CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papa Ioan Paul al II-lea a aparut la fereastra sa de la Vatican Papa Ioan Paul al II-lea a aparut la fereastra apartamentului sau de la Vatican si a binecuvantat, cu o ramura de maslin, multimea

Papa Ioan Paul al II-lea a aparut la fereastra sa de la Vatican
Papa Ioan Paul al II-lea a aparut la fereastra apartamentului sau de la Vatican si a binecuvantat, cu o ramura de maslin, multimea prezenta in Piata Sf. Petru, in Duminica Floriilor. Credinciosii l-au ovationat pe Suveranul Pontif, la incheierea liturghiei ce marcheaza inceputul saptamanii patimilor, inaintea Pastelui catolic. Pentru prima oara in cei 26 de ani de pontificat, Papa Paul al II-lea, in convalescenta dupa o recenta interventie chirurgicala, nu a oficiat slujba de Florii, desfasurata in fata a mii de credinciosi.
Kylie Minogue si-a inceput turneul Greatest Hits
Starul pop Kylie Minogue si-a inceput, sambata, un turneu Greatest Hits cu un concert in Scotia. "Acest turneu nu este doar o celebrare a cantecelor pop, ci este si o sarbatoare a relatiei pe termen lung pe care am stabilit-o cu publicul", spune Kylie. Show-urile se vor desfasura pe o scena in valoare de 1 milion de lire sterline si cu un design inspirat de stilul Art-Deco. Dansatoarele poarta costume din pene de la Lido din Paris. Creatorii de moda Karl Lagerfeld, John Galliano si Julien McDonald au contribuit la realizarea costumelor de scena pentru turneu. Cantareata de origine australiana are programate cinci aparitii la SECC Arena din Glasgow. Dupa alte concerte care vor avea loc in Europa, Australia si in Orientul Indepartat, turneul se va termina prin recitalul pe care cantareata il va sustine la Glastonbury Festival. Cariera pop a lui Kylie Minogue s-a consolidat pe parcursul a 17 ani si a inregistrat 38 de hituri, incepand cu "I Should Be So Lucky", lansat in ianuarie 1988.
Modelele climatice arata ca incalzirea globala nu poate fi stopata
Noi cercetari arata ca stoparea nivelului efectului de sera nu este indeajuns pentru incetinirea schimbarii climei, pentru ca apele oceanelor nu au un efect major in diminuarea acestor perturbari. Rezultatele unui studiu publicat recent indica faptul ca, chiar daca nivelul efectului de sera se stabilizase acum cinci ani, temperaturile globale vor fi in continua crestere, cu o jumatate de grad pana la sfarsitul secolului, iar nivelul marii va creste cu 11 centimetri."Foarte multi oameni nu constientizeaza ca in momentul de fata incalzirea globala si nivelul marii sunt in crestere din cauza gazelor emanate in atmosfera", spune autorul studiului, Gerald Meehl, de la National Center for Atmospheric Research (NCAR) din Boulder, Colorado. "Cu cat asteptam mai mult, cu atat schimbarile climaterice vor fi mai pronuntate", a adaugat acesta.
Printul Charles si Camilla se vor intalni cu Bush dupa casatorie
Printul Charles si Camilla Parker Bowles vor merge in Statele Unite ale Americii si se vor intalni cu presedintele George W. Bush si sotia lui, Laura, cu ocazia primei lor calatorii oficiale in strainatate in calitate de cuplu casatorit. Responsabili de la Clarence House, rezidenta londoneza a printului Charles, sunt in curs de programare a calatoriei de o saptamana, pentru luna octombrie sau noiembrie. Cuplul se va casatori in data de 8 aprilie. Potrivit unui purtator de cuvant al Clarence House, Camilla Parker Bowles, 57 de ani, il va insoti pe mostenitorul tronului Marii Britanii in viitoarele sale calatorii in strainatate. El nu a precizat destinatia deplasarii prevazute pentru aceasta toamna, dar Sunday Telegraph sustine ca presedintele Bush si sotia sa au facut o invitatie oficiala printului Charles si viitoarei sale sotii.
Nicole Kidman a luat cina cu fiul liderului libian
Actrita Nicole Kidman a luat o cina cu Al Saadi Ghaddafi, fiul liderului Libian Muammar Al Ghaddafi, un binecunoscut playboy. Al-Saadi (de 31 ani), capitan al selectionatei de fotbal a Libiei, i-a oferit saptamana trecuta o cina starului de la Hollywood (37 ani), intr-un cochet hotel din Sydney. Publicatia nu a dezvaluit alte detalii privind modul in care cei doi si-au incheiat seara. Al-Saadi este interesat sa investeasca in industria cinematografica australiana si sa deschida un birou de schimburi comerciale, la Sydney, conform mass-media locale. La randul sau, Nicole Kidman, care se afla in Australia pentru turnarea peliculei cinematografice "Eucalyptus", cu Russell Crowe, a fost vazuta in ultima perioada in compania multimilionarului Steve Bing.
Heidi Klum si Seal asteapta un copil
Fotomodelul Heidi Klum si cantaretul Seal au facut public, printr-un anunt aparut pe site-ul lui Heidi, ca asteapta un copil, care se va naste, cel mai probabil, in luna septembrie. Modelul de origine germana si logodnicul ei britanic au un inceput de an aglomerat. Cei doi spuneau in luna ianuarie ca planuiesc sa se casatoreasca. Heidi, in varsta de 31 de ani, are deja o fetita in varsta de zece luni, Leni, cu magnatul italian Flavio Briatore, de care s-a despartit in mai 2004. Anuntul de pe site spune: "Heidi, Seal si in special Leni sunt mandri sa va anunte ca de curand au aflat ca asteapta un copil (...) Nimic nu confera o bucurie mai mare ca realizarea visului nostru. Va multumim tuturor celor care ne-ati trimis cele mai frumoase ganduri".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite