CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In turneul din Asia, Bill Clinton i-a cedat lui George Bush-tatal singurul pat din avion in cursul turneului efectuat in tarile din Asia de Sud-Est lovite de fenomenul tsunami, fostul presedinte

In turneul din Asia, Bill Clinton i-a cedat lui George Bush-tatal singurul pat din avion
in cursul turneului efectuat in tarile din Asia de Sud-Est lovite de fenomenul tsunami, fostul presedinte american Bill Clinton a dormit o noapte pe podeaua avionului, cedandu-i predecesorului sau la Casa Alba, George Bush-tatal, singurul dormitor existent la bordul aparatului. Avionul guvernamental la bordul caruia erau cei doi fosti sefi de stat, aflati in misiune de evaluare in tarile afectate de valurile seismice uriase generate de cutremurul produs la 26 decembrie a.c. in largul insulei indoneziene Sumatra, dispunea de un mare compartiment-dormitor si de o alta incapere cu masa si scaune, povesteste tatal actualului presedinte al Statelor Unite, in ultimul numar al revistei saptamanale americane "Newsweek", pus in vanzare luni. inca de la plecarea in turneu, democratul Bill Clinton a propus sa ii cedeze camera de odihna fostului presedinte republican, pentru ca acesta sa poata sa se intinda pe pat si a decis ca, in acea noapte, sa joace carti in cealalta sala. A doua zi dimineata, tatal lui George W. Bush spune ca a aruncat o privire in sala alaturata si l-a vazut pe Bill Clinton dormind adanc chiar pe podea. "Am fi putut sa facem schimb de locuri, sa petrecem fiecare o jumatate de noapte pe pat, dar el mi-a dat intaietate. Gestul sau a fost foarte politicos, foarte amabil, si a contat mult pentru mine", marturiseste George Bush-tatal.
Alte trei opere de Munch, furate in Norvegia
Alte trei opere ale pictorului norvegian Edvard Munch au fost furate dintr-un hotel din sud-vestul Norvegiei, la sase luni dupa ce doua tablouri ale acestuia au disparut dintr-un muzeu din Oslo. "Furtul s-a produs la Refnes Gods ieri (n.r. - duminica), in jurul orei 23. O angajata care se pregatea de plecare a surprins in sala de mese doi barbati, fiecare cu cate un tablou", a declarat Jan Pedersen, care conduce ancheta politiei din Moss in acest caz. "Unul dintre barbati a scapat un tablou, dar hotii au sfarsit prin a pleca cu trei tablouri", a precizat el. Au fost furate un tablou numit "Rochia albastra" si doua litografii, un autoportret al lui Munch si portretul scriitorului suedez August Strindberg. Furtul intervine la sase luni de la disparitia spectaculoasa, in plina zi, de la Muzeul Munch de la Oslo, a doua capodopere ale pictorului, "Strigatul" (1893) si "La Madonne" (1893-94). in ciuda eforturilor politiei, cele doua tablouri nu au fost regasite. Muzeul Munch a fost inchis pentru lucrari vizand intarirea securitatii.
Grecia si Bulgaria se lupta pentru Orfeu
Una dintre cele mai celebre povesti de dragoste ale lumii se afla in centrul unei dispute moderne, dupa ce Bulgaria a afirmat ca mitul lui Orfeu nu are prea multe legaturi cu Grecia, transmite editia electronica a "Daily Telegraph". La doua milenii si jumatate de la perioada in care se crede ca ar fi trait Orfeu si Euridice, Grecia si Bulgaria se infrunta pe tema apartenentei acestora. "Orfeu a trait in Bulgaria", a declarat duminica arheologul si profesorul Nikolai Ovcharov. "Grecii spun ca el a fost grec, dar nu este adevarat", a adaugat el. Vara trecuta, profesorul Ovcharov a condus o expeditie in sudul Bulgariei si sustine ca ar fi descoperit mormantul lui Orfeu. Asa ca o campanie recenta de promovare a Greciei ca destinatie turistica, in care aceasta tara este desemnata drept "tara miticului Orfeu", a provocat indignare la Sofia. Dupa Donka Sokolova, liderul Asociatiei Agentiilor de Turism din Bulgaria, campania este o "denaturare a istoriei". Pe de alta parte, Alexandra Christopoulou, de la Muzeul National de Arheologie de la Atena, a atacat "propaganda" din Bulgaria. "Se intampla foarte des ca alte natiuni sa pretinda apartenenta unor eroi greci. S-a intamplat si cu Alexandru cel Mare si acum cu Orfeu. Bulgaria nici nu exista la acea vreme", a declarat ea.
Pink s-a despartit iar de iubit
Cantareata americana Pink s-a despartit de logodnicul ei, cu care avea o relatie de trei ani, dupa o cearta intr-un taxi, transmite site-ul Ananova. Pink si motociclistul Carey Hart se aflau intr-un taxi in drum spre aeroport, urmand sa mearga in Australia. Potrivit unui martor, Carey, in varsta de 29 de ani, i-a spus logodnicei sale ca prefera sa stea acasa decat sa mearga cu ea, lucru care a infuriat-o pe Pink. Ea a plecat singura in Australia si si-a anulat conferinta de presa pe care trebuia sa o sustina la Melbourne, inainte de a canta la un eveniment sportiv. Nu este prima oara cand cei doi se despart. Anul trecut, Pink l-a parasit pe Carey spunand ca este "prea plicticos", dar au sfarsit prin a se impaca.
Gripa lui Tom Cruise costa scump
Regizorul Steven Spielberg a pierdut 60.000 de dolari dupa ce actorul Tom Cruise s-a imbolnavit de gripa, iar filmarile la "War of the Worlds" au fost abandonate pana la vindecarea lui, transmite site-ul Ananova. Peste 60 de figuranti pe platoul de turnare al filmului "War of the Worlds" din California au fost despagubiti cu cate 1.000 de dolari pentru amanarea filmarilor cu doua zile. Filmul, in care mai joaca Dakota Fleming si Tim Robbins, este inspirat din romanul lui H.G. Wells in care o armata de extraterestri invadeaza Pamantul. Filmul este asteptat pe ecrane in luna iunie a acestui an.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite