CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Milionarul Steve Fossett a facut inconjurul lumii in 67 de ore Pentru prima oara cu balonul cu aer cald, iar acum cu avionul, excentricul milionar american Steve Fossett a stabilit din nou un record

Milionarul Steve Fossett a facut inconjurul lumii in 67 de ore
Pentru prima oara cu balonul cu aer cald, iar acum cu avionul, excentricul milionar american Steve Fossett a stabilit din nou un record de zbor in jurul lumii, dupa ce a aterizat joi pe aeroportul din Salina (Kansas), de unde decolase in urma cu 67 de ore. El a parcurs fara escala si fara sa realimenteze micutul avion nu mai putin de 37.013 kilometri in jurul Pamantului. Fossett, care a fost nevoit sa renunte de cinci ori pana a reusit sa faca inconjurul Pamantului intr-un balon cu aer cald, nu a avut nevoie decat de o singura incercare pentru a reusi la bordul micutului sau avion, in pofida unor probleme aparute la un moment dat la sistemul de alimentare cu combustibil al motorului. Imediat dupa ce a iesit din cockpit, Fossett si-a imbratisat sotia, Peggy. "Este ceva ce am vrut sa fac de mult timp. A fost o mare ambitie de-a mea", a declarat Fossett dupa aterizare. Desi in momentul coborarii din avion arata neasteptat de proaspat pentru cineva care a pilotat timp de 67 de ore fara oprire, milionarul originar din Chicago a declarat ca se simte foarte obosit si ca are nevoie de o baie calda si de o masa buna. "Credeti-ma, e mare lucru sa simt din nou pamantul sub picioare. A fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care le-am facut vreodata", a mai declarat el. intrebat cum s-a descurcat in zbor, Fossett a precizat ca a supravietuit cu 12 milkshakes si cu apa. Principalele probleme pe care le-a avut in timpul zborului au fost durerile de cap, care nu dispareau decat atunci cand bea apa, si faptul ca nu a dormit deloc. in timpul zborului, odata bauta apa din sticle, acestea au fost folosite si pe post de toaleta.
Companiile de software vin in ajutorul celor care se joaca pe computer la locul de munca
O companie sud-coreeana producatoare de software a gasit o modalitate de a-i ajuta pe angajatii care par sa munceasca din greu, dar care de fapt se distreaza cu jocuri pe computer. Compania CCR a dezvoltat un sistem prin care angajatii pot juca carti pe computer cu icon-uri plantate pe banda de toolbar. Acestea apar sub forma unor shortcut-uri, dar sunt de fapt carti de joc, fapt care le permite angajatilor mai lenesi sa nu fie depistati de sefii aflati in trecere. intre timp, o alta companie producatoare de software, Nexon, a dezvoltat un sistem pentru jocurile de curse cu masini online numit Kart Rider, care permite angajatilor sa micsoreze intr-o secunda fereastra programului la dimensiuni insesizabile cu doar o simpla apasare de buton.
Leonardo DiCaprio va fi tatic
Leonardo DiCaprio, eroul din Aviatorul, va fi in curand ... tatic. Zvonul a aparut in seara Oscarurilor, cand actorul american a aparut pentru prima data in public alaturi de viitoarea lui sotie, Gisele Bundchen. in ultima vreme, Leonardo DiCaprio a fost foarte ocupat cu promovarea celui mai recent film al sau. Duminica seara, cand ar fi putut sa plece acasa cu un premiu al Academiei Americane de Teatru si Film, a fost mai radios ca niciodata. La ceremonia de decernare a Oscarurilor l-a insotit iubita lui, top-modelul Gisele Bundchen. Multi au observat ca din rochia frumoasei brazilience se profila o burtica rotunjita. Cei doi sunt impreuna de patru ani, dar abia toamna trecuta Leonardo a cerut-o in casatorie.
Orasul pierdut Ichcabal, o noua bijuterie arheologica a Mexicului
Un grup de arheologi din sudul Mexicului au descoperit un impunator oras maya, Ichcabal, in statul Quintana Roo, care tezaurizeaza informatii de exceptie despre aceasta straveche civilizatie. Ichcabal dateaza de la "sfarsitul perioadei preclasice maya", care se intinde intre anii 2.300 i.Hr. si 300-400 d.Hr. Cea mai mare componenta a complexului este o piramida inalta de 45 de metri, a carei baza rectangulara are lungimea de 100 de metri si latimea de 40 de metri. in vechiul oras Ichcabal, ascuns in padurea greu accesibila din Peninsula Yucatan, exista piete, piramide si "sacbes" (drumuri). Traseul este impracticabil din aprilie pana in noiembrie, in perioada ploilor, ceea ce ingreuneaza orice lucrare de restaurare. "Sunt oameni care ar plati, chiar foarte bine, pentru a vedea o atractie de acest tip: este o ruina maya monumentala acoperita de padure. Aceasta este o atractie nemarginita", a afirmat un oficial local, Jose Alberto Alonso.
Martha Stewart a iesit din inchisoare
Celebra femeie de afaceri americana Martha Stewart, condamnata la cinci ani de inchisoare pentru ca i-a mintit pe anchetatori in legatura cu vanzarea unor actiuni, a fost pusa in libertate conditionata vineri. Dupa punerea sa in libertate, Martha Stewart, in varsta de 63 de ani, care s-a aflat in inchisoare din octombrie 2004, s-a deplasat imediat cu avionul catre resedinta sa din Bedford (New York), unde va mai petrece inca cinci luni in regim de arest la domiciliu. Ea va fi tot timpul monitorizata cu ajutorul unei bratari electronice, insa i se va permite sa isi paraseasca domiciliul 48 de ore pe saptamana pentru a lucra. Dna Stewart a incheiat deja un contract pentru a prezenta o emisiune de televiziune la canalul NBC si un alt program in legatura cu subiectele care au facut-o celebra: bucatarie, receptii si decoratiuni. La sfarsitul unui proces foarte mediatizat in SUA, Martha Stewart a fost gasita vinovata in martie 2004 de obstructionarea justitiei, fiind acuzata ca i-a mintit pe anchetatorii care incercau sa clarifice conditiile in care au fost vandute 4.000 de actiuni ale firmei ImClone (biotehnologie).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite