CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Palatul Buckingham - votat intre cele mai urate cladiri din Londra Palatul Buckingham, simbol al monarhiei britanice, a fost desemnat una dintre cele mai urate cladiri din Londra de cititorii

Palatul Buckingham - votat intre cele mai urate cladiri din Londra
Palatul Buckingham, simbol al monarhiei britanice, a fost desemnat una dintre cele mai urate cladiri din Londra de cititorii revistei londoneze "Time Out" destinata petrecerii timpului liber. Palatul in care locuieste regina Elisabeta a II-a, situat in plin centrul Londrei, figureaza pe pozitia a patra in acest sondaj care prezinta si cele zece cladiri preferate de cititorii publicatiei. Printre cladirile mai urate decat Palatul Buckingham au fost desemnate doua centre comerciale ale capitalei si Tower Thistle Hotel, al carui stil arhitectural aminteste de cel din fosta Germanie de Est. Galeria Tate Modern, fosta centrala electrica transformata in muzeu de arta contemporana in urma cu cinci ani, a fost desemnata imobilul cel mai frumos din Londra.
O viata sexuala activa aduce aceeasi fericire ca o marire salariala de 50.000 dolari
Potrivit unui studiu intitulat "Bani, sex si fericire: un studiu empiric", cresterea frecventei actelor sexuale de la o singura data pe luna la cel putin o data pe saptamana furnizeaza la fel de multa fericire ca si o marire a salariului cu 50.000 de dolari pe an. Autorii studiului sunt doi economisti britanici care sunt liderii unei noi teorii cunoscute sub numele de "fericirea economica". Cei doi au constatat ca o casnicie de durata furnizeaza fericire in valoare de aproximativ 100.000 de dolari pe an. De aceea, o persoana singura ar trebui sa castige 100.000 de dolari in plus in fiecare an pentru a fi la fel de fericita ca o persoana casatorita.
Leonardo DiCaprio militeaza pentru accesul la apa potabila
Actorul Leonardo DiCaprio participa alaturi de mai multe organizatii ecologiste la lansarea unei campanii destinate atragerii atentiei opiniei publice asupra situatiei a sute de milioane de oameni din lume care nu au acces la surse de apa potabila. DiCaprio a semnat o petitie prin care se lanseaza un apel la adresa presedintelui Statelor Unite ale Americii, precum si altor lideri mondiali in care se solicita ca prin intermediul ONU sa fie declarat accesul la apa potabila un drept inalienabil al omului. Cu aceasta ocazie, actorul a pus in scena un scurtmetraj intitulat "Water Planet" menit sa sensibilizeze opinia publica si liderii politici ai planetei asupra situatiei in care se afla aproximativ 1,2 miliarde de oameni care nu au acces la apa potabila.
O nepoata a Reginei Angliei sufera de dislexie
Printesa Beatrice, fiica cea mare a ducelui si ducesei de York, sufera de dislexie si beneficiaza de asistenta unui specialist pentru a invata sa scrie si sa citeasca. Beatrice are 16 ani si este a cincea in ordinea succesiunii la tronul britanic. Ea a fost diagnosticata cu dislexie la varsta de sapte ani si doreste acum sa vorbeasca public despre acest lucru pentru a-i ajuta si pe alti copii in aceasta situatie. Ducesa de York a facut anuntul in timp ce vizita o scoala pentru copii cu nevoi speciale. Dislexia este o tulburare nervoasa ce consta in imposibilitatea de a citi corect.
Hunii cer statut de minoritate nationala in Ungaria
La peste 1.500 de ani dupa ce Attila a condus Europa, hunii au reaparut in Ungaria unde au adunat suficiente semnaturi pentru a spera sa fie recunoscuti ca o minoritate nationala. Parlamentul ungar trebuie sa se pronunte daca urmasii lui Attila, regele hunilor care a domnit intre 395 si 453 in Panonia, in apropiere de actualul oras Gyor (vest), pot fi recunoscuti ca o minoritate nationala cu o limba si cultura distincte. Comisia Electorala Centrala a recunoscut validitatea unei petitii semnate de 2.400 de persoane (erau necesare 1.000) care viza recunoasterea minoritatii hune, formata din descendenti indepartati ai popoarelor asiatice turco-mongole care au trecut fluviile rusesti Volga si Don inainte de a se instala catre anul 405 in pusta ungara. Pentru ca hunii sa devina o minoritate oficiala, ei trebuie sa fie recunoscuti ca atare de doua treimi dintre parlamentari.
Luciano Pavarotti - gata sa revina pe scena dupa o operatie la gat
Tenorul Luciano Pavarotti a trecut cu bine de o interventie chirurgicala la gat pentru repararea unei vertebre. in varsta de 69 de ani, Pavarotti a petrecut doua zile intr-un spital din New York, iar luna viitoare isi va continua turneul de adio in Africa de Sud. Reprezentanta tenorului a declarat ca Pavarotti si-a inceput deja repetitiile si medicii au fost incantati de cat de repede s-a refacut dupa operatie. Starul, care a vandut peste 100 de milioane de albume in cariera sa de 40 de ani, a anuntat ca se va retrage dupa acest turneu si va deveni profesor. Turneul se va incheia cu un concert de gala la New York, anul viitor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite