CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanii sunt prea somnorosi pentru a mai face sex Cei mai multi dintre americani sunt atat de adormiti incat au probleme in casnicie, fac nenumarate greseli la locul de munca si stau zile intregi

Americanii sunt prea somnorosi pentru a mai face sex
Cei mai multi dintre americani sunt atat de adormiti incat au probleme in casnicie, fac nenumarate greseli la locul de munca si stau zile intregi fara a face sex, potrivit unui sondaj efectuat de National Sleep Foundation. Studiul a constatat ca 75% dintre adultii americani au probleme cu somnul, printre care trezirea frecventa in timpul noptii sau sforaitul. Majoritatea americanilor prefera sa se uite la televizor inainte de a adormi, iar peste un sfert din persoanele casatorite sau aflate intr-o relatie au declarat ca fac sex din ce in ce mai putin din cauza ca sunt prea adormite pentru a mai fi in stare de ceva. National Sleep a constatat ca americanii dorm in medie numai 6,9 ore pe noapte.
Premierul japonez si Richard Gere au dansat in fata jurnalistilor
Locul in care premierul japonez Junichiro Koizumi si actorul american Richard Gere, aflat intr-o vizita in Japonia, participau la o sedinta foto s-a transformat brusc intr-un ring de dans. In timp ce se lasa fotografiat alaturi de actor, premierul japonez, in varsta de 63 de ani, a luat mana starului si l-a intrebat "Dansam?", referindu-se la titlul ultimului film al lui Gere, un remake dupa o pelicula japoneza. Apoi, cei doi s-au imbratisat si au inceput sa danseze in fata aparatelor de fotografiat. Koizumi, care a pierdut mult din popularitatea care l-a adus la putere in anul 2001, se intalneste deseori cu vedetele care viziteaza capitala Japoniei. in urma cu doi ani, a aparut pe prima pagina a cotidianelor dupa ce a cantat o melodie de-a lui Elvis Presley cu Tom Cruise.
O carte ce prevede distrugerea Washingtonului - best-seller in Turcia
Pe primul loc in topul celor mai vandute carti in Turcia se afla "Metal Storm", care descrie o invazie americana pe teritoriul turc. in roman, eroul, un cetatean turc, isi razbuna tara, distrugand orasul Washington cu ajutorul bombei nucleare. Clasamentul celor mai vandute carti din Turcia a ajuns in atentia presei internationale, dupa ce, de doua luni, intre primele zece cele mai vandute volume s-a situat "Mein Kampf" a lui Adolf Hitler. Analistii politici cred ca succesul pe care "Mein Kampf" il are in Turcia reflecta mai degraba intensificarea sentimentelor nationaliste si a celor antiamericane, dovada cartea situata momentan pe primul loc in top, si nu neaparat atitudini antisemite sau o aderare la teoriile promovate de Hitler in cartea sa.
Un spital bulgar creste pauni pentru a-si destinde pacientii
Personalul spitalului municipal al unui oras din Bulgaria va avea grija nu numai de pacienti, ci si de trei pauni care vor sosi peste cateva zile pentru a face parte din "terapia" bolnavilor. Paunii si pacientii se vor plimba impreuna prin gradina spitalului municipal din Dupnita, pasarile avand rolul de a-i distra pe pacienti. Ideea ii apartine primarului orasului Dupnita, Parvan Draganov, medic veterinar de profesie, potrivit cotidianului "Stabdart" din Sofia. Acum 20 de ani, la acelasi spital traiau trei pauni care devenisera emblema lui si care erau indragiti de pacienti.
Locuitorii din Pisa nu vor inca un turn inclinat
Construirea unui al doilea turn inclinat la Pisa a fost intampinata cu proteste furioase de catre localnici. Protestatarii cred ca un nou turn va deteriora aspectul micului oras italian, care nu are nici o constructie mai inalta decat Turnul inclinat. Noua constructie va fi o cladire de birouri si locuinte, realizata din sticla si otel si avand aceeasi inaltime ca originalul, dar aflata la cinci kilometri distanta. De asemenea, ea va crea iluzia optica a aceleiasi inclinatii. Opozantii proiectului vor sa se adreseze unei institutii regionale, creata pentru a proteja arhitectura regiunii Toscana si sa impiedice constructia prin orice mijloace.
Organizatorii unei expozitii de arta - amendati pentru "blasfemie" in Rusia
O instanta din Moscova a gasit intemeiata plangerea Bisericii Ortodoxe Ruse amendandu-i pentru caracterul "insultator si blasfemic" al unei expozitii de arta pe organizatorii acesteia. intre exponate se numara o icoana ce are o gaura in loc de cap, unde vizitatorii isi pot poza propriul chip, o sticla de Coca-Cola cu fata lui Iisus spunand "Acesta e sangele meu" si o macheta a unei biserici din sticle de vodca. Organizatorii au scapat deocamdata cu o amenda de circa 6.000 de dolari, insa zilele trecute mai multi cetateni au distrus unele exponate, altii amenintand ca nu vor tolera prezenta exponatelor in continuare. Avocatii organizatorilor vor sa ajunga pana la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, reclamand incalcarea drepturilor la libera exprimare ale clientilor lor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite