CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tendinita sms Medicul australian Robert Menz a semnalat cazul bizar al unei fetite de 13 ani care a intrat in cabinetul sau cu mana dreapta foarte umflata, fara sa fi suferit nici o accidentare,

Tendinita sms
Medicul australian Robert Menz a semnalat cazul bizar al unei fetite de 13 ani care a intrat in cabinetul sau cu mana dreapta foarte umflata, fara sa fi suferit nici o accidentare, relateaza editia online a Daily Telegraph. "in prealabil nu suferise nici o trauma si nici nu isi schimbase in vreun fel activitatea. Dupa investigatii amanuntite, am aflat ca la inceputul acestui an primise cadou un telefon mobil", scrie dr. Mens in Jurnalul Medical din Australia. Potrivit medicului, fetita primise un credit de 100 de dolari pe care il folosise in doar o luna, ceea ce inseamna 300 de mesaje sau 10 mesaje pe zi. "Telefonul si creditul permiteau pana la 760 de caractere pe mesaj, in loc de 160 asa cum se obisnuieste. Pacienta a folosit doar degetul mare de la mana dreapta pentru a tasta literele", a precizat dr. Menz, care a denumit boala "tendinita sms". Medicul australian a adaugat ca producatorii de telefoane mobile ar trebui sa furnizeze la vanzarea celularelor si un avertisment privind riscurile folosirii peste masura a telefonului.
Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Alexandra cer divortul
Printul Joachim al Danemarcei, fiul cel mic al Reginei Margrethe a II-a, si Printesa Alexandra au depus o cerere oficiala de divort dupa circa sase luni de cand s-au separat, a anuntat miercuri Palatul Regal din Copenhaga. Cuplul a anuntat pe 16 septembrie 2004 ca se separa, precizand ca este o decizie "dificila", dar pe care au luat-o "in comun". Oficial, cei doi s-au separat pe 22 septembrie acelasi an. Joachim (35 de ani) si Alexandra Christine Manley (40 de ani), originara din Hong Kong, s-au casatorit pe 18 noiembrie 1995. Ei au doi copii - Nicolai (cinci ani) si Felix (doi ani). Copiii locuiesc impreuna cu mama lor intr-un apartament din Palatul Regal Amalienborg din Copenhaga, urmand sa se mute intr-o casa situata la trei kilometri departare. Dupa divort, Printesa Alexandra va pierde titlul de "Alteta Regala" si nu i se va mai spune decat "Alteta", potrivit Palatului Regal. Ea va primi o renta anuala de aproximativ 1,5 milioane de coroane daneze (202.000 de euro/cat timp va avea statutul de printesa divortata.
Un sfert dintre adolescentele britanice de 14 ani sunt active sexual
Aproape un sfert dintre adolescentele britanice de 14 ani sustin ca au avut relatii intime, transmite Daily Telegraph, citand un sondaj realizat de o revista pentru adolescenti. Dintre cele care au recunoscut ca au avut relatii sexuale, 65% au spus ca nu s-au protejat intotdeauna. Circa 60% dintre fetele de 14 ani active din punct de vedere sexual au spus ca au facut sex dupa ce au consumat alcool, jumatate au regretat ulterior si 29% spun ca nici macar nu le placea in mod deosebit partenerul. Revista pentru adolescenti Bliss a chestionat doua mii de cititoare a caror vasta medie era de 14 ani. Active din punct de vedere sexual s-au declarat 16% dintre cele de 13 ani sau mai putin, 22% dintre cele cu varsta de 14 ani si 48% dintre cele de 15 ani. Sondajul sugereaza ca adolescentele britanice nu au o parere prea buna despre ele si nu sunt informate in ceea ce priveste bolile cu transmitere sexuala. Trei sferturi dintre cele care au raspuns au declarat ca exista un fel de presiune in randul adolescentilor, care ii determina sa-si inceapa viata sexuala cat mai devreme. Peste 55% dintre ele spun ca nu au discutat niciodata cu parintii despre sex si 70% au spus ca nu se simt suficient de informate.
Whitney Houston s-a internat din nou la dezintoxicare
Cantareata Whitney Houston s-a internat din nou la dezintoxicare, pentru a doua oara in ultimul an. Houston, in varsta de 41 de ani, care a lucrat la un nou album in ultima vreme, a mai fost internata la o clinica de profil timp de cinci zile, in martie 2004. in 2002, ea a recunoscut, intr-un interviu acordat ABC, ca a fost dependenta de droguri, dar ca nu ar mai fi, datorita rugaciunilor si credintei. in 2000, cantareata a fost retinuta la aeroportul Keahole-Kona din Hawaii, pentru ca asupra sa s-ar fi gasit marijuana. Totusi, acuzatiile impotriva ei au fost retrase. Luna trecuta, Houston a fost internata la un spital din Paris, dupa ce i s-a facut rau in timpul unui zbor, aparent din cauza unei toxiinfectii alimentare.
Cazul Terri Schiavo, in fata Curtii Supreme a SUA
Parintii lui Terri Schiavo, femeia de 41 de ani aflata de 15 ani in moarte cerebrala, au facut apel la Curtea Suprema a SUA, cerandu-le judecatorilor sa ordone reluarea alimentarii artificiale a fiicei lor, intrerupta vinerea trecuta. A fost un gest disperat din partea lui Bob si Mary Schindler, dupa epuizarea celorlalte optiuni legale. Parintii lui Terri, care se afla practic in stare vegetativa dupa un stop cardiac provocat aparent de un dezechilibru alimentar si care i-a afectat grav creierul, sunt inclestati intr-o adevarata batalie legala cu sotul si tutorele fiicei lor, Michael Schiavo, care afirma ca sotia sa nu dorea sa fie mentinuta in viata artificial. Medicii spun ca femeia poate rezista maximum doua saptamani fara tubul de alimentare. Experti legali citati de Associated Press au apreciat ca e greu de crezut ca judecatorii Curtii Supreme a SUA sa intervina in caz acum, dupa ce a refuzat acest lucru de cateva ori in trecut.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite