CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magarii din Marea Britanie, hartuiti din cauza "efectului Shrek" Filmul de desene animate "Shrek", care s-a bucurat de un succes imens in intreaga lume, a lasat sechele, cel mai afectat fiind se

Magarii din Marea Britanie, hartuiti din cauza "efectului Shrek"
Filmul de desene animate "Shrek", care s-a bucurat de un succes imens in intreaga lume, a lasat sechele, cel mai afectat fiind se pare... magarul, fapt ce-i preocupa peste poate pe britanici. Problema este ca, dupa ce au vazut filmul, copiii au fost atat de incantati de magar, cel mai bun prieten al lui Shrek, incat le cereau parintilor sa le cumpere... un urecheat in carne si oase! Si mai ciudat este faptul ca multi parinti dadeau curs extravagantei pretentii a progeniturilor lor si, astfel, Marea Britanie a inceput sa importe magari din tari ca Romania, Bulgaria sau Italia. Preturile la care au ajuns sa se vanda magarii variaza intre cinci sute si o mie de lire sterline, adica de zece ori mai mult decat in urma cu doi ani. Expertii de la Donkey Sanctuary, din Sidmouth, sunt atat de ingrijorati de numarul mare de asemenea animale importate dintr-o data, incat au adus problema in atentia Departamentului de Mediu si Agricultura.
China interzice determinarea sexului copilului inainte de nastere
Deputatii chinezi intentioneaza sa scoata in afara legii determinarea sexului unui fetus din motive nemedicale pentru a lupta mai bine impotriva avorturilor selective in detrimentul fetelor. Determinarea sexului a fost deja interzisa, iar medicii care o practica risca in prezent pedepse administrative, si nu penale. in pofida interdictiei, aceasta determinare este practicata inca, antrenand un dezechilibru grav intre sexe, fiind necesara prin urmare o masura care va scoate in afara legii aceste acte. Potrivit statisticilor oficiale, in China proportia demografica pe sexe este favorabila baietilor - 117 baieti la 100 fete -, o diferenta imputata politicii demografice care vizeaza limitarea numarului copiilor la un copil de cuplu. intr-o societate care favorizeaza baietii, cei care prefera sa provoace un avort, dupa ce viitoarea mama afla ca este insarcinata cu o fata, este foarte mare.
Penelope Cruz vrea sa adopte un indian
Actrita Penelope Cruz intentioneaza sa adopte un copil orfan din India, transmite editia electronica a revistei Female First. in varsta de 30 de ani, actrita de origine spaniola a decis sa adopte unul dintre copiii orfani din India, dupa ce, in urma cu patru ani, a vizitat aceasta tara. "imi plac foarte mult copiii. imi doresc sa fiu mama inca de cand eram fetita. Am fost in India de mai multe ori si am vazut o saracie cum n-am vazut in viata mea. Sa adopt un copil este unul dintre lucrurile pe care mi le-am propus in viata", a declarat actrita. Planurile ei alimenteaza speculatiile ca ar avea intentia sa se casatoreasca cu actualul ei partener, Matthew McConaughey.
Romeo si Julieta in haine vargate
Doi detinuti dintr-o inchisoare turca au fost condamnati la 4 luni de inchisoare si plata unei amenzi pentru ca au facut o gaura in zidul care le separa celulele si care le-a permis sa traiasca o idila din care a rezultat un copil. Seylan Corduk, 40 de ani, inchis pentru crima in inchisoarea Kartal din Istanbul, si Kadriye Fikret Oget, in varsta de 27 de ani, detinuta pentru plasarea unei bombe intr-o piata a orasului, au facut o gaura de 9 centimetri in zidul de beton care le separa celulele in iulie 2002. Aceasta spartura le-a permis sa intretina timp de mai multe luni relatii sexuale care s-au concretizat prin nasterea unui copil in aprilie 2003. intr-o prima instanta, cei doi indragostiti au fost condamnati la un an de inchisoare si o amenda de circa 130 de euro pentru "degraderea bunurilor publice". Un alt tribunal a redus insa pedeapsa la patru luni de inchisoare si 40 de euro avand in vedere "minorul prejudiciu cauzat".
Cynthia Nixon s-a mutat cu iubita ei
Actrita Cynthia Nixon, cunoscuta mai ales pentru rolul Mirandei din "Totul despre sex", s-a mutat cu iubita ei, noteaza cotidianul New York Post. Cynthia l-a parasit pe Danny Mozes, cu care avusese o relatie timp de 15 ani, in luna noiembrie a anului trecut, pentru Christine Marinoni. Actrita s-a mutat in apartamentul din Brooklyn al lui Marinoni impreuna cu cei doi copii ai ei, Samantha si Charles, cu varste de sapte si doi ani. inainte de a se muta, ea isi impartea timpul intre casa luxoasa in care a locuit cu Mozes si apartamentul lui Marinoni. Nixon, in varsta de 38 de ani, si Marinoni, au inceput sa se vada in timpul unei campanii de strangere de fonduri pentru dotarea scolilor publice din New York.
Programul spatial japonez s-a reluat cu succes odata cu lansarea rachetei H-2A
Presa japoneza a sarbatorit lansarea cu succes a rachetei de conceptie nipona H-2A, intrezarind un nou impuls puternic pentru programul spatial japonez eclipsat pana in prezent de performantele obtinute de China. Japonia a plasat cu succes pe orbita un satelit la 15 luni dupa esecul lansarii precedente, care s-a incheiat prematur cu explozia rachetei H-2A. Racheta de conceptie japoneza era aproape de a-si pierde credibilitatea, dar... acesta este primul pas in directia redobandirii acestei credibilitati. Ultima creatie nipona in domeniu, racheta H-2A inalta de 53 de metri, este "calul de povara" al programului spatial japonez care, beneficiind de fonduri relativ mici comparativ cu cele oferite de alte state, a avut cateva reusite remarcabile.
Toaleta - raiul hotilor de buzunare din Germania
Politia germana isi avertizeaza cetatenii ca hotii de buzunare au gasit o noua metoda de lucru prin jefuirea victimelor atunci cand acestea se afla pe closet. in ultimul eveniment de acest gen, hotul "a lovit" in momentul in care un barbat, in varsta de 32 de ani, din Aachen, Westfalia, folosea o toaleta publica. Hotul, care de aceasta data se pare ca a fost o femeie, si-a strecurat mana pe sub usa din cabina-closet si a sustras portofelul din pantalonii barbatului, care la acel moment se aflau la gleznele acestuia. Barbatul, caruia i-au fost furate peste 70 de lire, a declarat ca, in ipostaza in care se afla, i-a fost imposibil sa alerge imediat dupa hot, care astfel a scapat fara probleme.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite