CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima motocicleta cu hidrogen Prima motocicleta care functioneaza pe baza de hidrogen a fost lansata in Marea Britanie, relateaza site-ul Ananova. Potrivit sursei citate, motocicleta poate atinge 80

Prima motocicleta cu hidrogen
Prima motocicleta care functioneaza pe baza de hidrogen a fost lansata in Marea Britanie, relateaza site-ul Ananova. Potrivit sursei citate, motocicleta poate atinge 80 de kilometri in 12 secunde, nu polueaza mediul inconjurator si scoate la fel de mult zgomot ca si un laptop. Ultima caracteristica a modelului ar putea reprezenta totusi o problema. Activistii antizgomot au salutat aparitia unei motociclete care sa fie lipsita de un motor zgomotos. in schimb, inginerii care au produs modelul analizeaza posibilitatea adaugarii unui zgomot de motor artificial, intrucat sunt ingrijorati de faptul ca "tacuta" motocicleta ar putea reprezenta un pericol. Nu a mai existat pana acum nici o motocicleta tacuta, asadar nimeni nu este obisnuit cu asa ceva. Cand va intra in productie, ne vom gandi cum sa-i adaugam un dispozitiv de zgomot", a declarat Harry Bradbury, director al Intelligent Energy. Astfel, inginerii britanici intentioneaza sa introduca un motor artificial de zgomot care sa fie folosit in zonele urbane pentru a-i atentiona pe ceilalti participanti la trafic si care sa poata fi oprit in zonele rurale, pentru o calatorie plina de liniste.
Locuitorii din Los Angeles, nemultumiti de conditiile lor de viata
Desi California este considerata "statul de aur" al Americii, un numar din ce in ce mai mare de locuitori ai orasului Los Angeles se declara nemultumiti de conditiile lor de viata, potrivit unui sondaj realizat de Public Policy Institute din California. Circulatia rutiera si pretul ridicat al caselor reprezinta probleme atat de ingrijoratoare, incat o treime din persoanele chestionate au afirmat ca intentioneaza sa plece din Los Angeles in urmatorii cinci ani, ceea ce reprezinta dublu fata de numarul celor care au afirmat ca doresc sa paraseasca metropola in urma cu doi ani. 74% dintre persoanele chestionate, fata de 67% in urma cu doi ani, considera problemele legate de trafic ca fiind principalul lor motiv de ingrijorare. Aproximativ 64%, fata de 54% in 2003, au afirmat ca principala lor nemultumire o constituie lipsa locuintelor la preturi rezonabile in marele oras californian.
Hilary Swank, urmarita pentru ca a introdus o portocala si un mar in Noua Zeelanda
Actrita americana Hilary Swank, castigatoare a unui premiu Oscar pentru rolul din "Million Dollar Baby", este urmarita de justitia neozeelandeza pentru ca ar fi introdus ilegal in tara un mar si o portocala. Actrita nu a declarat fructele aflate in bagajele sale la sosirea in ianuarie pe aeroportul international din Auckland. in loc sa plateasca pe loc o amenda de 200 de dolari neozeelandezi (148 de dolari americani), Hilary Swank a ales sa demareze o procedura care va fi examinata vineri cu usile inchise de un tribunal din Auckland. Actrita a trimis o scrisoare tribunalului pentru a se apara. "Hilary Swank nu va fi reprezentata de un avocat si nu va fi prezenta la tribunal", a indicat un purtator de cuvant al Ministerului Agriculturii. Legislatia privind introducerea de fructe sau alimente neconditionate este extrem de stricta in Noua Zeelanda, unde autoritatile vor sa protejeze industria agricola de maladii si paraziti.
FSB promite sa plateasca operatia estetica a celui ce-l va preda pe Samil Basaev
Serviciile speciale ruse s-au lansat in prinderea celui mai mare dusman al Moscovei si oricui va furniza informatii care vor ajuta la prinderea sau uciderea comandantului de razboi cecen Samil Basaev i se va plati o operatie estetica, pe langa deja anuntata recompensa de 10 milioane de dolari, a declarat miercuri un reprezentant al Serviciului Federal de Securitate (FSB), relateaza USA Today. Autoritatile ruse au anuntat martea trecuta ca au platit recompensa de 10 milioane de dolari celor care l-au predat pe Aslan Mashadov. Purtatorul de cuvant al FSB a declarat ca informatorilor (care pot sa nu fie rusi si chiar sa nu traiasca in Rusia) li se va propune sa-si schimbe infatisarea si localitatea de resedinta, relateaza ITAR-TASS.
Renee Zellweger vrea o pauza
Actrita Renee Zellweger filmeaza de cativa ani aproape fara incetare si a declarat ca isi doreste un an de concediu, transmite Sky News. "Mi-ar placea sa-mi iau un an de concediu. As vrea sa nu mai calc intr-o cabina de machiaj timp de un an", a declarat actrita in varsta de 35 de ani. Munca intensa din ultimii ani si mai ales ingrasarea si slabirea cu cateva kilograme bune pentru rolul lui Bridget Jones la distanta de doi ani, isi spun cuvantul asupra starii fizice a actritei. "Cred ca in acest moment nu m-as putea darui complet unui proiect, pentru ca am mare nevoie de o pauza", a recunoscut ea. Zellweger s-a despartit de Jack White de la The White Stripes la sfarsitul anului trecut si se pare ca are in prezent o relatie cu cantaretul irlandez Damien Rice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite