, nefiind de fapt de acord cu mariajul, Palatul Buckingham a emis un comunicat prin care precizeaza ca regina va participa la "slujba de binecuvantare", tinuta ulterior pentru cei doi miri. Aceasta slujba este tot ceea ce pot oferi clericii anglicani cuplului Charles-Camilla, deoarece viitoarea sotie a printului de Wales, care nu va putea purta niciodata titlul de regina, are un fost sot in viata. In plus, experti in drept, citati de presa britanica, arata ca o simpla ceremonie civila s-ar putea sa nu fie suficienta pentru a declara legala casatoria unui posibil rege, care va deveni automat sef al Bisericii Anglicane de la data incoronarii.
Telefoanele a 250.000 de italieni sunt spionate in fiecare an
O companie de telefonie mobila din Italia a trimis o scrisoare Ministerului Justitiei din peninsula in care anunta ca nu mai poate suporta cheltuielile cu cele 5.000 de linii telefonice interceptate zilnic. Potrivit ziarului "Le Figaro", aceasta scrisoare ar fi prilejuit asociatiei operatorilor de telefonie italieni sa dezvaluie faptul ca guvernul le datoreaza 200 de milioane de euro pentru operatiunile tehnice necesare ascultarii telefoanelor. Anul trecut, nu mai putin de 250.000 de italieni au avut telefoanele ascultate. Justitia italiana a rambursat deja 2,6 miliarde de euro pentru 2004, in conditiile in care gaseste vitala ascultarea telefoanelor in lupta impotriva terorismului si a mafiei, ascultand circa 13.000 de persoane zilnic.
Guma de mestecat - dusmanul numarul unu al edililor britanici
Mai multe administratii locale din Marea Britanie au declarat razboi impotriva producatorilor de guma de mestecat, carora le cer sa plateasca o taxa speciala pentru curatarea trotuarelor afectate de produsele lor. Municipalitatile vor propune, la finalul unei conferinte organizate la Londra, un impozit de un penny pentru fiecare pachet de guma, bani care urmeaza sa fie utilizati la plata facturii anuale de curatare a strazilor, care ajunge la 150 de milioane de lire sterline. Un britanic din doi mesteca in mod regulat guma si alte produse similare. Numai la Londra se consuma anual circa 180 de milioane de pachete de guma. Gumele aruncate pe trotuar au nevoie in medie de cinci ani pentru a se degrada.
Superglue in loc de picaturi de ochi
Un demnitar budist thailandez a suferit o operatie la ochi care i-a redat partial vederea dupa ce a confundat un medicament pentru tratamentul unor afectiuni oculare cu lipiciul Superglue. Batranelul de 81 de ani a explicat ca a luat din farmacia templului unde locuieste un tub cu ceea ce pareau a fi picaturile sale obisnuite. "Am lasat sa cada cateva picaturi pe pamant si am vazut ca era un lichid limpede. Asa ca am pus cate patru picaturi in fiecare ochi. intr-un minut, ochii mei au devenit foarte reci si pleoapele s-au intarit", a povestit demnitarul budist. La sfaturile unui calugar de la templu, el si-a pus dizolvant pe ochi pentru a scapa de lipici, dar mai rau s-a ars si va trebui sa se opereze si la celalalt ochi.
Sean Connery, dat in judecata pentru ca "face viata un iad" unui vecin
Sean Connery, considerat unul dintre cei mai "fermecatori" actori, are o reputatie contrara in ochii unui vecin din New York. Acesta il acuza pe actor ca i-a facut "viata un iad" si l-a dat in judecata pentru a obtine 30 de milioane de dolari, pentru a-si recupera pagubele pricinuite. Vecinul nemultumit il acuza pe Connery ca i-a lasat pe muncitorii care ii lucrau in apartament sa dea muzica la maximum, iar apa, fumul si sobolanii, provenite din apartamentul actorului, i-ar fi distrus pretioasa colectie de mobila victoriana. In plus, vecinul confirma ca actorul nu este nici pe departe la fel de fermecator ca in aparitiile sale din "James Bond" si ca ar fi exercitat presiuni ca sa-i cumpere apartamentul pe un pret de nimic. Actorul s-a aparat invocand faptul ca nu mai locuieste la New York din 2001 si ca apartamentul in cauza ar apartine fiului sau Stephane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite