CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incercare de zbor fara escala in jurul lumii Miliardarul american Steve Fosset, care detine mai multe recorduri mondiale intre care si cel al zborului in jurul lumii cu un balon, vrea sa reuseasca

Incercare de zbor fara escala in jurul lumii
Miliardarul american Steve Fosset, care detine mai multe recorduri mondiale intre care si cel al zborului in jurul lumii cu un balon, vrea sa reuseasca acelasi lucru cu un avion care nu va face escala. Plecat luni seara din Kansas, Fosset spera ca avionul sau ultrausor, a carui greutate este alcatuita mai mult din rezervoarele de combustibil, sa il poarte in mai putin de 80 de ore in jurul Pamantului. Miliardarul va zbura peste 13.000 de kilometri, cu o viteza maxima de 460 km/ora, fara sa alimenteze aeronava in zbor si mai ales fara sa inchida ochii nici o clipa. Pentru omologarea recordului, Fosset trebuie sa aterizeze neaparat pe acelasi aeroport de pe care a decolat, asftel ca nu isi poate permite nici cea mai mica deviatie de la traseu.
O treime din cuplurile filipineze nu stiu cum se fac copiii
Ministerul Sanatatii din Filipine (stat majoritar catolic, cu o puternica minoritate musulmana) a anuntat ca, potrivit unor studii, mai bine de 30% din cuplurile din aceasta tara nu stiu cum se fac copiii. Multe perechi intervievate erau convinse ca un copil este "un dar de la Dumnezeu", nefacand nici o legatura intre relatiile sexuale si graviditatea femeilor. Guvernul ceruse acest studiu in vederea introducerii unui program de control al natalitatii explozive din aceasta tara cu 84 de milioane de locuitori. Autoritatile au constatat ca ignoranta se va dovedi un adversar la fel de redutabil precum conservatorii catolici in implementarea programului.
"Artistul mortii" vrea sa construiasca o fabrica pentru operele sale
Germanul Gunther von Hagens, celebru in toata lumea pentru plastifierea cadavrelor umane si numeroasele expozitii deschise, a anuntat ca vrea sa treaca la "productia de serie" a operelor sale. Autoritatile oraselului polonez Sieniawa Zarska au confirmat ca von Hagens a cumparat pamant si cladiri industriale dezafectate in localitate si sunt incantate ca initiativa germanului ar putea aduce 300 de noi locuri de munca. Ducerea la bun sfarsit a proiectului lui von Hagens depinde de numarul de "voluntari" care vor accepta sa isi doneze trupul dupa moarte. Mai mult, desi autoritatile micului orasel de la granita cu Germania sunt dispuse sa sprijine "afacerea", o serie de asociatii din Polonia doresc interzicerea plastifierii cadavrelor, acuzandu-l pe tatal artistului de crime de razboi comise in timpul celui de-al doilea razboi mondial.
O gradina a otravurilor deschisa in Anglia
O inedita "gradina a otravurilor" a fost deschisa in nordul Angliei, pentru a familiariza publicul cu plantele ucigase despre care europenii au auzit numai din carti si filme. Gradina cuprinde o colectie impresionanta de ciuperci halucinogene, canabis, varietati de mac folosite pentru producerea opiului si alte 50 de plante otravitoare, aranjate de un peisagist. Eventualii vizitatori nu vor putea vedea plantele fara escorta. Deocamdata, nu s-au anuntat amatori, dar nici autoritatile nu au cerut taierea plantelor (a caror cultivare este interzisa in Marea Britanie). Proprietara gradinii este o venerabila ducesa, a carei familie stapaneste de 700 de ani domeniul transformat acum in "gradina a otravurilor". Ea vrea sa puna la dispozitia organizatiilor care se ocupa cu programe de dezintoxicare "tururi educative" ale domeniului sau.
"Supertaticii" ridiculizeaza din nou politia britanica
Trei membri ai unei organizatii pentru recunoasterea drepturilor tatilor in urma divorturilor, cunoscuta pentru escaladarea mai multor obiective londoneze, intre care si Palatul Buckingham, au facut din nou de ras politia britanica. Ei au reusit sa se urce, in ciuda costumelor greoaie de "Batman", "Robin" si "Captain America", pe cladirea Ministerului de Externe. Cei trei au amplasat un banner cu inscriptia "Nu-i lasati pe laburisti sa impiedice un supertatic", inainte de a fi convinsi sa se dea jos si arestati. Lasand gluma la o parte, nazdravania "supertaticilor" arunca din nou o umbra de indoiala asupra eficientei masurilor de paza in preajma cladirilor oficiale din Marea Britanie.
Fumatorii din Bulgaria - penalizati la salarii
Unii angajatori din Bulgaria au facut mai mult decat ceea ce le cere legea privind interzicerea fumatului in locurile publice (in vigoare de la inceputul acestui an), acordand prime angajatilor nefumatori si penalizari fumatorilor. In tara vecina, 55% dintre locuitori fumeaza, iar patronii se declara nemultumiti de timpul pe care acestia il "fura" din timpul de lucru pentru a fuma. In urma unor proteste vehemente la intrarea in vigoare a legii, patronii au obtinut sase luni de gratie pentru amenajarea unor locuri de fumat, dar altii nu mai au rabdare si vor sa-si determine angajatii sa se lase de fumat cat mai repede posibil, unele penalizari ajungand pana la o treime din salariu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite