CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadavru fara cap descoperit la Bagdad Cadavrul fara cap al unei femei, langa care a fost lasat un bilet pe care scria "spioana," a fost descoperit pe un teren viran dintr-un cartier din vestul

Cadavru fara cap descoperit la Bagdad
Cadavrul fara cap al unei femei, langa care a fost lasat un bilet pe care scria "spioana," a fost descoperit pe un teren viran dintr-un cartier din vestul Bagdadului, a anuntat, duminica, un ofiter irakian de politie, citat de AFP. Unsprezece persoane, intre care patru femei, au fost rapite, in ultimele zile, in regiunea de la sud de Bagdad, cunoscuta sub numele de "triunghiul mortii". Doua femei au fost rapite vineri, in incidente separate, la Latifiyah, la 40 de kilometri sud de Bagdad, de catre barbati inarmati care le-au ucis rudele, a declarat o sursa din cadrul comisariatului de la Mahmudiyah, localitate situata la 30 de kilometri sud de Bagdad. Cele doua familii, care se intorceau din orasul sfant siit Karbala, aflat la 110 kilometri sud-vest de Bagdad, unde fusesera in pelerinaj, au fost oprite pe sosea de indivizi neidentificati.
George W. Bush si Halle Berry, "Cei mai slabi actori" ai anului 2004
Presedintele american George W. Bush, pentru "rolul" din documentarul lui Michael Moore "Fahrenheit 9/11", si actrita de culoare Halle Berry, protagonista in "Catwoman", au fost desemnati sambata "Cel mai slab actor" si "Cea mai slaba actrita" ai anului 2004 la premiile Zmeura de Aur (Golden Rasperry Awards) care "recompenseaza" cele mai neconvingatoare performante cinematografice ale anului precedent. Surprinzator, actrita Halle Berry s-a prezentat pentru a-si primi "distinctia", ce consta intr-o zmeura din plastic aurit a carei valoare este estimata de organizatori la pretul unitar de 4,97 de dolari.
Amprentele vor putea fi luate de la distanta
Prima metoda din lume de luare a amprentelor fara contact direct a fost descoperita de compania electronica nipona "Mitsubishi electric": cercetatorii niponi au creat un aparat care ia desenul papilar de pe cealalta parte a degetului. Degetul este iluminat din partea unghiei de o raza care filmeaza amprenta digitala, chiar daca "din exterior" degetul este murdar sau ranit. Acest senzor va aparea la vanzare in aceasta primavara.
Charles, "torturat" de viitorii sai supusi
Printul Charles, mostenitorul coroanei britanice, a reprosat viitorilor sai supusi ca il tortureaza in legatura cu relatia sa cu Camilla Parker Bowles, intr-o carte publicata de jurnalistul Gavin Hewitt.Marturisirile facute de print jurnalistului BBC Gavin Hewitt vor alimenta nemultumirea publica crescanda la adresa monarhiei si indoielile fata de aptitudinile de rege ale lui Charles. in cadrul discutiei care ar fi avut loc in 2003, la Sofia, Charles a refuzat sa vorbeasca despre relatia sa cu Parker Bowles. Presat de jurnalist cu intrebari pe aceasta tema, el declara: "Credeam ca britanicii sunt intelegatori. Eu nu am parte de asa ceva". Hewitt afirma ca printul s-a plans apoi de "tortura" la care este supus in legatura cu relatia sa cu Camilla. "Nu vad de ce ar trebui sa vorbec despre viata mea personala", a mai spus Charles. "Toata viata mea, oamenii mi-au spus ce trebuie sa fac. M-am saturat. Viata mea privata a devenit o afacere. Nu vreau decat sa fiu lasat in pace".
Unul dintre fratii vitregi ai lui Saddam Hussein a fost capturat in Irak
Unul dintre fratii vitregi ai lui Saddam Hussein, Sabaui Ibrahim al-Hassan, care figura pe lista celor mai cautate persoane in Irak, a fost arestat, a anuntat, duminica, seful serviciului de informatii al Ministerului irakian de Interne. Sabaui Ibrahim al-Hassan figureaza pe locul 36 pe lista celor mai cautati 55 de responsabili ai fostului regim irakian. El a detinut functia de consilier al lui Saddam Hussein.
Castro, absent la Festivalul trabucurilor
Dictatorul cubanez Fidel Castro a lipsit pentru a treia oara consecutiv de la traditionalul Festival anual al trabucurilor! Actorul britanic Jeremy Irons a fost rugat sa-l inlocuiasca pe liderul de la Havana si sa devina vedeta dineului de gala. Desi au platit 1.400 de dolari, invitatii din acest an nu au reusit sa-l vada pe Fidel Castro desi promisese ca va fi prezent la aniversarea a 160 de ani de la crearea celebrei marci de trabucuri, Partagas. in varsta de 78 de ani, Fidel Castro, nu a mai pufait din celebrele trabucuri de foi din anul 1986, la sfatul medicilor. Odinioara, Fidel Castro era nelipsit de la dineurile de gala ale Festivalului trabucurilor.
Colectia Schliemann nu va fi inapoiata Germaniei
O colectie legendara de obiecte de aur din Troia antica, ce a fost capturata de catre trupele rusesti intrate in Berlin in anul 1945, ar trebui sa devina proprietatea guvernului rus, a declarat un oficial cultural de la Moscova.Potrivit lui Anatoli Valkov, vicepresedintele agentiei ruse care se ocupa cu conservarea mostenirii culturale, colectia de aur - ce poarta numele arheologului Heinrich Schliemann, cel care a sustinut ca a descoperit ruinele Troiei - va deveni proprietatea Rusiei dupa ce va fi inventariata. "in conformitate cu legea privind obiectele de valoare transferate, tot ceea ce Uniunea Sovietica a luat drept compensatie, ceea ce include si aurul lui Schliemann, nu poate fi subiectul unei restituiri. Toate aceste obiecte de valoare ar trebui sa devina proprietate federala, dar ele pot fi inapoiate in cazul in care Germania ofera echivalentul lor", a declarat Valkov.
Schwarzenegger a luat steroizi
Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, a recunoscut intr-un interviu acordat canalului de televiziune ABC ca a utilizat steroizi prescrisi de medici cand facea culturism in tinerete."Asta se facea la timpul respectiv, dar le recomand oamenilor sa nu ia medicamentul", a spus el. Interogat daca are oarecare regrete pentru ceea ce a facut, el a raspuns negativ, motivand ca in acea vreme steroizii constituiau o noutate pe piata si erau recomandati de doctori, cu reteta. Guvernatorul Californiei, fost campion la culturism si actor de film, s-a declarat impotriva comercializarii steroizilor in statul pe care-l conduce.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite