CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un australian, erou in Thailanda, infractor acasa Un australian considerat un adevarat erou pentru ca a salvat de la moarte nu mai putin de 20 de persoane dupa ce valurile tsunami au maturat

Un australian, erou in Thailanda, infractor acasa
Un australian considerat un adevarat erou pentru ca a salvat de la moarte nu mai putin de 20 de persoane dupa ce valurile tsunami au maturat tarmurile Thailandei distrugand totul in cale a fost arestat si a aparut joi in fata unui tribunal din statul Queensland, fiind acuzat de spargerea unei locuinte in urma cu trei ani. Barbatul, in varsta de 31 de ani, a fost poreclit "Bunul Samaritean de pe plaja Patong" pentru faptul ca a salvat de la moarte 20 de persoane pe 26 decembrie, cand tsunami au lovit tarmul sud-estului Asiei. Politistii australieni l-au recunoscut intro emisiune televizata, unde infractorul acorda un interviu, in care povestea modul cum a contribuit la operatiunile de salvare.
La Curtea regala belgiana vine din nou barza
Printul Philippe, mostenitorul coroanei Belgiei, si sotia sa, printesa Mathilde, au anuntat ca asteapta cel de-al treilea copil. Nasterea este asteptata in luna octombrie a acestui an, se precizeaza intr-un comunicat oficial al casei regale. Cuplul mai are o fiica, Elisabeth, nascuta in 2001, si un fiu, Gabriel, venit pe lume in 2003. Informatia a fost publicata joi dimineata de cotidianul flamand "Het Laatste Nieuws" si confirmata de comunicatul oficial.
Politistii cambodgieni incearca sa prinda bivolii de coarne
Politia cambodgiana a primit ordinul de a captura un grup de bivoli si vaci, care se aventureaza zilnic in zona patrimoniului istoric Angkor Wat, intrucat animalele lasa balegar printre ruine. Colonelul Tan Chay, sef al politiei locale, s-a plans de faptul ca cel putin 30 de bivoli si 10 vaci au vizitat in mod regulat zona ruinelor, in cautare de hrana, si au lasat multa mizerie in urma lor. "Am solicitat subordonatilor sa prinda bivolii si vacile. Apoi, vom cere proprietarilor animalelor sa plateasca amenda cuvenita. Zona trebuie pastrata curata pentru turisti", a declarat colonelul cambodgian. Oficialul cambodgian a povestit cum mai multi politisti au petrecut sase ore, miercuri, incercand sa prinda bivolii, care se imbaiau in iazul Sras Srang, insa nu au reusit sa prinda decat unul singur.
Un chistoc de tigara: 5.400 de dolari
Chistocul ramas dupa fumarea ultimei tigari in ultimele secunde pana la intrarea in vigoare a legilor care interzic fumatul in locurile publice din Noua Zeelanda - legi intrate in vigoare anul trecut in decembrie - valoreaza peste 5.400 de dolari la o licitatie pe internet la care participa fumatorii nostalgici dupa libertatea pierduta.Chistocul a fost stins cu un gest aproape ritual, "de adio" la ora locala 23:59 in data de 9 decembrie 2004 de catre patronii unui bar din Auckland si apoi a fost scos la licitatie pe un site. Pornita de la suma de 1 dolar, licitatia a urcat pana la 5.400 de dolari, pret incredibl, avand in vedere ca un pachet intreg de tigari in Noua Zeelanda costa aproximativ patru dolari. Aceasta licitatie se inchide astazi, iar fericitul castigator va intra in posesia unui certificat de autenticitate si a unei casete cu gravuri, unde sa tina "pretiosul" chistoc.
Bucataria italiana ajunge in cosmos
Noul echipaj al Statiei Spatiale Internationale (ISS), care va decola astazi de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, va avea in spatiu specialitati de bucatarie italiana, a declarat astronautul italian Roberto Vittori. "Una dintre particularitatile acestei misiuni este ca vom lua cu noi hrana italiana, produse traditionale din regiunea Latzio, pentru a duce pe ISS parfumul Italiei", a explicat Vittori la o conferinta de presa de la Baikonur. in meniu se afla pecorino della Sabina (branza traditionala din Sabina), biscotto di Sant-Anselmo, torroncino di Alvito (prajitura cu nuga), nocciole (alune) dei Monti Cimini, tozzetti (biscuti uscati cu alune) si miere de eucalipt, a spus Franco Bonacina, responsabilul de comunicare al Agentiei Spatiale Europene (ESA). "Este vorba de un experiment stiintific. Astronautii vor gusta aceste produse si vor completa un chestionar", a precizat acesta. Astronautii aflati mult timp in misiune pe ISS se plang de lipsa de varietate a hranei. Experimentul ESA consta in imbogatirea meniului lor si verificarea rezistentei gustului si calitatii nutritive a alimentelor in imponderabilitate. Potrivit cercetatorilor italieni de la compania Arsial care au pregatit experimentul, "produsele traditionale consumate de astronauti le vor aminti de regiunea lor natala si vor crea emotii pozitive", ceea ce va permite imbunatatirea atmosferei pe ISS.
Serviciu telefonic pentru persoanele care au nevoie urgenta de W.C.
Beijingul doreste sa creeze o imagine curata despre toaletele sale murdare. In acest sens, China a organizat recent un summit mondial al toaletelor, iar acum urmeaza sa gazduiasca prima sa expozitie de closete, care va ridica capacul si va dezvalui tehnologia de ultima ora in domeniu. "The World Toilet Expo" se va desfasura in perioada 8-10 mai la Shanghai. Aici va fi lansat si proiectul unui serviciu telefonic special, la care oamenii vor putea suna pentru a afla care este cea mai apropiata toaleta publica de locul in care se afla. "Acest proiect este asteptat sa rezolve o problema veche, cu care se confrunta turistii, soferii de taxi si persoanele care vin intr-un oras pentru prima oara", a declarat Han Yurong, reprezentant al Biroului de Salubritate Publica din Shanghai. Avand in vedere ca Beijingul va gazdui Jocurile Olimpice in 2008, oficialii Shanghaiului vor dispune renovarea a 500 dintre cele 3.900 de toalete publice din oras si construirea altora noi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite