CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Los Angeles Times si Wall Street Journal, castigatoare la premiile Pulitzer Cotidianele Los Angeles Times si Wall Street Journal au obtinut fiecare, luni, cate doua premii Pulitzer, cele mai

Los Angeles Times si Wall Street Journal, castigatoare la premiile Pulitzer
Cotidianele Los Angeles Times si Wall Street Journal au obtinut fiecare, luni, cate doua premii Pulitzer, cele mai prestigioase distinctii din presa americana. La categoria cea mai importanta, "servicii publice", premiul a fost obtinut de Los Angeles Times pentru seria "curajoasa si completa" de articole despre probleme ale sistemului public de sanatate si acte rasiste intr-un mare spital public. Ziarul a primit si premiul Pulitzer la categoria "reportaj extern", pentru un material despre terorism si dezvoltare economica in Rusia, semnat de Kim Murphy. Wall Street Journal a fost premiat la categoriile "exclusivitate" pentru un articol despre supravietuitorii cancerului si la categoria "critica" pentru cronicile de film semnate de Joe Morgenstern. Pe de alta parte, Walter Bogdanich, de la New York Times, a obtinut premiul pentru "reportaj intern" despre niste companii care si-au declinat responsabilitatea in mai multe accidente mortale ale unor trenuri. Willamette Week, un saptamanal din Portland, Oregon, a obtinut premiul Pulitzer pentru "jurnalism de investigatie". Fotografii agentiei Associated Press si-au impartit premiile pentru fotoreportaje din Irak. Premiile vor fi inmanate in cursul acestei luni in cadrul unei ceremonii de la Universitatea Columbia, New York. Fiecare dintre premii este dotat cu suma de zece mii de dolari, mai putin cel de la categoria "servicii publice", care este dotat cu o medalie de aur.
Din nou Brosnan in rolul lui Bond?
Dupa luni intregi de speculatii privind succesorul lui Pierce Brosnan in rolul agentului 007, ultimele informatii arata ca este posibil ca producatorii sa fi decis totusi sa-l pastreze pe acesta, transmite Sky News. Potrivit unor stiri care au circulat pe Internet, conducerea studiourilor Sony doreste ca Pierce Brosnan sa joace rolul lui Bond si in urmatoarele doua filme, primul fiind "Casino Royale". "Vestea retragerii lui Brosnan din rol a fost o cacealma. Negocierile dintre Brosnan si casa de productie Eon au incetat anul trecut din cauza schimbarilor din companie. (...) La Sony, sentimentul general este ca Brosnan isi va relua rolul. Sony ar putea pierde mai mult cu un actor necunoscut sau cu unul cunoscut, dar nepopular. Sunt foarte constienti ca acest rol nu poate fi jucat chiar de catre oricine", arata o sursa citata de site-ul darkhorizons.com. in ultimele luni presa a vehiculat o multime de nume care ar putea deveni urmatorul James Bond. Favorit printre acestia parea sa fie Clive Owen.
Cameron Diaz, nemultumita ca e prea slaba
Actrita Cameron Diaz s-a saturat de felul in care arata si doreste sa devina mai voluptuoasa, dar pana in prezent toate incercarile sale de a se ingrasa au fost in van, informeaza site-ul IOL.com. inca din adolescenta, lui Cameron Diaz nu i-a convenit faptul ca era prea slaba si din dorinta de a-si rotunji cat de cat formele a devenit un fan al fast-food-urilor. "Exista parti ale corpului meu de femeie de 32 de ani care au nevoie neaparat sa castige in proportii", a declarat starul, care in prezent are o relatie cu Justin Timberlake (23 de ani). "Toata viata mi-am dorit sa fiu o femeie voluptuoasa, cu carne pe ea, genul care se revarsa din haine, dar indiferent cat de multi burritos cu branza mancam, totul a fost in zadar, chiar atunci cand eram inca un copil am stiut ca destinul meu e sa fiu mereu slaba", a adaugat ea vizibil resemnata.
Lauren Bacall ii dispretuieste pe actorii tineri
Actrita Lauren Bacall si-a criticat inca o data colegii mai tineri, spunand ca starurile din ziua de azi nu prea au talent si nu se ridica la inaltimea celor de altadata. Bacall a declarat pentru Radio Times ca actritele din ziua de azi nu se gandesc decat la celebritate si ar sacrifica orice pentru a o obtine. Ea crede de asemenea ca generatia tanara de actori nu este prea talentata. "Actorii de azi intra in televiziune, care nu prea are de-a face cu actoria, dupa parerea mea. Nu se gandesc decat la celebritate. Daca sunt telegenici, le este de ajuns. Mie mi-e foarte greu sa-i deosebesc pe unii de altii. Fetele au toate aceeasi tunsoare si arata ca niste anorexice", declara actrita. "Traim intr-o epoca a mediocritatii. Starurile de azi nu se ridica la inaltimea lui Bogie (Humphrey Bogart), Jimmy Cagney, Spencer Tracy, Henry Fonda si Jimmy Stewart", a mai spus actrita. in varsta de 80 de ani, Bacall a facut deliciul presei anul trecut admonestand un jurnalist care numit-o pe Nicole Kidman o "legenda a filmului". Bacall spune insa ca nu a intentionat sa o jigneasca pe Kidman sau sa-i nege calitatile actoricesti. "Am spus ca nu inteleg de ce trebuie sa fie etichetata astfel, cand are intreaga cariera in fata", explica ea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite