CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hilary Swank va trebui sa plateasca amenda primita in Noua Zeelanda Actrita americana Hilary Swank trebuie sa achite amenda primita pentru ca nu a declarat la intrarea in Noua Zeelanda un mar si o

Hilary Swank va trebui sa plateasca amenda primita in Noua Zeelanda
Actrita americana Hilary Swank trebuie sa achite amenda primita pentru ca nu a declarat la intrarea in Noua Zeelanda un mar si o portocala. Actrita proaspat premiata cu un Oscar pentru rolul din "Million Dollar Baby" a refuzat sa plateasca pe loc amenda de 150 de dolari primita pentru ca nu a declarat cele doua fructe. Ea a preferat sa o conteste printr-o scrisoare adresata unei instante judecatoresti, care insa nu i-a dat castig de cauza. Pe langa amenda, ea va trebui sa suporte si cheltuieli de judecata de 30 de dolari. in Noua Zeelanda, reglementarile sanitare sunt deosebit de stricte, autoritatile dorind sa previna "importarea" de boli sau paraziti care ar putea dauna industriei agricole.
Madonna si Guy Ritchie i-au infuriat pe liderii catolici din SUA
Celebra Madonna si sotul ei, regizorul Guy Ritchie, au atras criticile liderilor Bisericii Catolice din SUA dupa ce au aparut la o petrecere imbracati in costume care reprezentau o calugarita si pe insusi Papa, relateaza site-ul IMDb. Astfel, liderii catolici au declarat ca gestul celor doi - survenit intr-un moment in care sanatatea lui Papa Ioan Paul al II-lea se afla intr-o stare grava - demonstreaza ce fel de oameni sunt acestia. "Fapta acestui om (Ritchie) ne arata calitatea sa morala, caci a putut sa se imbrace in costumul Suveranului Pontif, intr-un moment ca acesta. Suntem foarte dezamagiti. Noi, catolicii, credeam ca am scapat de vrajitoare, cand Madonna a descoperit religia Kabbalah", a declarat William Donahue, presedintele Ligii Catolice Americane.
Un top-model din Slovenia, mai inteligenta decat un expert in fizica nucleara
Un program de televiziune din Slovenia, prin care se incerca sa se dovedeasca faptul ca top-modelele nu sunt altceva decat niste domnisoare frumoase cu o inteligenta mai mult decat precara, si-a ratat scopul dupa ce o fosta Miss Univers a demonstrat ca are un IQ mai mare decat al unui expert in fizica nucleara. Iris Mulej, mult mai cunoscuta pentru comentariile sale privind sexul in grup, a dovedit in cadrul emisiunii ca are un IQ de 156. Pentru a demonstra ca detine cantitati impresionante de materie cenusie, frumoasa Iris a fost supusa mai multor teste de logica, a trebuit sa dea dovada de orientare in spatiu si i s-au dat spre rezolvare mai multe probleme de matematica. Rezultatul testului a fortat postul de televiziune Slovenia TV sa anuleze aceasta emisiune, intrucat top-modelul, care a renuntat la scoala la varsta de 16 ani, a daramat toate teoriile realizatorilor.
Balconul cu vedere la nunta lui Charles nu a starnit interes
Un balcon de unde se va putea vedea casatoria lui Charles cu Camilla, la Windsor, pe 8 aprilie, a fost scos la licitatie pe Internet la sfarsitul saptamanii trecute, dar numai cinci persoane s-au aratat interesate, oferta cea mai mare fiind de doar 26 de lire sterline. Sigura ca va obtine niste bani frumosi fara prea mare efort, agentia imobiliara Nelson Bakewell a plasat pe Internet oferta pentru cei care doresc sa vada mirii iesind sau intrand la starea civila si eventual sa-i fotografieze. insa balconul, in care incap cel mult 20 de persoane nu a starnit decat un interes limitat. Agentia a recunoscut ca se astepta la mai mult, avand in vedere interesul pe care il starneste o casatorie regala de obicei. Este insa posibil ca cei interesati sa fi fost descurajati de ideile de a-si dovedi identitatea cu un pasaport si de a trebui sa treaca prin controalele politiei.
Cursuri de seductie intr-o universitate din Spania
O universitate din insula spaniola Tenerife va organiza cursuri de seducere a potentialilor parteneri, relateaza Independent Online. Cursul - intitulat "Placerea seductiei" - va reprezenta o parte a programului de masterat in educatie si terapie sexuala la Universitatea La Laguna. "Oricine este capabil de imbunatatirea abilitatii de a seduce, ceea ce implica o prezentare adecvata a virtutilor de care dispui", a declarat initiatorul programului, Fernando Barragan. in cadrul cursului, participantii vor fi invatati cum sa-si puna in valoare infatisarea si cum sa gesticuleze pentru a atrage partenerii.
Americanii au o mare problema - foie gras
in SUA, lupta impotriva foie gras - cunoscutul pate de ficat de gasca indopata, un preparat frantuzesc traditional, considerat de lux si consumat, de obicei, la mese festive -, nu face nici o pauza, noteaza o editie recenta a publicatiei canadiene on-line Le Matinternet. La restaurantul Hurley din Portland, statul Oregon, ospatarii le propun, celor care se aseaza la mese, trei feluri pe baza de foie gras. Mai trebuie, insa, ca ele sa si fie comandate de clienti. Organizatiile de protectie a animalelor au obligat mai multe localuri din oras sa elimine acest preparat din meniurile lor. Aceste organizatii si-au propus sa obtina interzicerea totala a acestui produs de lux in SUA. Anul trecut, statul California a adoptat o lege prin care se interzice - incepand din 1 iulie 2012 - indoparea fortata a gastelor, ratelor si altor pasari. Din acea data, va fi interzisa comercializarea oricarui produs obtinut prin aceasta practica "cruda si inutila".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite