CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germanii vor Zidul Berlinului inapoi Aproape un sfert dintre locuitorii Germaniei - atat cei din partea de vest, cat si cei din partea de est doresc reconstruirea Zidului Berlinului care separa acum

Germanii vor Zidul Berlinului inapoi
Aproape un sfert dintre locuitorii Germaniei - atat cei din partea de vest, cat si cei din partea de est doresc reconstruirea Zidului Berlinului care separa acum 15 ani capitala Germaniei. Rezultatele acestui sondaj mai releva ca aceasta dorinta a fost cauzata de animozitatile si costurile ridicate pe care le-a presupus reunificarea Germaniei, cauze care au condus la scaderea nivelului de trai din fosta RFG. Chiar si locuitorii Berlinului (aproximativ 10%) au raspuns "da" la intrebarea: "Ar fi fost mai bine daca zidul care despartea Estul de Vest ar mai fi stat in picioare si astazi?". Zidul Berlinului a fost daramat in data de 9 noiembrie 1989, deschizand drumul spre reunificarea Germaniei de Est comuniste cu cea de Vest, eveniment sarbatorit pe 3 octombrie 1990.
Brad Pitt si Jennifer Aniston semneaza actele de divort
Actrita americana Jennifer Aniston a introdus cererea de divort de Brad Pitt, distrugand sperantele de reconciliere a celui mai faimos cuplu de la Hollywood. Starul serialului de televiziune "Friends" a inaintat documentele de divort unui tribunal din Los Angeles, la trei luni dupa ce ea si sotul sau, Brad Pitt, au anuntat ca se separa. Solicitarea nu da nici un indiciu despre modul in care cuplul planifica sa-si imparta enorma avere, care include mai multe case in valoare de milioane de dolari si o societate de productie. Pitt si Aniston s-au intalnit la o cina, in 1998, si s-au casatorit in iulie 2000, ceremonia fiind fastuoasa, cu focuri de artificii si muzica interpretata de grupul francez Gipsy Kings. Anuntul sec al separarii lor a fost facut in luna ianuarie, si se pare ca nici interventia actritei Gwyneth Paltrow, care i-a consiliat pentru a-si salva mariajul, nu a mai avut sorti de izbanda.
Record feminin pe ocean
Navigatoarea franceza Maud Fontenoy a sosit sambata din Peru pe insula Hiva Oa din Polynezia franceza, devenind astfel prima femeie care a traversat intr-o barca cu rame Oceanul Atlantic si Pacificul de Sud. Ea a reusit sa traverseze Oceanul Pacific dupa 73 de zile de eforturi, depasindu-si cu o luna previziunile, intrucat a beneficiat si de forta curentului ecuatorial dintre continentul sud-american si Polynezia. La bordul micii sale ambarcatiuni Oceor, Maud Fontenoy a acoperit circa 7.000 km pe o ruta mai nordica decat cea utilizata de exploratorul norvegian Thor Heyerdahl. Cu un echipaj de cinci oameni, acesta strabatuse Pacificul in 1947 pe legendara sa pluta din balsa, Kon-Tiki, si a atins pamantul dupa 101 zile in insulele Tuamotu, alt arhipelag al Polyneziei. La sosirea in Atuona, pe insula Hiva Oa, in arhipelagul Marchizelor, tanara, in varsta de 27 de ani, a fost intampinata de circa 300 de persoane, intre care si vicepresedintele guvernului Polyneziei, Jacqui Drollet.
Printul Charles, obligat sa-i ceara scuze fostului sot al Camillei Parker
Printul Charles are obligatia sa ceara scuze fostului sot al logodnicei sale, Camilla Parker Bowles, pentru ca a intretinut relatii cu ea inainte de divortul lor, a estimat episcopul anglican de Salisbury, David Stancliffe. in acest fel, Biserica ii recomanda lui Charles sa-si repare vina de a fi comis adulterul cu Camilla, cand ea mai era inca sotia lui Andrew Parker Bowles. "Printul Charles si dna Parker Bowles isi vor face rugaciunile de penitenta in serviciul de rugaciune si inchinare care va urma mariajului lor civil", a declarat episcopul. "Pregatirea pentru exprimarea formala a acestor rugaciuni presupune repararea a tot ce s-a facut rau, reluarea bunelor relatii cu anturajul si o atentie cu totul speciala relatiilor care au fost intrerupte sau au suferit un prejudiciu din cauza unei rele conduite", a adaugat Monseniorul Stancliffe.
Cantec de dragoste israeliano-palestinian
Un cantec de dragoste interpretat de un duo format dintr-un israelian si un palestinian a fost difuzat simultan duminica la Radioul Armatei Israeliene si la Vocea Palestinei, in semn de imbunatatire a situatiei din Orientul Mijlociu. Cantecul, intitulat "in inima mea", a fost cantat atat in ebraica, cat si in araba de catre israelianul David Broza impreuna cu palestinianul Wisam Murad. Fratii Murad, palestinieni din Ierusalim, sunt cunoscuti pe plan international ca membri ai Sabreen, trupa care si-a castigat numerosi admiratori prin melodiile sale despre viata palestinienilor aflati sub ocupatie israeliana. "Cand aveam 16 ani, bunicul meu mi-a spus ca nu trebuie sa renunte la acest vis si ca pana la urma el va deveni realitate", a declarat Broza, referindu-se la posibila coexistenta pasnica in Orientul Mijlociu.
Un tata nemultumit, gata sa se arunce de pe cupola bazilicii Sfantul Petru
Un barbat care a urcat pe cupola bazilicii Sfantul Petru ameninta sa se sinucida, transmiteau sambata agentiile italiene de stiri. Din imaginile transmise de postul de televiziune Sky Tg 24, o persoana a carei identitate era necunoscuta, a sarit peste parapetul cupolei, s-a legat de balustrada de fier si a inceput sa coboare incet amenintand ca se arunca in gol de la 137 de metri. Se pare ca protagonistul acestui mod inedit de protest este un tata divortat care le-a spus pompierilor ca a ales ajunul Pastelui si un loc atat de important pentru a-si manifesta protestul care este legat de faptul ca nu isi poate vedea cei doi fii care i-au fost incredintati sotiei dupa divort. El a mai spus si ca dorea sa-i incredinteze Sfantului Parinte o scrisoare. Pompierii care au intervenit au reusit insa sa-l convinga pe individ sa renunte la gestul sau.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite