CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turcul Agca, atentatorul Papei, in doliu Mehmet Ali Agca, cel care a incercat sa il asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea in ziua de 13 mai 1981, este foarte intristat de moartea Suveranului Pontif

Turcul Agca, atentatorul Papei, in doliu
Mehmet Ali Agca, cel care a incercat sa il asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea in ziua de 13 mai 1981, este foarte intristat de moartea Suveranului Pontif si este in doliu dupa un mare prieten, a declarat, duminica, Adnan Agca, fratele turcului intemnitat la Istanbul. "El (Mehmet Ali) este extrem de trist, coplesit de durere. il iubea pe Papa", a spus Adnan Agca. "Papa s-a aratat apropiat de fratele meu si de restul familiei noastre. Era un om mare", a adaugat fratele detinutului, adaugand ca el insusi si mama sa au fost primiti de sase ori de Ioan Paul al II-lea la Vatican. Se stie ca, dupa ce s-a refacut in urma atentatului, Sfantul Parinte l-a vizitat in temnita pe atentatorul sau si l-a iertat.
Piercing pentru ochelaristi
Un artist din Dallas, SUA, a recurs la o metoda mai putin obisnuita pentru a-si fixa ochelarii cat mai bine pe nas - piercing-ul... Potrivit site-ului Ananova, James Sooy, in varsta de 22 de ani, a decis sa-si fixeze ochelarii de radacina nasului cu ajutorul cerceilor de piercing, intrucat acestia ii alunecau in mod constant de pe nas. Astfel, artistul si unul din prietenii sai au inventat o metoda de piercing, in care sunt folositi si magneti, pentru a-i permite lui Sooy sa-si scoata lentilele atunci cand isi face baie sau doarme. Acum, tanarul american doreste ca pana in luna iunie a acestui an sa poata pune in vanzare noul model de ochelari.
Cel mai mare aisberg din lume incepe din nou sa se miste
Cel mai mare aisberg din lume a inceput sa se miste din nou, la aproape trei luni dupa ce a esuat, amenintand coloniile de pinguini si blocand navele cu provizii pentru statiile de cercetare din Antarctica, au anuntat luni surse oficiale. Uriasul aisberg, cunoscut ca B15A, se indeparteaza incet de McMurdo Sound, unde blocase accesul la mare, a declarat Lou Sanson, directorul executiv al agentiei stiintifice guvernamentale Antarctica New Zealand. Lung de 160 de kilometri, acest aisberg contine suficienta apa pentru a aproviziona Nilul timp de 80 de ani. El a blocat curentii de aer si de apa din regiune, provocand formarea unui baraj de gheata care a impiedicat aprovizionarea bazelor McMurdo Station (americana), Scott Base (neozeelandeza) si Terra Nova (italiana), ultima aflata in apropiere. Doua spargatoare de gheata au reusit sa stabileasca legatura cu McMurdo Pier, permitand astfel navelor sa realizeze aprovizionarea. Barajul de gheata a amenintat si coloniile pinguinilor, zeci de mii de pui din specia Adele fiind confruntati cu inanitia pentru ca parintii trebuiau sa zboare circa 180 de km pana la mare pentru a face rost de hrana. Oamenii de stiinta incearca acum sa afle cati pui au murit de foame in cursul verii. inainte ca B15A sa se opreasca in ianuarie, oamenii de stiinta s-au temut ca el se va ciocni cu un ghetar lung de 70 de km, aflat langa statia McMurdo.
Kim Cattrall s-a impacat cu Sarah Jessica Parker
Sarah Jessica Parker si Kim Cattrall si-au rezolvat, se pare, diferendele care au impiedicat realizarea unui lungmetraj "Totul despre sex" la o petrecere gazduita de sotul lui Parker. Matthew Broderick a organizat o petrecere de ziua sotiei sale, care a implinit de curand 40 de ani. Printre invitati s-au numarat si fosti colegi din serialul "Totul despre sex": Cynthia Nixon, Kristin Davis, Chris North si Kim Cattrall. Despre aceasta din urma se zvoneste ca s-ar fi opus realizarii unui film pentru marele ecran pornind de la serial, din cauza rivalitatii dintre ea si Parker. Se pare insa ca Sarah Jessica Parker si Cattrall si-au rezolvat conflictele in timpul petrecerii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite