CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un barbat din trei se teme de medic Majoritatea barbatilor lasa de inteles ca pentru ei boala este un semn de slabiciune, dar adevarul este ca multi se tem sa mearga la medic, arata un studiu citat

Un barbat din trei se teme de medic
Majoritatea barbatilor lasa de inteles ca pentru ei boala este un semn de slabiciune, dar adevarul este ca multi se tem sa mearga la medic, arata un studiu citat de "Daily Telegraph". Cercetatorii au descoperit ca 42% dintre barbatii din Marea Britanie prefera sa ignore simptomele de boala pana cand acestea sunt atat de grave incat sunt nevoiti sa mearga la medic. Peste jumatate dintre respondenti au spus ca li se pare ca boala ii face mai putin barbati, dar 34% au recunoscut ca, de fapt, le este teama de doctori. Acelasi studiu arata ca 51% dintre femei merg la medic la primul semn de boala. "Faptul ca barbatii au rezerve fata de medici si discutiile privind sanatatea lor nu reprezinta o surpriza. Dar faptul ca explicatia principala pentru aceasta atitudine este teama de doctori este descoperirea cea mai interesanta pe care am facut-o despre barbatii britanici", a spus reprezentantul unui producator de suplimente nutritive, Lyc-O-Mato, care a comandat studiul. La acesta au luat parte 500 de barbati si 500 de femei, cu varste intre 20 si 40 de ani.
Principatul Monaco se pregateste de doliu
Cateva sute de credinciosi s-au rugat duminica pentru printul Rainier si Ioan Paul al II-lea, la slujba de Paste de la catedrala din Monaco, unde locuitorii se pregatesc deja de doliu dupa suveranul lor. Pronosticul pentru starea printului, in varsta de 81 de ani, era "extrem de rezervat" sambata si "foarte rezervat inca" duminica, potrivit buletinului de sanatate difuzat de palatul princiar. "Starea altetei sale serenissime, printului Rainier al III-lea, ramane inca ingrijoratoare. Functiile cardiace, pulmonare si renale, care se degradau constant, s-au stabilizat", se arata in comunicat. "Suveranul este constient, dar este sedat, ceea ce ii permite sa suporte asistenta respiratorie absolut indispensabila", continua comunicatul semnat de cei trei medici ai suveranului. "Desi nu se asteapta miracole, printul continua sa lupte. Este foarte puternic", asigura o sursa apropiata suveranului. De la internarea printului la reanimare, marti, copiii lui Rainier, Albert, Caroline si Stephanie, au facut cu randul la capataiul sau. S-au luat deja masuri pentru cazarea numeroaselor personalitati si delegatii straine care ar veni la Monaco in cazul decesului printului.
Un prieten al printului Harry a aruncat cu rosii in Tony Blair
Un prieten al lui Harry, cel care a gazduit petrecerea la care printul s-a imbracat in nazist, a fost arestat si amendat pentru ca a aruncat cu o rosie in premierul Tony Blair. Harry Meade, care militeaza impotriva initiativei guvernamentale de a interzice vanatoarea de vulpi, a fost retinut de politie saptamana trecuta, marti, cand Blair a vizitat sediul unui grup de actiune crestin din sudul Londrei. Meade a fost amendat pentru ca a aruncat cu o rosie spre primul-ministru, desi nu l-a nimerit. Alti doi tineri au fost retinuti pentru participarea la incident. "Am reusit sa arunc doua rosii si am nimerit cadrul usii, iar sucul lor l-a stropit pe haine (pe Blair)", a spus tanarul, care nu parea sa regrete deloc gestul. Un purtator de cuvant de la Scotland Yard a precizat: "Rosia nu l-a lovit pe premier si vizita nu a fost intrerupta de incident".
Soneria telefonului mobil tradeaza personalitatea utilizatorului
Soneria aleasa la telefonul mobil poate spune multe despre o persoana, arata un studiu citat de "Sky News". Cercetatorii au analizat diferite tonuri de apel si ce reprezinta fiecare. De exemplu, un barbat ce isi alege o sonerie care imita sunetele scoase de un animal da de inteles ca este imatur. Cei care isi actualizeaza constant soneria in functie de ultimele melodii din topuri dau dovada de instabilitate si nu sunt oameni pe care sa te poti baza. Cei care opteaza pentru arii clasice sunt considerati pretentiosi. Rockerii trecuti de prima tinerete nu sunt impresionati de hiturile recente, preferand versiuni polifonice ale melodiilor "My Generation" sau "More Than a Feeling". Daca un utilizator si-a pus drept sonerie o inregistrare a vocii sale sau a unui membru al familiei, sugereaza ca este putin obsedat de el insusi. Pe de alta parte, o sonerie standard poate denota lipsa de imaginatie sau aversiune fata de tehnologie. Studiul, realizat de "Tesco Mobile", a aratat ca 21% dintre respondenti sunt de parere ca cei care au o sonerie standard sunt demodati. Din cei o mie de participanti, un sfert au spus ca primul lucru pe care il fac cand isi cumpara un telefon este sa-i personalizeze soneria.
Alain Delon - decorat cu Legiunea de Onoare
Presedintele festivalului de la Cannes, Gilles Jacob, actorul Alain Delon si pilotul Jean Alesi sunt printre personalitatile ce vor fi decorate cu Ordinul francez al Legiunii de Onoare. Presedintele festivalului de la Cannes, Gilles Jacob, cineastul si scriitorul Claude Lanzmann si jurnalista Jacqueline Baudrier vor fi numiti comandori ai Ordinului Legiunii de Onoare. Alain Delon, lingvistul Claude Hagege, jurnalistii Charles Villeneuve, Philippe Bouvard si Ivan Levai vor primi gradul de ofiter, iar Jean Alesi pe acela de cavaler al Legiunii de Onoare. Ministrul Culturii, Renaud Donnedieu de Vabres, i-a ridicat la gradul de ofiteri si pe codirectorul Teatrului Antoine de la Paris, Daniel Dares, si cineastul Francis Girod. Cavaleri au devenit si directoarea Centrului Francez al Cinematografiei, Catherine Colonna, cineastul Claude Miller si directorul Operei din Nancy si Lorraine, Laurent Spielmann.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite