CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luxemburg, orasul cel mai sigur din lume Luxemburg este orasul cel mai sigur din lume, iar Bagdadul - cel mai periculos, arata un clasament publicat de Mercer Human Resource Consulting. Pe locul doi

Luxemburg, orasul cel mai sigur din lume
Luxemburg este orasul cel mai sigur din lume, iar Bagdadul - cel mai periculos, arata un clasament publicat de Mercer Human Resource Consulting. Pe locul doi ca securitate se situeaza capitala finlandeza Helsinki si orasele elvetiene Berna, Geneva si Zurich. Orasele canadiene Calgary, Montreal, Ottawa, Toronto si Vancouver sunt cele mai bine clasate orase din America de Nord, dar isi disputa de-abia locul al 18-lea. Aceste evaluari iau in calcul statisticile crimelor, stabilitatea tarii, relatiile sale cu alte tari, dar si restrictiile impuse libertatilor personale si cenzura. in categoria celor mai periculoase orase, Bagdadul este concurat de Abidjan (Coasta de Fildes), Bangui (Republica Centrafricana) si Lagos (Nigeria).
Femeile sunt mai atrase de barbatii cu voci grave
Basii sunt mai atragatori decat baritonii, conform unui studiu in urma caruia s-a constatat ca femeile asociaza barbatii inzestrati cu voci grave cu dominanta, masculinitatea si increderea in sine. Studiul, elaborat de un psiholog de la Universitatea din Newcastle, a relevat ca femeile considera vocile masculine grave mult mai atractive, mai sexy, mai hotarate si mai prietenoase. Cercetatorul considera ca vocile masculine puternice semnaleaza femeilor calitatea hormonala si genetica a unui barbat, cat si dominatia sociala a acestuia fata de potentialii rivali.
Heidi Klum asteapta al doilea copil
Top modelul german Heidi Klum asteapta al doilea copil, tatal nefiind altul decat actualul ei prieten, cantaretul britanic Seal. Dupa cate se vede, cei doi nu au stat prea mult pe ganduri de la anuntarea oficiala a logodnei lor, in preajma Craciunului trecut. Cuplul a cumparat deja o casa in Los Angeles si a anuntat ca se vor casatori, presa internationala facand speculatii asupra datei, deocamdata tinuta secreta. Heidi Klum mai are o fetita care implineste in curand un an, in urma legaturii sale cu milionarul italian Flavio Briatore, conducatorul echipei Benetton din circuitul de Formula 1.
28 de teroristi incarcerati - ucisi intr-o inchisoare din Filipine
O inchisoare din Filipine, in care presupusi membri ai organizatiei islamiste Abu Sayyaf, afiliata la al-Qaida, se baricadasera dupa incercarea esuata de evadare, a fost reocupata ieri de trupele filipineze cu pretul impuscarii a 28 de detinuti. Dupa cateva ore de negocieri esuate, politia a luat cu asalt puscaria din care se tragea asupra lor. In inchisoare existau 425 de detinuti, dintre care 129 presupusi a fi membri Abu Sayyaf si participanti la mai multe rapiri si atentate, inclusiv aruncarea in aer, anul trecut, a unui feribot, care s-a soldat cu moartea a 100 de civili.
Primul avion de serie care zboara cu alcool
Primul avion din lume care va zbura cu alcool in loc de benzina a inceput sa fie produs in serie in Brazilia, o firma de aviatie utilitara fiind deja posesoarea primului aparat aflat in functiune. Avionul a fost creat de compania Embraer, al patrulea producator mondial de avioane comerciale. Firma are contracte pentru o mie de asemenea aparate si se pare ca va avea mare succes. Producatorul mizeaza pe un motor inovator, ce functioneaza pe baza de alcool extras din trestie de zahar, o sursa teoretic inepuizabila in tarile tropicale, si va reduce semnificativ cheltuielile de exploatare. Consumul este de trei pana la patru ori mai redus decat in cazul benzinei, dar cu toate acestea puterea motorului creste cu 5%.
Casatoriile intre homosexuali - declarate constitutionale de un judecator din California
Un judecator din San Francisco a declarat drept anticonstitutionala legea care a interzis anul trecut casatoriile intre persoane de acelasi sex in California. Judecatorul a declarat ca limitarea casatoriei, potivit actualei legi in vigoare in California, "la uniunea dintre un barbat si o femeie nu reprezinta o baza rationala suficienta pentru a justifica interzicerea casatoriilor intre persoane de acelasi sex". Sentinta intervine dupa trei luni de deliberari si a fost calificata drept "o victorie istorica" de catre cuplurile homosexuale ale caror casatorii, oficiate de primarul democrat din San Francisco, fusesera anulate. Curtea Suprema din California nu s-a pronuntat inca asupra legii declarate ieri neconstitutionale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite