CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un britanic mananca intr-o viata de om 1,5 milioane lire sterline Britanicii se plang adesea ca traiul este foarte scump in tara lor, iar un studiu recent le da dreptate, estimand la circa 1,5

Un britanic mananca intr-o viata de om 1,5 milioane lire sterline
Britanicii se plang adesea ca traiul este foarte scump in tara lor, iar un studiu recent le da dreptate, estimand la circa 1,5 milioane de lire sterline (2,9 milioane de dolari) cheltuielile medii efectuate la varsta adulta. Si asta nu pentru ca britanicii traiesc pe picior mare: nevoile fundamentale de locuinta, hrana si imbracaminte reprezinta o treime din total, impozitele o cincime, iar placerile ceva mai putin, potrivit unui raport al companiei de asigurari Prudential. "Un vechi dicton spune ca nu exista decat doua lucruri sigure in viata - moartea si impozitele. Noi vom adauga cheltuielile la aceasta mica lista lugubra", a declarat directorul studiului, Angus Maciver. Potrivit acestui studiu, barbatul de conditie medie din Marea Britanie consacra 98.000 de lire sterline iesirilor nocturne, cu circa 40% mai mult decat femeile. Barbatii cheltuiesc de asemenea de doua ori si jumatate mai multi bani pentru inovatiile electronice, de doua ori mai mult pentru timpul liber si 66% mai mult pentru masini. Cum era si de asteptat, Londra este cel mai scump loc din tara: in capitala britanica se cheltuiesc in medie putin peste 2 milioane de lire intre 18 ani si ultimul clopot.

Liz Hurley nu mai face filme, pentru a-si creste copilul
Liz Hurley a hotarat sa nu mai joace in nici un film pentru a avea timpul necesar concentrarii asupra cresterii baiatului sau. Actrita care a detinut rolul principal in comedia "Austin Powers: The Spy Who Shagged Me" sustine ca munca pe platourile de filmare o tine departe de Damian, fiul ei in varsta de 3 ani. "Nu vreau sa-mi las singur baiatul pentru perioade asa de mari de timp. Un film se face in cel putin 3 luni si am luat hotararea sa nu mai joc in nici o pelicula pana cand Damian va fi mai mare", a explicat ea. Frumoasa Liz Hurley urmeaza sa-si oficializeze relatia cu Arun Nayar in cursul acestui an.

Daca doriti sa va casatoriti cu un cetatean turkmen, acum este momentul...
Strainii care vor sa se casatoreasca cu un cetatean turkmen nu vor mai avea obligatia sa plateasca statului 50.000 de dolari (38.000 de euro). Presedintele autoritar Saparmurat Niazov, supranumit Turmkenbashi (ghidul tuturor turkmenilor), a promulgat la sfarsitul saptamanii o noua lege in privinta casatoriei, in care obligativitatea platirii acestei sume - destinata in principiu pentru a acoperi cheltuielile de educatie a unuia sau mai multor copii lasati in Turkmenistan in cazul in care tatal strain ar fi parasit tara - a fost suprimata. "Legea a fost amendata. Cetatenii straini nu vor mai trebui sa plateasca aceasta suma", a indicat un functionar sub rezerva anonimatului. Cu toate acestea, noul text impune logodnicului strain sa stea cel putin un an in Turkmenistan.

Michael Jackson, amenintat de marturia fostei neveste
Un fost paznic de pe proprietatea Neverland a lui Michael Jackson a adus luni noi elemente impotriva cantaretului care se vede amenintat si de marturia fostei sale sotii, Debbie Rowe. in asteptarea marturiei acesteia, pana la sfarsitul acestei saptamani, juratii l-au ascultat pe Kassim Abdool, un fost paznic de la Neverland, care a coroborat in parte acuzatia cea mai grava adusa starului de la inceputul procesului. Un alt paznic, Ralph Chacon, afirmase anterior ca l-a surprins pe star in timp ce ii facea sex oral unui baietel de 13 ani, in 1993. Kassim Abdool nu a asistat la o astfel de scena, dar a indicat ca a vazut, in aceeasi zi, doua costume de baie la toaleta, in apropierea locului unde se afla jacuzzi. "Podeaua era uda si erau doua costume de baie, unul langa celalalt", a spus el, adaugand ca l-a vazut apoi pe Jackson ducandu-l pe baiat in spate pana la resedinta. Amandoi erau acoperiti cu un prosop, a precizat el. Tot luni, judecatorul Rodney Melville, care prezideaza de opt saptamani procesul, a acceptat ca Debbie Rowe sa fie chemata pentru a depune marturie. Acuzarea a cerut ca aceasta sa fie interogata in privinta unei casete video turnate la inceputul lui 2003, in care ea il lauda pe cantaret si pe care ar fi consimtit sa apara in schimbul dreptului de a-si vizita copiii. Din februarie 2004, dupa arestarea lui Michael Jackson ca urmare a acuzatiilor de abuzuri sexuale asupra unui minor, Debbie Rowe incearca sa obtina custodia celor doi copii ai sai.

Un finlandez a abuzat sexual 445 de copii
Politia finlandeza ancheteaza o persoana suspecta de a fi abuzat sexual de 445 de copii din Thailanda, de-a lungul unei perioade de 15 ani. Persoana respectiva tinea o contabilitate stricta, cu ajutorul unor dischete, a cazurilor de abuz in care era implicat. Este cel mai important caz de pedofilie inregistrat vreodata in Finlanda. Anchetatorii finlandezi au dat de urma acestei afaceri monstruoase ca urmare a informatiilor primite din partea autoritatilor belgiene pentru combaterea pedofiliei, stiut fiind ca in Belgia s-a inregistrat, in anii trecuti, un enorm scandal in legatura cu faradelegile savarsite de un cetatean din aceasta tara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite