CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condamnat la inchisoare pentru imprastierea de "spam" Un american considerat drept unul dintre cei mai prolifici autori de mesaje spam (reclame nedorite primite pe Internet la accesarea unor

Condamnat la inchisoare pentru imprastierea de "spam"
Un american considerat drept unul dintre cei mai prolifici autori de mesaje spam (reclame nedorite primite pe Internet la accesarea unor site-uri) din lume a fost gasit vinovat de trimiterea a milioane de astfel de mesaje si a fost condamnat la noua ani de inchisoare de catre un tribunal din Virginia. Jeremy Jaynes a devenit astfel prima persoana din Statele Unite care a primit o condamnare la inchisoare pentru ca raspandea spam-uri, a precizat procurorul Lisa Hicks-Thomas. Autoritatile de la Washington au lansat incepand din 2004 o vasta campanie impotriva spam-urilor, iar statul Virginia poseda una dintre cele mai severe astfel de legi. Jaynes, care pe Internet utiliza pseudonimul "Gaven Stubberfield", bloca serverele de mail trimitand milioane de mesaje nedorite si apoi reusea sa-si piarda cu usurinta urma, fiind cotat pe locul 8 in topul celor mai periculosi autori de mesaje spam din lume. Conform procurorului Lisa Hicks-Thomas, Jaynes ar fi castigat intre 500.000 si 750.000 de dolari pe luna prin trimiterea de spamuri mai ales cu reclame la site-uri pornografice. Acuzarea a prezentat peste 53.000 de astfel de mesaje ilegale trimise de Jaynes, care folosea un nume fals si o falsa adresa mail de expeditor. Conform estimarilor, se pare ca acuzatul trimitea in fiecare zi aproximativ 10 milioane de mail-uri cu mesaje spam. Jaynes se afla ilegal in posesia unei baze de date a membrilor inregistrati ai AOL (America On Line), cuprinzand 84 milioane de adrese de e-mail.
Sahelanthropus Tchadensis, stramosul lui Homo Sapiens?
Fosila unei creaturi umanoide a captat atentia mediilor stiintifice si a celor interesati, ajungand pe primele pagini ale ziarelor, care o prezentau deja ca apartinand celui mai vechi stramos descoperit al omului modern. Dar oare chiar asa este, sau locul acestei fosile este pe alta ramura evolutiva decat cea care a dus la aparitia lui Homo Sapiens? Raspunsul la aceste intrebari a fost dezbatut cu aprindere in mediile stiintifice pana in prezent, cand doua studii separate ale unor echipe de oameni de stiinta sustin acelasi lucru - fosila apartine unui stramos al omului modern. in anul 2002, oamenii de stiinta au anuntat descoperirea unor fragmente de mandibula, a catorva dinti izolati si a unui craniu ce au apartinut unei creaturi umanoide care a primit numele de "Toumai" din Ciad. Cu o vechime estimata la 6-7 milioane de ani, aceasta fosila provine dintr-o perioada in care s-a produs o bifurcare majora pe linie evolutiva: una dintre ramuri a condus spre omul modern, iar cealalta spre primate - cimpanzei, urangutani si gorile. Oamenii de stiinta sustin ca aceasta creatura, clasificata sub denumirea stiintifica de Sahelanthropus Tchadensis, apartine ramurei evolutive care a dus la aparitia lui Homo Sapiens, fiind cel mai vechi reprezentant cunoscut al acestei ramuri de umanoizi. Mai multi paleoantropologi ajung in prezent la concluzia ca Sahelanthropus Tchadensis a fost probabil un umanoid, dar inca raman multe intrebari la care se asteap-ta un raspuns, in special cu privire la mersul biped, o caracteristica principala a umanoizilor.
A fost descoperita reteta fericirii: GR=IAxCG:T+BD
GR=IA x CG:T+BD! Probabil ca aceasta formula nu va spune inca nimic. Este reteta fericirii! Nu e o gluma. Trebuie doar sa o aplici si viata va deveni un nesfarsit hohot de ras! Un rus sustine ca a calculat formula ideala a unei glume reusite. Explicatia este simpla: O gluma reusita este egal cu Interesul Ascultatorului inmultit cu Complexitatea Glumei (poantei), impartit la timpul in care ascultatorul se prinde de poanta, plus Buna Dispozitie. Poanta trebuie sa fie complexa, dar digerabila intr-o secunda sau doua. Cercetatorul sustine ca aceasta formula va putea fi aplicata cu succes in poezii, proza umoristica sau chiar in muzica. Unii sunt insa destul de circumspecti in ceea ce priveste gasirea unui elixir al rasului. Cu o asa formula magica, fiecare va putea sa-si creeze singur buna dispozitie.
O saptamana de stat la coada pentru bilete la "Star Wars"
Un grup de noua spectatori pasionati de "Star Wars" sta la coada din 2 aprilie in fata unui cinematograf din Los Angeles pentru a fi primii care isi cumpara bilet la film, cu sapte saptamani inainte de lansarea sa pe ecrane. "Este ultimul "Star Wars". Va rula mai intai la acest cinematograf", a declarat Jerry Anderson, un somer de 27 de ani, care si-a adus cortul si s-a instalat in fata Chinese Theatre, sala unde a fost lansat primul film din serie in 1977. "Ar fi o onoare sa obtin primul bilet", a adaugat el. Singurul inconvenient pentru fanii grabiti este ca filmul ar putea sa fie lansat mai intai la un alt cinematograf din Los Angeles, Cinerama Dome, potrivit presei de specialitate. "O sa ma duc acolo, desi nu sunt de acord. Nu este acelasi lucru. in 1977, primul film a intrat in istorie aici", a spus Carolyn Ritter, venita din Australia pentru a vedea filmul la Chinese Theatre. Coada cu aspect de tabara formata in fata acestui cinematograf inainte de lansarea fiecarui film din seria "Star Wars" a devenit un fel de traditie pentru fani, mai ales in 1999 si 2002.
"Gorilele" de la Casa Alba protejeaza o... rata!
La Casa Alba si-a facut aparitia un oaspete inedit. La intrarea dinspre Trezorerie a poposit o rata salbatica. A depus noua oua si a inceput sa cloceasca. Imediat, Secret Service, care se ocupa de protectia presedintelui Bush, a primit insarcinarea sa aiba grija de linistea pasarii. Pentru aceasta, au ingradit cu un gard locul de cuibarit, i-au pus acolo un bol cu apa si mancare si au pus un panou pe care scrie: "Liniste, aici cloceste o rata". Dupa perioada de incubatie, "Duck Cheney", aluzie la numele vicepresedintelui Dick Cheney, va fi dusa la o gradina zoologica sau va fi adoptata de catre Casa Alba. Dar nu numai rata face senzatie in capitala americana. De cateva zile, zeci de mii de turisti au venit la Washington pentru a admira ciresii in floare donati cu doi ani in urma orasului de catre primarul de atunci al capitalei Japoniei. "Merita sa vezi asa ceva. Sunt incredibili", declara un turist. Primii ciresi au fost donati SUA de catre edilul din Tokyo in 1912 si de fiecare data cand este nevoie, guvernul nipon mai trimite o noua serie de ciresi Statelor Unite, pentru ca an de an sa anunte venirea primaverii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite