CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casatoriile intre homosexuali, legalizate in Spania Homosexualii din Spania se vor putea casatori si vor putea adopta copii. Parlamentarii au adoptat o lege care modifica mai multe prevederi ale

Casatoriile intre homosexuali, legalizate in Spania
Homosexualii din Spania se vor putea casatori si vor putea adopta copii. Parlamentarii au adoptat o lege care modifica mai multe prevederi ale Codului Civil. Minoritatile sexuale spera sa beneficieze de noile prevederi chiar din aceasta vara. Noua lege a starnit vii dezbateri in Parlamentul de la Madrid. Ministrul socialist al Justitiei, care a aparat propunerea de legalizare a casatoriilor intre homosexuali, a declarat ca trebuie renuntat la orice discriminari care afecteaza drepturile si libertatile individuale, in special dreptul la fericire. 183 de deputati au votat pentru, 136 impotriva, iar sase s-au abtinut. in text se spune ca o casatorie poate avea loc si are aceleasi efecte in cazul persoanelor de sexe diferite, dar si de acelasi sex. Vestea, care s-a raspandit cu mare viteza, a fost sarbatorita in strada. Homosexuali si lesbiene, adunati in fata Parlamentului de la Madrid, au apaudat minute in sir si au scandat Habemus Matrimonium. in schimb, Biserica Catolica a condamnat, intr-un comunicat, ceea ce numeste o lege nedreapta si care face rau comunitatii. Pentru binele copiilor, ei trebuie creati pe cale naturala, nu in laboratoare sau adoptati de persoane de acelasi sex, spun ierarhii spanioli.

Britanicii nu stiu cum arata Shakespeare
Britanicii s-ar putea gasi in situatia de a nu sti cum arata William Shakespeare, dupa ce un portret despre care se credea ca a fost realizat in timpul vietii dramaturgului s-a dovedit un fals din secolul al XIX-lea, a anuntat National Portrait Gallery, citata de Daily Telegraph. Falsul demascat este portretul numit "Flower Shakespeare". Parerea generala este ca Shakespeare arata asa cum este descris de un bust aflat la mormantul lui si de o gravura de pe prima editie in volum a pieselor sale, aparuta la sapte ani dupa moartea sa. Multi au spus ca gravorul s-ar fi inspirat din "Flower Shakespeare", insa concluziile recente despre acesta demoleaza aceasta teorie. Expertii vor desfasura analize similare asupra altor cinci portrete despre care se credea ca au fost realizate in timpul vietii lui Shakespeare.

Gemeni, favoriti la conducerea Poloniei
Daca polonezii ar merge maine la urne, tara lor ar putea fi condusa de doi gemeni adevarati - adica univitelini, care seamana bine intre ei -, si anume de Jaroslaw si Lech Kaczynski, scrie saptamanalul francez "Courrier International". Jaroslaw, de circa 50 de ani, este liderul Partidului Legii si Justitiei (PiS), situat in fruntea intentiilor de vot in cadrul unui sondaj de opinie dat publicitatii la 15 aprilie. Aceasta formatiune politica, un adevarat apostol al valorilor catolice, beneficiaza de un "vant prielnic" de la moartea fostului Papa, Ioan Paul al II-lea, iar Jaroslaw s-ar vedea bine in functia de prim-ministru. La randul sau, Lech Kaczynski a fost ales triumfal primar al Varsoviei in urma cu trei ani si porneste ca favorit in scrutinul prezidential. "Este greu de spus daca polonezii vor accepta, in doua posturi-cheie, doua persoane care au aceeasi figura", a declarat Jaroslaw si a adaugat ca se va retrage din cursa in cazul in care aceasta situatie i-ar aduce prejudicii fratelui sau geaman, Lech.

Bavaria propune un circuit turistic "Pe urmele Papei Benedict"
Agentia insarcinata cu promovarea turismului in Bavaria propune un circuit turistic de cinci zile intitulat "Pe urmele Papei Benedict al XVI-lea". Circuitul trece prin satul natal al Papei, Marktl am Inn, Altoetting, un loc de pelerinaj pentru catolicii din Germania, Traunstein, satul unde Joseph Ratzinger si-a petrecut tineretea, MUnchen, unde a studiat si al carui episcop a fost inainte de a se duce la Roma. Calatoria se incheie la Ratisbonne, unde Papa a fost profesor universitar. Agentia care propune acest circuit tine de Ministerul Economiei statului regional Bavaria. Ideea a venit dupa ce s-a remarcat un interes din ce in ce mai mare pentru aceste locuri in ultimele zile. incepand de miercuri, agentia a contactat deja operatori turistici din toata lumea pentru a le propune circuitul.

Politia columbiana a dejucat un atentat impotriva presedintelui Alvaro Uribe
Fortele de ordine columbiene au dejucat un atentat impotriva presedintelui Alvaro Uribe, acesta urmind sa fie comis pe aeroportul din orasul Neiva (sud), cu ocazia unei vizite oficiale a acestuia. Cu putin timp inainte de sosirea lui Uribe in orasul situat la 325 de kilometri sud de Bogota, o patrula de politie a detectat miscari suspecte intr-o locuinta situata in apropierea aeroportului. Din cauza prezentei fortelor de ordine, un barbat a intrat in panica si a declansat accidental un dispozitiv explozibil.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite