CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paul Newman mai face un film si se retrage Legenda hollywoodiana Paul Newman, deja venerabil octogenar, a anuntat ca intentioneaza sa se retraga dupa ce va realiza inca un film, in care doreste sa

Paul Newman mai face un film si se retrage
Legenda hollywoodiana Paul Newman, deja venerabil octogenar, a anuntat ca intentioneaza sa se retraga dupa ce va realiza inca un film, in care doreste sa joace impreuna cu Robert Redford. Newman, care a fost nominalizat la Premiile Oscar de zece ori de-a lungul carierei sale, a declarat ca va renunta la actorie numai dupa ce-l va avea partener in ultimul sau film pe un alt veteran de la Hollywood, Robert Redford. "De 20 de ani cautam un film in care sa jucam impreuna, iar acum cautam si mai cu spor. Sper ca va aparea ceva", a declarat Newman. Actorul a mai declarat ca va renunta si la cursele de masini, pasiunea sa de o viata, dar nu imediat, ci peste aproximativ un an. in ianuarie, Newman a scapat teafar dupa ce o masina sport pe care o testa a luat foc, la Daytona Beach, Florida.
Inconjurul Pamantului, intr-un avion alimentat cu energie solara
Elvetianul Bertrand Piccard, care a reusit turul lumii in balon in 1999, se pregateste sa realizeze aceeasi isprava la bordul unui avion alimentat cu energie solara. Ambitia lui Piccard, doctor in psihiatrie, este "sa utilizeze o mare aventura umana si stiintifica in avantajul dezvoltarii durabile si a supravietuirii planetei". "Cea mai mare dificultate a noastra este sa reusim sa inmagazinam destula energie solara in timpul zilei pentru a zbura noaptea", a explicat Bertrand Piccard. Avionul, botezat "Solar Impulse", va fi complet autonom, inclusiv in faza de decolare, si ar trebui sa poata urca pana la altitudini de 10.000-12.000 de metri, deasupra stratului de nori. Aparatul va fi propulsat de patru motoare electrice care vor actiona niste elice cu diametrul de cativa metri.
Rice despre presedintia SUA: No, Niet, Nein!
Secretarul de stat american Condoleezza Rice a subliniat - duminica, intr-un interviu la ABC - faptul ca nu intentioneaza sub nici o forma sa candideze la viitoarele alegeri prezidentiale in 2008, in pofida unei intense campanii a admiratorilor sai pe site-uri Internet. "Noi o sustinem pe Rice nu numai pentru ca ea poate fi aleasa. Noi credem ca ea ar fi o mare conducatoare care ar face lucruri mari pentru aceasta tara si pentru lume", estimeaza site-ul rice2008.com. Iar alte site-uri - precum condoleezzaforpresident.com, citizensforcondi.blogspot.com si Americansforrice.com - militeaza pentru ca prima negresa cu atributii de ministru de Externe sa candideze la alegerile prezidentiale, ba chiar au glorificat-o intr-un cantec. Personalitati republicane au sugerat ca secretarul de stat in exercitiu ar fi o buna candidata republicana intr-un duel in care i s-ar opune la alegerile prezidentiale candidatura senatorului democrat de New York, Hillary Clinton, sotia fostului presedinte Bill Clinton.
Lumanare-capcana intr-o biserica italiana
O lumanare-capcana a explodat duminica intr-o biserica, in apropiere de Trevise (nord-estul Italiei), ranind doua persoane, intre care o fetita - grav. Explozia s-a produs spre sfarsitul slujbei de la ora 11 in biserica din Motta di Livenza, o localitate cu circa 8.000 de locuitori din regiunea Venetiei. Potrivit martorilor, o fetita de sase ani a incercat in doua randuri sa aprinda o lumanare din ceara, lunga de 20 cm si s-o puna pe un soclu electric. Vazand ca nu reuseste, o enoriasa de vreo 45 de ani a ajutat-o, declansand astfel dispozitivul ascuns in interiorul lumanarii. Preotul care tinea slujba a declarat ca prima impresie a sa a fost ca in biserica s-a tras un foc de arma. Anchetatorii au subliniat similitudinile intre acest atentat si alte 30 soldate cu mai multi raniti din 1994 pana in prezent in regiunile Venetia si Frioul-Venetia-Julienne, autor putand fi cel supranumit de presa Unabomber italian.
Seful de stat al Malawi si-a parasit palatul din cauza fantomelor
Presedintele statului Malawi, Bingu wa Mutharika, a renuntat sa mai locuiasca in palatul de 300 de camere din apropierea capitalei Lilongwe, pentru ca edificiul este bantuit de fantome. "Este adevarat ca presedintele nu mai locuieste acolo si le-am cerut preotilor de la mai multe biserici, printre care cea catolica, sa se roage pentru a alunga spiritele rele", a declarat Malani Mtonga, consilier pentru probleme religioase. Potrivit acestuia, presedintele, care este catolic, auzea "zgomote stranii care il tineau treaz" sau, si mai rau, "simtea o prezenta care ii dadea tarcoale" noaptea. El fusese cel care luase decizia controversata de a se muta in acest palat in valoare de 83 de milioane de euro, in decembrie 2004.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite