CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chinezii vor masura Everestul pentru a vedea daca altitudinea sa creste Cercetatorii chinezi au intreprins o expeditie pentru a verifica teoria potrivit careia Everestul creste in altitudine intr-un

Chinezii vor masura Everestul pentru a vedea daca altitudinea sa creste
Cercetatorii chinezi au intreprins o expeditie pentru a verifica teoria potrivit careia Everestul creste in altitudine intr-un ritm de un centimetru pe an, a anuntat agentia de presa Xinhua. Un numar de 29 de oameni de stiinta si alpinisti participa la aceasta expeditie pe cel mai inalt munte din lume, situat la frontiera chino-nepaleza si care masoara oficial 8.848 de metri. Aceasta este cea de-a patra expeditie chineza pe Everest din 1959. "Studiul ne va ajuta sa intelegem reactia muntelui la schimbarile climatice mondiale", a declarat seful expeditiei, capitanul Kang Shichang. Oamenii de stiinta chinezi vor incerca sa evalueze consecintele incalzirii globale in cursul ultimilor 30 de ani.
Lege semnata de Bush pentru mentinereaa in viata a unei femei
Presedintele SUA, George W. Bush, s-a grabit sa revina luni dimineata la prima ora la Casa Alba de la ranch-ul sau din Texas pentru a semna o controversata lege care permite parintilor unei femei aflate de 15 ani in moarte cerebrala sa apeleze la justitia federala pentru a o mentine in continuare in viata. Congresul SUA adoptase cu cateva ore inainte - mai intai Senatul, in unanimitate, iar apoi Camera Reprezentantilor - textul care le permite parintilor si fratelui lui Terri Schiavo, in varsta de 41 de ani, sa recurga la justitia federala pentru a-i fi reluata alimentarea artificiala, intrerupta vineri, 18 martie, printr-o decizie a unui judecator din Florida. Terri Schiavo, al carei creier a fost afectat in 1990 de un stop cardiac, poate respira singura, dar este alimentata artificial. Cazul lui Terri Schiavo a dus la relansarea dezbaterii cu privire la eutanasie in SUA, iar duminica, in fata spitalului din Florida, unde este internata, circa 50 de persoane s-au rugat si au scandat sloganuri cum ar fi "Dle presedinte, salveaz-o pe Terri".
S-a maritat la 67 de ani, dupa ce a respins noua cereri in casatorie
O femeie din Malayezia, in varsta de 67 de ani, si-a gasit in sfarsit perechea dupa ce a respins de-a lungul vietii noua cereri in casatorie. Potrivit sursei citate, fat-frumosul pe care il astepta Zabedah Mahedi este nimeni altul decat Jafar Sirat, un batran care a atins respectabila varsta de 78 de ani. Cei doi s-au casatorit in cadrul unei ceremonii fara prea mult fast, ce a avut loc la o moschee din Johor, sudul Malayeziei. Zabedah a declarat ca a respins numerosi petitori intrucat nici unul dintre acestia nu era destul de interesant. Totusi, vaduvul Jafar, care are patru copii, 21 de nepoti si doi stranepoti, a reusit sa smulga un "da" de la Zabedah, in momentul in care i-a cerut mana. "Cred ca Dumnezeu a decis ca acest lucru sa se intample. Nu imi vine sa cred ca am si eu un partener de viata ca toti ceilalti", a adaugat mireasa.
Meg Ryan si Billy Crystal, cel mai bun cuplu de film al tuturor timpurilor
Eroii comediei romantice "When Harry Met Sally", Meg Ryan si Billy Crystal, au fost votati drept cel mai bun cuplu de film al tuturor timpurilor. Chimia perfecta dintre cei doi, prezenta in timpul filmarilor la pelicula lansata in 1989, a fost de ajuns pentru a intrece celebrul cuplu format din Ingrid Bergman si Humphrey Bogart in clasicul Casablanca, premiat cu un Oscar in 1942. in sondajul efectuat de Woolworths, Julia Roberts si Richard Gere s-au clasat pe locul al treilea pentru rolurile interpretate in Pretty Woman.
Ziua internationala a somnului
Ieri, intreaga omenire a sarbatorit Ziua Internationala de Combatere a Insomniei. Cum anume? - aceasta este deja o chestiune de ordin personal, noteaza publicatia rusa "Utro". Unii cetateni insista asupra dreptului lor inalienabil de a motai vreo 15-20 de minute la mijlocul zilei, chiar la locul de munca, reamintindu-le sefilor lor ca specialisti din cadrul Fondului pentru problemele somnului din statul american Pennsylvania vorbesc despre marea utilitate a unei asemenea relaxari. De asemenea, se spune ca cei mai progresisti patroni au inceput deja sa creeze pentru angajatii lor "camere speciale de dormit". Este important de subliniat ca somnul diurn este util in special persoanelor a caror activitate presupune existenta stresului: managerilor, vanzatorilor, profesorilor, actorilor. La final de articol, "Utro" ureaza cititorilor sai un somn odihnitor macar de Ziua Internationala de Combatere a Insomniei!
Un print arab ii ofera 500.000 de lire sterline cantaretei Dannii Minogue
Cantaretei Dannii Minogue, sora celebrei Kylie, i s-au oferit 500.000 de lire pentru a canta la petrecerea organizata cu prilejul zilei de nastere a unui print arab, relateaza editia online a ziarului "Daily Mirror". Potrivit sursei citate, cantareata, in varsta de 33 de ani, este pregatita sa accepte propunerea. "Este vorba despre o gramada de bani pentru eforturi nu foarte mari, iar Dannii ar fi nebuna sa refuze asa ceva", a declarat un apropiat al vedetei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite